Σε ντοκιμαντέρ το παραδοσιακό καφενείο- μουσείο στον Πλάτανο!

Θα περιλαμβάνεται στα αξιοθέατα που μπορούν να δουν οι επισκέπτες στην περιοχή της Αρχ. Ολυμπίας

Σε ντοκιμαντέρ το παραδοσιακό καφενείο- μουσείο στον Πλάτανο!

Οκτώβριος 07, 2020 05:02 ΜΜ
Σε ντοκιμαντέρ το παραδοσιακό καφενείο- μουσείο στον Πλάτανο!

Στα αξιοθέατα που μπορεί να περιηγηθεί ο επισκέπτης στην Αρχ. Ολυμπία, περιλαμβάνεται το παραδοσιακό καφενείο-λαογραφικό μουσείο που υπάρχει στην τοπική κοινότητα Πλατάνου, σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε πρόσφατα σε ντοκιμαντέρ για την ιστορική περιοχή.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του καφενείου –μουσείου κ. Χρ. Μαρουσόπουλο,  το ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε με την επιμέλεια του δήμου Αρχ. Ολυμπίας, αποσκοπεί στα να ενημερωθεί ο επισκέπτης για το που μπορεί να πάει, μένοντας 2-3 ημερόνυχτα στην περιοχή.

Τα αξιοθέατα που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή του δήμου, πέρα από τα ξακουστά αρχαιολογικά μνημεία,   είναι πάρα πολλά, όπως μοναστήρια, καταρράκτες, οικοσυστήματα κλπ., αλλά οι συντελεστές του ήθελαν και ένα παραδοσιακό καφενείο.

protinews

«Γύρισαν λεπτομερώς εδώ το ντοκιμαντέρ, προκειμένου να αναδείξουν αυτά που έχουμε οικιακά σκεύη, γεωργικά μηχανήματα κ.α. που είναι όλα χειροποίητα. Τους προξένησε μεγάλη εντύπωση και μάλιστα τράβηξαν σε βίντεο και τους εξωτερικούς χώρους του καφενείου, που τους άρεσαν πάρα πολύ, οπότε ήθελαν μια συνολική εικόνα του χώρου αυτού. Αυτά θα τα δείξουν και θα βγει σε βιβλίο και ο επισκέπτης που θα έλθει στην περιοχή  θα μπορεί να ενημερώνονται για τα σημεία του δήμου που μπορεί να πάει.  Μετά από αυτό εγώ νιώθω ικανοποίηση αφού χρειάστηκε πολύς χρόνος αλλά και προσωπική προσπάθεια προκειμένου να συγκεντρωθούν και να αναδειχτούν τα παλιά αντικείμενα, για να μάθουν και οι νέοι περισσότερα πράγματα από την ιδιόκτητη καλλιέργεια που ήταν όλα χειροποίητα, από του σπιτιού τις συσκευές  και γενικά από πολλά πράγματα. Αυτός ο πλούτος που υπάρχει συμβάλει στην ανάδειξη της περιοχής και της παλιάς ζωής. Σήμερα οι νέοι κάτω των 50 ετών δεν τα γνωρίζουν αυτά και κάποτε πρέπει να τα μάθουν» δήλωσε ο κ. Μαρουσόπουλος στην «ΠΡΩΤΗ».

protinews

Το παραδοσιακό καφενείο-μουσείο έχουν επισκεφτεί στο παρελθόν πολλά σχολεία, κάτι που τους τελευταίους μήνες σταμάτησε, λόγω της εμφάνισης του κορωνοϊού…

protinews

«Συνεχώς το εμπλουτίζω με διάφορα αντικείμενα  και σκεύη, που είναι προσφορά κατοίκων που τα έχουν στα σπίτια τους και δεν τα χρησιμοποιούν, ενώ εδώ αναδεικνύονται και δεν κινδυνεύουν να χαθούν. Οι επισκέπτες μπορούν  να έλθουν και  να πιουν  το καφεδάκι τους και εγώ προσφέρομαι να τους ξεναγήσω» ανέφερε ο  κ. Μαρουσόπουλος.

protinews

Share this:
Tags:

-

-