Σε επιφυλακή και σήμερα για τον «Ιανό»

Οι πολίτες τήρησαν πιστά τις οδηγίες

Σε επιφυλακή και σήμερα για τον «Ιανό»

Σεπτέμβριος 19, 2020 09:30 ΠΜ
Σε επιφυλακή και σήμερα για τον «Ιανό»

 

Με τους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και τους Δήμους, της Πολιτική Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας και όλους τους υπόλοιπους φορείς να συνδράμουν όπου χρειάζεται, η χθεσινή ημέρα (μέχρι και αργά το βράδυ) κύλησε ομαλά σε ότι αφορά τόσο τα φαινόμενα, όσο και την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας του «Ιανού». Η βροχόπτωση ήταν σταθερή, ενώ φυσικά τα μποφόρ υψηλά.

Περισσότερα προβλήματα παρουσιάστηκαν σε παραλιακές περιοχές της Ηλείας, ωστόσο σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ χθες, ο «Ιανός» θα συνεχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας μέχρι και τις αυριανές πρωινές ώρες. Γι’ αυτό απαιτείται η συνέχιση της τήρησης των οδηγιών, καθώς και η συντονισμένη δράση του κρατικού μηχανισμού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΕΜΥ:

«Το Σάββατο (19-09-2020) θα συνεχίζει να επηρεάζεται το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος και η ανατολική Στερεά, ενώ ανάλογα φαινόμενα θα σημειωθούν στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και την ανατολική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο. Την Κυριακή (20-09-2020) έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν, μέχρι νωρίς το πρωί τη νότια Πελοπόννησο και μέχρι το απόγευμα την Κρήτη».

 

Share this:
Tags:

-

-