Πυρκαγιά στο Περιφερειακό Ιατρείο της Εφύρας

Ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές

Πυρκαγιά στο Περιφερειακό Ιατρείο της Εφύρας

Δεκέμβριος 02, 2020 12:01 ΜΜ
Πυρκαγιά στο Περιφερειακό Ιατρείο της Εφύρας

Μεγάλη ζημιά υπέστη από πυρκαγιά που ξέσπασε μέσα στη νύχτα το καινούργιο Περιφερειακό ιατρείο της Εφύρας στη Δημοτική Ενότητα της Πηνείας. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, φέρεται να ξεκίνησε από έναν φραγμένο (από σκουπιδάκια ή σφηκοφωλιά) εξαεριστήρα και επεκτάθηκε στο εσωτερικό του ιατρείου, καταστρέφοντας ιατρικό υλικό και φάρμακα καθώς και μέρος του εξοπλισμού.

Την στιγμή της πυρκαγιάς, μέσα στο ιατρείο κοιμόταν, στο ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, ο Αγροτικός Ιατρός ο οποίος είχε, ευτυχώς, κλείσει την εσωτερική πόρτα. Σε αντίθετη περίπτωση υπήρξε ο κίνδυνος να χάσει τη ζωή του από τις αναθυμιάσεις και τον καπνό. Μάλιστα το περιστατικό το αντιλήφθηκε πρώτος ο Αγροτικός Ιατρός το πρωί, ο οποίος άνοιξε την πόρτα του δωματίου και βρέθηκε… μπροστά σε ένα κατάμαυρο κτήριο. Η ζημιά είναι ιδιαίτερα μεγάλη και το ιατρείο χρειάζεται τις ανάλογες επισκευές για να ξεκινήσει και πάλι τη λειτουργία του για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας όπου το Ανακριτικό Τμήμα της ερευνά τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, καθώς και η 6η ΥΠΕ. Μάλιστα επαφές με την 6η ΥΠΕ έκανε και ο πρώην αντιδήμαρχος Πηνείας και δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας κ. Κώστας Αναγνωστόπουλος.

protinews

 

protinews

Share this:
Tags:

-

-