«Πράσινο φως» για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου

«Πράσινο φως» για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ιανουάριος 10, 2019 09:00 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Άννα Αγγελίδου
«Πράσινο φως» για το «Βοήθεια στο Σπίτι»
Ψηφίστηκε ομόφωνα το θέμα
Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου για το 2019, με αρκετές απουσίες από πλευράς Συμβούλων τόσο της πλειοψηφίας όσο και της μειοψηφίας. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ευχές τόσο για τη νέα χρονιά όσο και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ενώ το Σώμα έθεσε τα πρώτα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα.
Το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα είχε να κάνει με την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου Πύργου και την ένταξη του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» σε οργανική μονάδα και την στελέχωση αυτού με μόνιμο προσωπικό. Το θέμα όπως ήταν αναμενόμενο ψηφίστηκε ομόφωνα και όλοι εξήραν την στάση των εργαζομένων του προγράμματος που επί χρόνια βρίσκονταν σε ομηρία ενώ βρέθηκαν να εργάζονται ακόμα και απλήρωτοι. Όπως επισημάνθηκε θα πρέπει όχι απλά να προχωρήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, αλλά και το προσωπικό αυτό να ενισχυθεί με ακόμα περισσότερα άτομα καθώς οι οικονομικές συνθήκες στην Χώρα μας έχουν αυξήσει υπέρμετρα τις ανάγκες που υπάρχουν. 
Μάλιστα αποφασίστηκε η πρόσληψη ενός ακόμα ατόμου με την ειδικότητα του φυσικοθεραπευτή που θα προστεθεί στον αριθμό του προσωπικού που μέχρι σήμερα υπήρχε στο πρόγραμμα. Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης, του Δημοτικού συμβουλίου σε ήπιους τόνους και χωρίς εντάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι προ ημερήσιας οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας έθεσαν ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με το αεροδρόμιο του Επιταλίου, το Περιφερειακό τέλος από την εξόρυξη των υδρογονανθράκων, την ένταξη έργων στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» τα ΣΧΟΟΑΠ, ακόμα και το μείζον θέμα της ανέγερσης νέας σχολικής μονάδας όπου θα στεγαστεί το 1ο Γενικό Λύκειο Πύργου που εδώ και χρόνια βρίσκεται σε λυόμενες αίθουσες.
 
Share this:
Tags:

-

-