Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Χάρης Παπαθεοδώρου

Συλλυπητήρια από τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Χάρης Παπαθεοδώρου

Ιούνιος 25, 2020 02:42 ΜΜ
Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Χάρης Παπαθεοδώρου

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την βαθιά θλίψη του για τον πρόωρο χαμό του Πατρινού ζωγράφου, αγιογράφου και γλύπτη, Χάρη Παπαθεοδώρου, γιό του γνωστού ζωγράφου Γρηγόρη Παπαθεοδώρου.

Ο Χάρης Παπαθεοδώρου διδάχθηκε στο πλάι του πατέρα του και διακρίθηκε για την δημιουργία πορτραίτων, πινάκων, σκηνικών,  ντεκόρ, καρναβαλικών κατασκευών, τοιχογραφιών και έργων γλυπτικής.  Ο Κώστας Πελετίδης απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στον Γρηγόρη Παπαθεοδώρου, στην αδελφή του εκλιπόντος, Βάσω Φανού και σε όλους τους οικείους του.

Ο Χάρης Παπαθεοδώρου γεννήθηκε στην Πάτρα, γιός του γνωστού ζωγράφου Γρηγόρη Παπαθεοδώρου.

Από μικρή ηλικία φάνηκε η κλήση του στην ζωγραφική  και πλάι  στον πατέρα του ασχολήθηκε και διδασκόταν ταυτόχρονα σε διακοσμήσεις εκκλησιών, ζωγραφική, ντεκόρ καθώς και σε καρναβαλικές κατασκευές.

Το 1977 μαζί με τον πατέρα του αγιογράφησε ένα μεγάλο τμήμα του Καθεδρικού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ελληνικής Ορθόδοξης εκκλησίας του Λονδίνου.

Κύρια ενασχόλησή του στην αρχή ήταν τα πορτραίτα, σκηνικά, ντεκόρ, καρναβαλικές κατασκευές καθώς και πίνακες ζωγραφικής σε Ιδιωτικές Γκαλερί της Αθήνας.

Διατηρούσε ατελιέ και ασχολήθηκε κυρίως με τοιχογραφίες οικιών και άλλων κτηρίων σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα ασχολήθηκε και με την γλυπτική, έργα του οποίου βρίσκονται στο Νοσοκομείο «Υγείας» καθώς και σε διάφορες οικίες στην Αθήνα στην Πάτρα και αλλού.

Είχε λάβει μέρος σε ομαδικές Εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μεγάλος αριθμός πινάκων του κοσμούν δημόσιους χώρους και ιδιωτικές συλλογές.

 

 

 

 

πηγη

Share this:
Tags:

-

-