Παρωδία

Παρωδία

Σεπτέμβριος 21, 2016 07:00 ΜΜ
Παρωδία

protinewsΓράφει ο Κώστας Φωτόπουλος

Ξεκίνησαν λοιπόν τα τοπικά πρωταθλήματα με την πρεμιέρα σε Α1 και Α2 κατηγορία και σήμερα θα κάνουμε έναν πρώτο σχολιασμό. Δεν έχω γνώση των αποτελεσμάτων, αφού η στήλη αυτή γράφεται πάντα Παρασκευή, αλλά αυτό καμία σημασία δεν έχει.

Πρωτάθλημα με 18 ομάδες αν θυμάμαι καλά, είχαμε να δούμε στην Α1 πριν 25 χρόνια την εποχή Αναστασόπουλου-Δημουλιά. Θα το βιώσουμε ξανά φέτος, σε ένα μαραθώνιο που θα κουράσει όσους συμμετέχουν και όταν με το καλό ολοκληρωθεί, θα έχουμε τους αγώνες κατάταξης με τις τέσσερις πρώτες ομάδες!

Τους λόγους αυτού του συστήματος ακόμη τους αναζητούμε, αφού κανείς υπεύθυνος δεν έχει εξηγήσει το παράλογο αυτό σκεπτικό. Θεωρητικά δηλαδή και η τέταρτη ομάδα στην τελική βαθμολογία θα έχει πιθανότητες να κατακτήσει το πρωτάθλημα!

Υπολογίστε εσείς γιατί εκεί στην Ε.Π.Σ.Η ο Καραλάγας και οι άλλοι δεν ξέρω πως το υπολογίζουν, όταν η διαφορά του Πανηλειακού με τον τέταρτο θα είναι πάνω από 30 βαθμούς και τους βάζουν παρόλα αυτά να επιβεβαιώσουν ποιός είναι καλύτερος!!! Να «εισπράξει» ίσως και καμία ξεγυρισμένη 8αρα, αν δεν τον λυπηθεί ο Πανηλειακός και να μετανιώσει την ώρα και την στιγμή που βγήκε τέταρτος...

Κανονικά θα έπρεπε να σταματήσω εδώ το σημερινό κείμενο, γιατί η δική μου λογική κάπου εδώ εξαντλείται στο συγκεκριμένο θέμα. Αφού όμως αυτό είναι πλέον τετελεσμένο γεγονός, τότε η συμβουλή μου στους Προέδρους και προπονητές των ομάδων είναι μία. Να ετοιμάσουν τις ομάδες τους για την επόμενη σεζόν, να μην ξοδέψουν χρήματα φέτος, να δώσουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στα νέα παιδιά και γενικά να οργανωθούν για την επόμενη περίοδο σε όλα τα επίπεδα, διοικητικά και αγωνιστικά.

Το πρωτάθλημα άρχισε αλλά ακόμη δεν έχω ακούσει τους στόχους των ομάδων πλην του αυτονόητου του Πανηλειακού, απλά γιατί δεν υπάρχουν στόχοι, εκτός απλής παραμονής για λίγες ομάδες. Οι άλλοι οφείλουν να προσδιορίσουν στόχους αν έχουν, για την επόμενη χρονιά και να δουλέψουν πάνω σε αυτούς.

Τι νόημα έχουν τα play offs όταν κανείς δεν έχει ούτε την ομάδα, αλλά ούτε και την διάθεση να κοντράρει τον Πανηλειακό και αυτό αποδείχτηκε ήδη με το θέμα των μείον βαθμών και την σιωπηρή ανοχή των άλλων ομάδων...

Εν κατακλείδι λοιπόν πάμε σε πρωτάθλημα παρωδία με ελάχιστο έως καθόλου ενδιαφέρον και επιπλέον μαραθώνιος 34 αγωνιστικών, αφού εντελώς πραξικοπηματικά έβαλαν μέσα και τον ιστορικό Ηλειακό Λεχαινών.

Αντίθετα η Α2 παρουσιάζει ενδιαφέρον παρόλο που χρόνο με το χρόνο φθίνει, γιατί δεν υπάρχουν οι ισχυρές ομάδες του πρόσφατου παρελθόντος που έδιναν χρώμα και ανταγωνισμό στην κατηγορία.

Φαίνεται ότι εδώ καλύτερα σύνολα παρουσιάζουν και θα διεκδικήσουν άνοδο ο υποβιβασθείς Ολυμπιακός Ζαχάρως, τα νεοφώτιστα Μακρίσια, η επανακάμπτουσα Δάφνη Ανδραβίδας, ίσως ο Αχιλλέας Νεοχωρίου και κάποια άλλη ομάδα που θεωρητικά δεν ανήκει στα φαβορί, αλλά στο γήπεδο θα δείξει στοιχεία πρωταγωνιστικά.

Τέλος πάντων καλή αρχή, τουλάχιστον χωρίς βία και ακρότητες στα ηλειακά γήπεδα, με υγεία (που είναι οι γιατροί;) στα τοπικά πρωταθλήματα γιατί η χρονιά θα έχει και διοικητικές εξελίξεις λόγω εκλογών της Ε.Π.Σ.Η Μάρτιο ή Απρίλιο.

Εκτίμησή μου είναι ότι πιθανόν η κανονική περίοδος θα διεξαχθεί με διοίκηση Κουλούρη και τα play offs με νέα διοίκηση Μαρίνου!

Οπότε ψυχραιμία, προσοχή και σύνεση από όλους...

Υ.Γ.  Το σύστημα Ε.Π.Ο όπως το ζήσαμε καταρρέει  πλήρως και προβλέπω απόσυρση του υποψήφιου Ελευθεριάδη πριν τις εκλογές των Χανίων! Σαν αυγό καθαρίστηκε ο «πονηρούλης» Μπαλαφούτης στην Πάτρα!

Share this:
Tags:

-

-