«Ο τουρισμός από «βαριά βιομηχανία» της χώρας, εξελίσσεται στον βαριά ασθενή της»

Στους δρόμους οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων

«Ο τουρισμός από «βαριά βιομηχανία» της χώρας, εξελίσσεται στον βαριά ασθενή της»

Ιούνιος 30, 2020 11:53 ΠΜ
«Ο τουρισμός από «βαριά βιομηχανία» της χώρας, εξελίσσεται στον βαριά ασθενή της»

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν την Πέμπτη 2 Ιουλίου τα μέλη του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Νομού Ηλείας έπειτα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Στην σχετική ανακοίνωση του το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Ο τουρισμός από «βαριά βιομηχανία» της χώρας, εξελίσσεται στον βαριά ασθενή της. Το ξέσπασμα της πανδημίας βρήκε τις τουριστικές μεταφορές στο μάτι του κυκλώνα. Το αποτέλεσμα ήταν το αντικείμενο εργασίας του συγκεκριμένου κλάδου, που  κυρίως είναι η διοργάνωση εκδρομών και περιηγήσεων, οι σχολικές εκδρομές και η μεταφορά εισερχόμενων τουριστών στη χώρα στα ξενοδοχεία τους και στους χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος, να πάψει ουσιαστικά να υπάρχει. Παράλληλα η κυβέρνηση με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μοίρασε ζεστό χρήμα στις μεγάλες επιχειρήσεις και τους μονοπωλιακούς ομίλους οδηγώντας τους μικρομεσαίους στον αφανισμό.

Με αυτά τα δεδομένα το σωματείο μας από τη πρώτη στιγμή του ξεσπάσματος της κρίσης προχώρησε σε δυναμικές ενέργειες για τη διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης για τις επιχειρήσεις μας και τόνωσης της αγοράς.  Ενημερώθηκαν επανειλημμένως για την κατάσταση όλοι οι αρμόδιοι φορείς (υπουργεία, περιφέρεια και οι βουλευτές του νομού). Αποδείχτηκε όμως πως η στήριξη των μικρομεσαίων επαγγελματιών δεν είναι στην ατζέντα τους.

Λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή μας, αποφασίσαμε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε την κλιμάκωση του δίκαιου αγώνα μας δίνοντας αγωνιστικό ραντεβού την Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 10 π.μ στον κόμβο του Αγίου Γεωργίου στο Πύργο» επισημαίνουν στην σχετική ανακοίνωση την οποία προσυπογράφουν ο Πρόεδρος Αλέξιος Τσαουσάκης, και τα μέλη του Σωματείου Μαρία Ανυφαντή, Χρήστος Βλαχόπουλος, Ανδρέας Γαλανόπουλος και Ανδρέας Δημητρόπουλος.            

 

Share this:
Tags:

-

-