Ο θλιβερός αριθμός των διασωληνωμένων – Πέφτει συνεχώς ο μέσος όρος ηλικίας

Ο θλιβερός αριθμός των διασωληνωμένων – Πέφτει συνεχώς ο μέσος όρος ηλικίας

Νοέμβριος 23, 2020 10:45 ΠΜ
Ο θλιβερός αριθμός των διασωληνωμένων – Πέφτει συνεχώς ο μέσος όρος ηλικίας

Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων στη χώρα μας, καθώς μέρα με τη μέρα σημειώνεται θλιβερό ρεκόρ νοσηλειών σε ΜΕΘ. Την Κυριακή, η Ελλάδα έπιασε για άλλη μια φορά κορυφή με 540 διασωληνωμένους,γεγονός που μεταφράζεται σε τεράστια πίεση στο ήδη «λυγισμένο» σύστημα υγείας.

Ένα από τα στοιχεία που αλλάζει – και τρομάζει – όσο εξελίσσεται το δεύτερο κύμα του κοροναϊού είναι ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών. Άτομα 20 και 30 ετών καταλήγουν να νοσηλεύονται σε κρεβάτια των ΜΕΘ περνώντας την ασθένεια με βαριά συμπτώματα.

Μιλώντας στο OPEN TV , ο Κώστας Ιμπρίαλος, παθολόγος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως έχει μειωθεί σημαντικά ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων ασθενών, με πολλούς από αυτούς να είναι γύρω στα 40 έτη, ενώ το τελευταίο διάστημα σε αυτούς έχουν προστεθεί και αρκετοί ασθενείς ηλικίας 30 ετών.

Αναφορικά με το αν οι άνθρωποι αυτοί έχουν υποκείμενα νοσήματα, ο κ. Ιμπρίαλος τόνισε πως πλέον ένα ποσοστό της τάξεως του 30%-40% εξ αυτών δεν έχουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και παρόλ’ αυτά χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ.

Στο ΠΓΝ Λάρισας, 2 στους 10 ασθενείς της ΜΕΘ κοροναϊού είναι κάτω των 50 ετών.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν νοσήσει από κοροναϊό 33.888 άνθρωποι ηλικίας 18 – 39 ετών (39,3%). Ανάμεσά τους βρίσκονται και σχεδόν 6.000 παιδιά κάτω των 17 ετών που έχουν νοσήσει στη χώρα μας.https://www.megatv.com/embed/?p=2020176947

8 διασωληνωμένοι κάτω των 40 ετών σε μια εβδομάδα

Ανάμεσα στα δραματικά στατιστικά στοιχεία για τον κοροναϊό, την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκε ένας αριθμός μικρός μεν, αλλά διόλου αμελητέος: από τη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή, 8 άνθρωποι ηλικίας 18 – 39 ετών διασωληνώθηκαν.

protinews

Αριστερά, η ηλικιακή κατανομή για τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και δεξιά η αντίστοιχη κατανομή για την Κυριακή 22 Νοεμβρίου.

 
 
 
 
πηγη: dete.gr
Share this:
Tags:

-

-