Ο Προστάτης των υιοθετημένων παιδιών και των άγριων ζώων, εορτάστηκε στο Κάστρο Κυλλήνης.

Ο Προστάτης των υιοθετημένων παιδιών και των άγριων ζώων, εορτάστηκε στο Κάστρο Κυλλήνης.

Σεπτέμβριος 02, 2020 01:51 ΜΜ
Ο Προστάτης των υιοθετημένων παιδιών και των άγριων ζώων, εορτάστηκε στο Κάστρο Κυλλήνης.

Τον προστάτη των υιοθετημένων παιδιών αλλά και προστάτη των άγριων ζώων Άγιο Μάμα, τίμησε με πνευματική χαρά, αγαλλίαση και εν μέσω της πανδημίας του Κορωνοϊού, η δραστήρια  ενορία του Κάστρου Κυλλήνης. Οι εορταστικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα εις τον περικαλλή και μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου φυλάσσεται από το 1890 ως πολύτιμος θησαυρός τμήμα της κάρας του Αγίου Μάμαντα. Το Ιερό αυτό λείψανο αποτελεί μία αέναο πηγή αγιασμού και ευλογίας για τον ευσεβή λαό αυτής της ενορίας, καθώς επίσης και για την ευρύτερη περιοχή του Κάστρου-Κυλλήνης, όπου σύμφωνα με την τοπική παράδοση αναφέρονται πολλά θαύματα του εν λόγω  Αγίου, ο οποίος μαρτύρησε για την πίστη του σε νεαρή ηλικία μόλις 15 ετών.  

protinews

 

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος ο οποίος αφού ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους, απηύθυνε λόγους Θείας οικοδομής, αγάπης και πνευματικής ωφέλειας, στο  παριστάμενο εκκλησίασμα μεταφέροντας παράλληλα και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού, πλαισιωμένος από τον Στρατιωτικό Ιερέα π. Γεώργιο Μάρντζο και πλειάδα Ιερέων της περιοχής αυτής.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος υπό του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου π. Χριστοφόρου Κωλέτη, πλαισιουμένου υπό του οικείου εφημερίου π. Παναγιώτου Τρυφωνόπουλου και άλλων Ιερέων. Κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις προσήλθε ικανός αριθμός προσκυνητών, στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, τηρώντας πιστά τις εντολές της Πολιτείας και της Εκκλησίας κατά του Covid-19.   

 

protinews

 

Ο Άγιος Μάμας γεννήθηκε στις φυλακές, έζησε ως ευγενής ασκήτεψε σε σπήλαια και μαρτύρησε για τον Χριστό με θηριώδη βασανιστήρια που κάθε άλλος νέος στην ηλικία του θα έκανε τα πάντα για να τα αποφύγει.  Είναι ένας από τους παιδομάρτυρες στα μέτρα όμως μεγαλομάρτυρα της Εκκλησίας μας, δηλαδή από τα παιδιά εκείνα που αγάπησαν πολύ το Χριστό και έδωσαν με το φρικτό μαρτύριο και την ζωή τους για Αυτόν! Ο βίος και το μαρτύριο του Αγίου Μάμαντος  συγκινεί και "ραγίζει καρδιές" και αυτό διότι ο παιδομάρτυρας  δεν κλονίστηκε από τους βασανισμούς και τις κακουχίες, τα αντιμετώπισε όλα με πίστη, θάρρος και τόλμη. Έμεινε "δεμένος" και ακλόνητος στην πέτρα της Ορθόδοξης Χριστιανικής πίστεως αλλά και δεν εγκαταλείφθηκε από τον Κύριο μας από Τον οποίο ενδυναμώθηκε για να βγει νικητής και στεφανωμένος υπό των Αγγέλων. Ας έχουμε την χάρη και την ευλογία του αυτές τις δύσκολες ημέρες και ώρες για όλους μας.  Αμήν!  

 

protinews

 

protinews

 

protinews

 

 

Πρεσβύτερος Νικόλαος Κατσηδήμας.

Share this:
Tags:

-

-