«ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ»

«ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ»

Ιανουάριος 04, 2021 08:42 ΠΜ
«ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ»
Η ορθή τεκμηρίωση για τη χρήση της διαδικασίας ανάθεσης του έργου μέσω διαπραγμάτευσης, από τους τεχνικούς επιστήμονες, πανηγυρικά επιβεβαιώθηκε από τους αρμόδιους δικαστές, το μοναδικό αρμόδιο ανώτατο Δικαστήριο για τον προσυμβατικό έλεγχο δημοσίων έργων πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ (Ελεγκτικό Συνέδριο).
Η επιτροπή του άρθρου 152 Π.Ε. Ηλείας – σε κάθε Π.Ε. υπάρχει από μια τέτοια – εμμένει στην αρνητική απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης.
Επόμενο στάδιο προσφυγής είναι στο Διοικητικό Εφετείο. 
Είχαμε προβλέψει τη σκοπιμότητα του τεχνητού διαδικαστικού αδιεξόδου. Σκοπός μας ήταν μετά την έγγραφη μαζική διεκδίκηση των προέδρων των κοινοτήτων και την εισήγηση των Τεχνικών Υπηρεσιών να ξεκινούσε το έργο πριν τον τρέχοντα χειμώνα. Δεν κατέστη δυνατό αυτό λόγω της χρονικής καθυστέρησης των προσφυγών.
Δεν διαιωνίζουμε την ατέρμονη και απρόσφορη διένεξη. Μας ενδιαφέρει η ουσία, η παραγωγή έργου. 
Συνεχίζουμε, δημοπρατώντας κι εκτελώντας έργα συνολικού προϋπολογισμού 6,5 εκατομμυρίων ευρώ το 2021, συμπεριλαμβανομένων και των έργων που καθυστερούν λόγω προσφυγών.
Ήδη αρκετά έργα έκτακτης ανάγκης, μέσω διαπραγμάτευσης έχουν προχωρήσει (Αγροτική Οδοποιία, Καρυά, Κορυφή, Ελαιώνας νταμάρι). 
Οι εκπτώσεις στη διαδικασία διαπραγμάτευσης, διαχρονικά πανελλαδικά, είναι της τάξης του 5% - 7%. Στο Δήμο Πύργου όλες οι προηγούμενες αρχές σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης έχουν κατασκευάσει έργα με έκπτωση 5% (όπως το αποχετευτικό έργο στην οδό Ερυθρού Σταυρού ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ).
Θέλω να τονίσω ότι για το έργο Αγροτικής Οδοποιΐας, προϋπολογισμού 1,4 εκατομμυρίων ευρώ, δεν έχει υπογραφεί καμία σύμβαση, αναμένοντας να εξελιχθούν όλες οι διαδικασίες προσφυγών. 
Προχωράμε με ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ!
 
ΥΓ.  “ένοχος ένοχον ου ποιεί”, που λένε και οι νομικοί...   
 
Δήμαρχος Πύργου
Παναγιώτης Αντωνακόπουλος
 
Share this:
Tags:

-

-