«Μήλο της έριδος» μικρή εκκλησία στον Καϊάφα!

Αντιπαράθεση μεταξύ Ι.Μ. Τριφυλίας-Ολυμπίας και του πρώην δημάρχου Ζαχάρως

«Μήλο της έριδος» μικρή εκκλησία στον Καϊάφα!

Ιούνιος 23, 2017 02:30 ΜΜ
«Μήλο της έριδος» μικρή εκκλησία στον Καϊάφα!
Μητροπολίτης Χρυσόστομος: «Διενεργούνται  εργασίες  χωρίς άδεια δόμησης…»
 
Παντ. Χρονόπουλος: «Ας προσπαθήσουν να φέρουν τον κόσμο πίσω στο Θεό και την εκκλησία»!
 
Σε πεδίο αντιπαράθεσης με  την  Ιερά Μητρόπολη  Τριφυλίας και Ολυμπίας, έχει  μετατραπεί η ανέγερση  μικρής εκκλησίας σε ακίνητο  κληρονόμων στη θέση  «Σοτόπι» Ζαχάρως, μεταξύ των οποίων  είναι ο πρώην δήμαρχος κ. Παντ. Χρονόπουλος.
Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται και ο Απόστολος Λιαρόπουλος τον οποίο η Ι.Μ. με έγγραφό της χαρακτηρίζει ως «αυτοαποκαλούμενο Αρχιεπισκόπο Ρωμανίας», ενώ ταυτόχρονα   επισημαίνει πως «πρόκειται περί χώρου λατρείας που δεν ανήκει στην ορθόδοξη εκκλησία». 
Αναλυτικά στο κατεπείγον έγγραφο που υπογράφει ο σεβ. Μητροπολίτης Τριφυλίας & Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος, το οποίο εστάλη προς το δήμαρχο Ζαχάρως και κοινοποιήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, την Αστυνομία, το Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας, διευθυντές υπηρεσίας Δόμησης κ.α., αναφέρονται τα εξής:
«Σας αναφέρομεν ότι σε ακίνητο εις την περιοχή Καϊάφα δήμου Ζαχάρως, φερομένης συνιδιοκτησίας κληρονόμων Λεωνίδα Ρήγα και κληρονόμων Χρήστου Χρονόπουλου, συνεργούντων του Πανταζή Χρονόπουλου και του Απόστολου Λιαρόπουλου  (αυτοαποκαλούμενου ως «Αρχιεπίσκοπου Ρωμανίας»), διενεργούνται εργασίες ανέγερσης κτιρίου (μάλλον χώρου λατρείας), χωρίς άδεια δόμησης κατά τις διατάξεις της πολεοδομικής νομοθεσίας (Νόμου 4030/2012, ΦΕΚ Α’  249). Και επιπλέον, εφ όσον πρόκειται περί χώρου λατρείας που δεν ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος, ειδικότερα εις την καθ’ ημάς Ιεράν Μητρόπολιν, δεν έχει χορηγηθεί δια το ανεγειρόμενον κτίριον άδεια ιδρύσεως ευκτηρίου οίκου από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατά τις προβλέψεις των κείμενων διατάξεων του Νόμου 1363/1938 (ΦΕΚ Α΄ 305) και του Νόμου 1672/1939 (ΦΕΚ Α΄220) και του άρθρου 27 του Νόμου 3467/2006 (ΦΕΚ Α΄128) καθώς και την τελευταία ισχύουσα Εγκύκλιον Οδηγία της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας».
Από την πλευρά του εξάλλου ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως  διευκρίνισε στην «ΠΡΩΤΗ» ότι πρόκειται για μικρή εκκλησία της Αγίας Μαύρας η οποία βρίσκεται σε ιδιωτικό χώρο και δεν έχει οικοδομική άδεια, την οποία όμως  πρόκειται να αποκτήσει στο μέλλον!
«Δεν βάζουμε κανένα κριτή από τους ρασοφόρους οι οποίοι θα πρέπει να προσπαθήσουν να φέρουν τον κόσμο πίσω στο Θεό και την εκκλησία, διότι δυστυχώς τα τελευταία δέκα χρόνια οι εκκλησίες άδειασαν!» τόνισε ο κ. Χρονόπουλος.
 
Share this:
Tags:

-

-