Κρούσμα κορωνοϊού σε παιδικό σταθμό του Πύργου: «Το παιδί είναι ασυπτωματικό»

Θετικό κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε παιδάκι, το οποίο σύμφωνα με τους υπεύθυνους κόλλησε από τους γονείς του, σε παιδικό σταθμό του Πύργου - Εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο που προβλέπεται για αυτές τις περιπτώσεις

Κρούσμα κορωνοϊού σε παιδικό σταθμό του Πύργου: «Το παιδί είναι ασυπτωματικό»

Νοέμβριος 09, 2020 10:34 ΠΜ
Κρούσμα κορωνοϊού σε παιδικό σταθμό του Πύργου: «Το παιδί είναι ασυπτωματικό»
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους υπεύθυνους το παιδάκι ήταν ασυμπτωματικό και του έγινε έλεγχος αφότου είχε βρεθεί θετικός ο πατέρας σε προληπτικό τεστ που είχε γίνει στη δουλειά του.
 
Από τη στιγμή που έγινε γνωστό το αποτέλεσμα του ελέγχου του μικρού παιδιού, άμεση ήταν η αντίδραση των υπευθύνων λειτουργίας παιδικού σταθμού στον Πύργο, εφαρμόζοντας κατά γράμμα το πρωτόκολλο που προβλέπεται για αυτές τις περιπτώσεις.
 
Από τον έλεγχο που έγινε βρέθηκε θετική και η μητέρα και το παιδί, όλοι ασυμπτωματικοί. Το παιδάκι είχε πάει στον παιδικό σταθμό μόνο δύο ημέρες την περασμένη εβδομάδα και όπως λένε οι υπεύθυνοι το ότι είναι ασυμπτωματικό φανερώνει πως υπάρχει πολύ χαμηλό ιικό φορτίο.
 
Οι υπεύθυνοι του παιδικού σταθμού τόνισαν πως από την αρχή της επαναλειτουργίας εν μέσω πανδημίας τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνονται είναι υψηλά, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και η προσοχή των γονέων από το σπίτι για να προληφθούν ανάλογα περιστατικό.
Όλοι οι χώροι απολυμαίνονται καθημερινά, γίνεται θερμομέτρηση των παιδιών κατά την είσοδό τους, γίνεται καθαρισμός με ατμοκαθαριστές και γενικότερα υπάρχει μεγάλη υπευθυνότητα και στο θέμα αυτό.
 
Σε ότι αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό, το τμήμα του μικρού παιδιού θα παραμείνει εκτός λειτουργίας σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μέχρι να συμπληρωθεί ο χρόνος επώασης του ιού και με ευθύνη των υπευθύνων συνολικά ο παιδικός σταθμός θα παραμείνει κλειστός έως και την Τετάρτη, για απολυμάνσεις τεστ στο προσωπικό και άλλες ενέργειες.
Οι γονείς όλων των παιδιών έχουν ενημερωθεί για το κρούσμα και στην πλειοψηφία τους μετέβησαν στο Γ.Ν. Πύργου για να υποβληθούν σε τεστ οι ίδιοι και τα παιδιά τους.
Share this:
Tags:

-

-