Κλειστά σχολεία… λόγω «μάσκας»

Υπό κατάληψη δέκα σχολικές μονάδες στην Ηλεία

Κλειστά σχολεία… λόγω «μάσκας»

Σεπτέμβριος 22, 2020 08:30 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Άννα Αγγελίδου
Κλειστά σχολεία… λόγω «μάσκας»

 

 

 

 

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνει να λάβει το φαινόμενο των καταλήψεων για την μη χρήση μάσκας στα σχολεία και της Ηλείας. Πριν προλάβουν καλά – καλά να ξεκινήσουν μαθήματα το ένα μετά το άλλο κλείνουν γυμνάσια και λύκεια σε όλο το Νομό με τις σχολικές μονάδες στο Δήμο Πύργου να έχουν τον πρώτο λόγο. Βασικό αίτημα των μαθητών στις καταλήψεις, δεν είναι άλλο από τη χαλάρωση των μέτρων σχετικά με την χρήση μάσκας εντός των σχολικών αιθουσών αλλά και την τακτική απολύμανση αυτών. Οι μαθητές κάνουν λόγο για  δυσκολία παρακολούθησης των μαθημάτων φορώντας τη μάσκα σε συνθήκες ζέστης, στην απουσία, μάλιστα, κλιματιστικών και στην απαγόρευση λειτουργίας των ανεμιστήρων.… Ωστόσο η χρήση μάσκας σύμφωνα και με τους επιστήμονες επιβάλλεται εντός των αιθουσών διδασκαλίας προκειμένου να περιορίζεται η πιθανότητα διασποράς κορωνοϊού, εντός των σχολικών κοινοτήτων… κάτι το οποίο δεν φαίνεται να ενστερνίζονται ορισμένοι εκ των μαθητών, αλλά και μερίδα γονέων που και χθες βρέθηκε έξω από ορισμένες σχολικές μονάδες του Πύργου, «συμπαραστεκόμενοι» στα παιδιά μαθητές.

Μόνο χθες πρώτη μέρα της εβδομάδας,  δέκα συνολικά γυμνάσια – λύκεια έβαλαν «λουκέτο» με το «καλημέρα» σας, με τους μαθητές ωστόσο να μην παραμένουν εντός των σχολικών κτιρίων που τέλεσαν υπό κατάληψη αλλά πολλοί εξ αυτών αναχώρησαν για την κεντρική πλατεία της πόλης του Πύργου(!).  

Ειδικότερα χθες υπό κατάληψη βρέθηκαν τα τέσσερα γυμνάσια της πόλης του Πύργου, το 1ο και το 3ο Γενικό Λύκειο Πύργου, το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου το γυμνάσιο Ολυμπίας αλλά και το ΓΕΛ Βάρδας.  

Στον αντίποδα υπέρ της χρήσης της μάσκας εντός των σχολικών αιθουσών αλλά με αυξημένα μέτρα προκειμένου να υπάρχουν λιγότεροι μαθητές ανά τμήμα και να τηρούνται τα μέτρα προστασίας τάσσονται οι εκπαιδευτικοί μέλη της ΕΛΜΕ Ηλείας.

Αναφερόμενος στον «πυρετό» των καταλήψεων ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Γιώργος Φωτεινόπουλος τόνισε: «Ορισμένα σχολεία ήσαν σε κατάληψη. Το βασικό αίτημα των παιδιών ήταν η μη χρήση μασκών στις τάξεις. Καταλαβαίνω την αγωνία και το προβληματισμό παιδιών και είμαι δίπλα τους. Όμως το να ζητούν να μπουν στη τάξη χωρίς μάσκα είναι πολύ επικίνδυνο και για τους ίδιους και για τους δίπλα τους. Για αυτό τους καλώ να μπουν στις τάξεις με τις μάσκες, να αντιμετωπίσουμε κορωνοϊό όλοι μαζί και να κάνουμε τα σχολεία μας ασφαλή. Καλώ ξανά όλους τους μαθητές να ανοίξουν τα σχολεία τους και να συνεχίσουν τα μαθήματα».

Υπέρ της χρήσης μάσκας εντός των σχολικών αιθουσών εμφανίστηκε και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Τρύφωνας Αθανασόπουλος επισημαίνοντας: «Η μείωση μαθητών ανά τμήμα είναι αναγκαία όπως είχε δηλωθεί και πέρυσι. Κατά τη γνώμη μας θα πρέπει να φοράμε μάσκες άλλα να υπάρχουν και αποστάσεις. Γι΄αυτό  και διεκδικούμε λιγότερους μαθητές ανά τμήμα για να υπάρχουν μεγαλύτερες αποστάσεις και μεγαλύτερη ασφάλεια».

 

Share this:
Tags:

-

-