Ιταλία: Πρόστιμο 10 εκατομμυρίων ευρώ στην Apple για τα αδιάβροχα iPhone

Για επιθετικές και παραπλανητικές πρακτικές σχετικά με τα iPhone

Ιταλία: Πρόστιμο 10 εκατομμυρίων ευρώ στην Apple για τα αδιάβροχα iPhone

Δεκέμβριος 01, 2020 10:45 ΜΜ
Ιταλία: Πρόστιμο 10 εκατομμυρίων ευρώ στην Apple για τα αδιάβροχα iPhone

Πρόστιμο 10 εκατομμυρίων ευρώ στην Apple επέβαλε η αρχή ανταγωνισμού της Ιταλίας για επιθετικές και παραπλανητικές πρακτικές σχετικά με τα iPhone.  

Η εθνική αρχή ανταγωνισμού, AGCM, διαπίστωσε ότι οι ισχυρισμοί της Apple για αδιάβροχα iPhone δεν ισχύουν υπό πραγματικές συνθήκες. Αντίθετα, η αντοχή των εν λόγω κινητών στο νερό φέρεται να ισχύει μόνο με καθαρό νερό σε εργαστηριακές συνθήκες.  

Την ίδια ώρα, η AGCM κατηγόρησε την Apple ότι δεν καλύπτει τις ζημίες στο νερό υπό εγγύηση, παρά τους ισχυρισμούς ότι είναι αδιάβροχο και αυτό αποτελεί μια επιθετική πρακτική της εταιρείας.   Η σχετική διαφήμιση αναφέρει ότι τα iPhone ήταν ανθεκτικά στο νερό σε βάθος έως 4 μέτρα (13 πόδια) για 30 λεπτά και αφορά στα μοντέλα iphone 8 έως και το 11. Η ιταλική αρχή κατηγόρησε μεταξύ άλλων την Apple για παράλογη αποποίηση ευθυνών, καθώς η εγγύηση για τα κινητά τηλέφωνα δεν φέρεται να καλύπτει ζημιές που προκλήθηκαν από υγρά, εξηγώντας ότι πρόκειται για ξεκάθαρη παραπλανητική τακτική κατά των καταναλωτών.  

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η άρνηση της Apple να παρέχει υπηρεσία εγγύησης όταν τα εν λόγω μοντέλα iPhone υπέστησαν ζημιά από υγρά ισοδυναμούσε με ανεύθυνη εμπορική πρακτική. Συνεπώς, η εταιρεία κατηγορείται ότι άφηνε εκτεθειμένους τους ιδιοκτήτες των συσκευών αφού ήταν αναγκασμένοι να πληρώσουν οι ίδιοι το κόστος επισκευής.  

Η Apple δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο.  

 

Με πληροφορίες από BBC

 

 

Πηγή: www.lifo.gr

Share this:
Tags:

-

-