Η λούμπεν αστική τάξη μας «κατάφερε» να φέρει μνημόνιο και στο ποδόσφαιρο

Τρόικα και στην ΕΠΟ!

Η λούμπεν αστική τάξη μας «κατάφερε» να φέρει μνημόνιο και στο ποδόσφαιρο

Οκτώβριος 15, 2016 07:08 ΜΜ
Η λούμπεν αστική τάξη μας «κατάφερε» να φέρει μνημόνιο και στο ποδόσφαιρο

protinews

Γράφει ο Μιχάλης Δημητρόπουλος

Λογικά, οι χθεσινές εξελίξεις στα διοικητικά της ΕΠΟ θα πρέπει να ακούστηκαν ως… μουσική στα αυτιά των οπαδών του «ευρωμονόδρομου» στην πολιτική. Πλέον έχουμε μνημόνιο και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το συμβούλιο της FIFA που συνεδρίασε χθες στη Ζυρίχη αποφάσισε  να οριστεί «Επιτροπή εξομάλυνσης στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο site της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν είχαν γίνει γνωστές έως την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο, ωστόσο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της ΕΠΟ, η επιτροπή αυτή θα αποτελείται από 15 άτομα και θα έχει ορίζοντα μέχρι το καλοκαίρι, όταν και θα εξεταστεί το ενδεχόμενο εκλογών.. Με λίγα λόγια, η FIFA έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που έκανε δεκτή την προσφυγή του Βίκτωρα Μητρόπουλου ορίζοντας δική του προσωρινή διοικούσα επιτροπή, όπως και έκρινε ως ακατάλληλους για τη διοίκηση της ΕΠΟ τόσο τους τωρινούς διοικούντες, όσο και τους υποψήφιους της λεγόμενης αντιπολίτευσης.

Ταϊλάνδη, Μαλδίβες, Μπενίν και τώρα... Ελλάδα

Ακόμα μία «επιτυχία» για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που μπήκε στην ίδια κατηγορία με ποδοσφαιρικές «υπερδυνάμεις» όπως η Ταϊλάνδη, οι Μαλδίβες και το Ελ Σαλβαδόρ! Γιατί το λέμε αυτό; Διότι την ίδια απόφαση είχε πάρει η FIFA στο παρελθόν για τις προαναφερθείσες χώρες που είχαν ανάλογο πρόβλημα διεξαγωγής εκλογών στις ομοσπονδίες τους.  Το μέτρο της επιτροπής εξομάλυνσης δοκιμάστηκε για πρώτη φορά το 2008 στο Ελ-Σαλβαδόρ, συνεχίστηκε στις Μαλδίβες (2014), το Μπενίν και την Ταϊλάνδη (2015), ενώ πριν από μερικούς μήνες τον ίδιο δρόμο ακολούθησε η ΦΙΦΑ και για την κατάσταση χάους που επικρατεί στην Αργεντινή.

Η… «αφρόκρεμα»

Τρόικα λοιπόν, ή… «θεσμοί» κατά το… «συριζότερο», πλέον και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.  Δεν θα πρέπει όμως να μας προκαλεί εντύπωση. Άλλωστε, η ίδια αστική τάξη που κυριαρχεί κοινωνικοοικονομικά στην Ελλάδα, κυριαρχεί και στο ποδόσφαιρο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι απλά μια μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας όπως συνηθίζουμε να λέμε, αλλά είναι μια ακριβής αποτύπωση του επιπέδου του ελληνικού οικονομικού κατεστημένου. Ποιοι είναι μεγαλομέτοχοι στους 4 μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου; Μαρινάκης, Αλαφούζος, Μελισσανίδης, Σαββίδης. Τρεις από τους τέσσερις πήραν κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας στην πρόσφατη δημοπρασία, τρεις από τους τέσσερις έχουν τη δικιά τους εφοπλιστική αυτοκρατορία, ένας κατέχει την πιο κερδοφόρα επιχείρηση στην Ελλάδα, τον ΟΠΑΠ, και οι τέσσερις (προφανώς) δεν είχαν ποτέ πρόβλημα να βρίσκουν διαύλους επικοινωνίας με την πολιτική εξουσία. Η «αφρόκρεμα» της αστικής τάξης μας με λίγα λόγια. Αυτή η «αφρόκρεμα» λοιπόν, χωρισμένη σε στρατόπεδα, εδώ και πολύ καιρό προσπαθεί να κερδίσει της εκλογές της ΕΠΟ με… πρακτικές του 1997, με βαλίτσες δηλαδή που έριξαν τότε στην Αλεξανδρούπολη τον Τριβέλα. Προσπαθούν να κερδίσουν  τις εκλογές της ΕΠΟ εν έτει 2016, με το δίπολο Θωμάς vs Βίκτωρας!!! Αυτή είναι η… πρωτοπόρα αστική μας τάξη που όχι μόνο θα φέρει την… αλλαγή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά θα μας βγάλει και από τα… μνημόνια. Μια λούμπεν αστική τάξη που δεν είναι ικανή ούτε δυο γαϊδουριών άχυρα να μοιράσει. Μια λούμπεν αστική τάξη, της οποίας το πρόβλημα που περιγράφω δεν το διέγνωσε κανείς… μαρξιστής στοχαστής, αλλά ο Παναγιώτης Κονδύλης, ο οποίος δεν μπορεί να κατηγοριοποιηθεί ως… κομμουνιστής.

Ευκαιρία για… «νταραβέρι» στην ΕΠΣΗ

Στα δικά μας. Τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη για την ΕΠΣΗ; Πολύ απλά οι εκλογές της ΕΠΣΗ έχουν πλέον έχουν σημασία για τις εκλογές της ΕΠΟ, αφού θα προηγηθούν. Δηλαδή, το νέο Δ.Σ. της ΕΠΣΗ που θα εκλεγεί Μάρτιο-Απρίλιο θα είναι αυτό που θα ψηφίσει στις εκλογές της ΕΠΟ όταν θα διεξαχθούν. Ευκαιρία για… «νταραβέρι» δηλαδή. Ο Άρης Κουλούρης με την υποψηφιότητα της συζύγου του στο πλευρό Ελευθεριάδη έχει πάρει σαφή θέση. Οι Μαρίνος και Αλεξόπουλος δεν έχουν πάρει επίσημα θέση για το ποια πλευρά θα στηρίξουν στις εκλογές της ΕΠΟ. Κάτι μου λέει όμως ότι πλέον θα… αναγκαστούν να το κάνουν…

Υ.Γ. Μπορώ και γράφω χωρίς καμία λογοκρισία τα παραπάνω εργαζόμενος σε ένα τοπικό μέσο, την «Πρώτη». Να είστε σίγουροι ότι εάν εργαζόμουν σε αθλητική εφημερίδα πανελλήνιας κυκλοφορίας ή μεγάλο αθλητικό site θα ήμουν υποχρεωμένος να… κάνω κάποιες αλλαγές στο κείμενο. Πράγμα που θα με οδηγούσε να υποβάλλω την παραίτησή μου. Βλέπετε, αυτή η… πρωτοπόρα αστική τάξη έχει βάλει χέρι σε κάθε αθλητική εφημερίδα και site προκειμένου να περνάει γραμμή. Οπότε από χθες κάποιοι παραπονιούνται που δεν άφησαν το Θωμά Μητρόπουλο να φέρει την… κάθαρση και κάποιοι άλλοι διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους που δεν δόθηκε η ευκαιρία στον Βίκτωρα Μητρόπουλο να φέρει μια… νέα ημέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο…

 

 

Share this:
Tags:

-

-