Γαλλία: Lockdown σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο Μακρόν

Γαλλία: Lockdown σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο Μακρόν

Οκτώβριος 28, 2020 09:44 ΜΜ
Γαλλία: Lockdown σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο Μακρόν
Σε ισχύ από τις 30 Οκτωβρίου τίθεται το δεύτερο lockdown για τη Γαλλία, σύμφωνα με τα όσα είπε στο διάγγελμά του ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Από την Παρασκευή, θα βγαίνουν από το σπίτι τους μόνο όσοι έχουν να κάνουν ζωτικές και σημαντικές εργασίες, καθώς και για ιατρικούς λόγους. Εστιατόρια, μπαρ και άλλες επιχειρήσεις που δεν θεωρούνται ζωτικές θα κλείσουν. Τα σχολεία, σε αντίθεση με το πρώτο lockdown, θα παραμείνουν ανοιχτά.
 

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Μακρόν, «έχουμε ήδη φτάσει το 58% στις κλίνες ΜΕΘ. Σε πολλές περιπτώσεις έχουμε δει καθυστερήσεις σε κρίσιμες περιπτώσεις». Πρόσθεσε ακόμη ότι «προβλέπεται να φτάσουμε στα μέσα Νοεμβρίου στις 9.000 νοσηλείες σε ΜΕΘ, το μέγιστο που μπορούμε να έχουμε στη Γαλλία».

Η Γαλλία την Τρίτη ανακοίνωσε 523 θανάτους, το υψηλότερο νούμερο μετά τον περασμένο Απρίλιο. Τόνισε ότι «είναι υψηλός ο ρυθμός εξάπλωσης του ιόυ και πλησιάζει ο χειμώνας. Ξέρουμε ότι αυτό το δεύτερο κύμα θα είναι πολύ πιο θανατηφόρο και σκληρό από το πρώτο».

Επιπλέον, προειδοποίησε πως εάν τίποτα δεν γίνει, ακολουθώντας την ιδέα της ανοσίας της αγέλης, θα καταγραφούν «τουλάχιστον 400.000 επιπλέον θάνατοι» σε λίγους μήνες στη Γαλλία.

«Ποτέ η Γαλλία δεν θα υιοθετήσει αυτήν τη στρατηγική» που θα σήμαινε τη «διαλογή μεταξύ των ασθενών», με τους ηλικιωμένους να είναι τα βασικά θύματα αυτής της πανδημίας.

 

 

 

Πηγή: ert.gr

Share this:
Tags:

-

-