Έντονο για άλλη μια φορά το πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου

Αθρόες εγκαταλείψεις σκυλιών στην Ηλεία

Έντονο για άλλη μια φορά το πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου

Οκτώβριος 05, 2020 09:39 ΠΜ
Έντονο για άλλη μια φορά το πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει για μια ακόμα φορά το πρόβλημα της σωρηδόν εγκατάλειψης ζώων σε αρκετές περιοχές της Ηλείας, όπου παρατηρούνται και συχνές επιθέσεις εις βάρος  κατοίκων.

Το πρόβλημα αυτή την εποχή είναι έντονο στον Πύργο αλλά και την ευρύτερη παραλιακή περιοχή, όπου τα ζώα (σκύλοι) που έχουν εγκαταλειφθεί από τους κατόχους τους, δημιουργούν  αγέλες!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση  στην παραλία του Καβουρίου Κατακόλου, όπου αυτή τη στιγμή υπάρχουν 15 αδέσποτα σκυλιά τα οποία  έχουν δημιουργήσει αγέλη,  προκαλώντας κινδύνους για τους διερχόμενους.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στην πόλη του Πύργου, όπου παρατηρείται εκ νέου αύξηση των αδέσποτων, μετά την περισυλλογή που έγινε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.

«Είναι πολλά τα ζώα που έχουν αφεθεί  στον Πύργο αλλά και στην παραλία όπου  σχηματίζονται  αγέλες σκυλιών. Παρόλο που μαζί με τους εθελοντές έχουμε  μαζέψει κάπου 80 σκυλιά, το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει.  Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να γίνει άμεσα τσιπάρισμα και στα δεσποζόμενα ζώα, καθώς   και στειρώσεις» ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» η εντεταλμένη σύμβουλος για τα αδέσποτα στο δήμο Πύργου κ. Ασπασία Χριστοπούλου-Πισιμάνη.

 

Οι στειρώσεις

Όπως έχει αναφέρει η «ΠΡΩΤΗ»,  προς την κατεύθυνση του περιορισμού του αριθμού των αδέσποτων στην περιοχή του δήμου Πύργου, εντός του Νοεμβρίου θα υλοποιηθεί πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων 150 αδέσποτων σκύλων, με πρωτοβουλία της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Save a Greek Stray (SGS),  επικεφαλής της οποίας είναι η κ. Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση.

Ήδη στα πλαίσια της υλοποίησης της σημαντικής αυτής προσπάθειας, εκ μέρους  των αρμοδίων του δήμου Πύργου γίνονται ενέργειες για την εξεύρεση κατάλληλου χώρου  όπου θα γίνουν οι στειρώσεις των ζώων.

Ειδικότερα έπειτα από την πρόταση που έγινε από την κ. Ερριέτα Λάτση-Κούρκουλου, στην περιοχή θα έλθει ομάδα 7 κτηνιάτρων και 10 εθελοντών, που για διάστημα τεσσάρων ημερών θα προβεί σε χειρουργεία των ζώων, τα οποία  θα παραμένουν μία  ημέρα σε ασφαλές περιβάλλον κι εν συνεχεία θα οδηγούνται σε επανένταξη στο φυσικό τους περιβάλλον.

Ήδη σχετικά με το πρόγραμμα των στειρώσεων σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων του δήμου Πύργου, με σκοπό την περισυλλογή  των αδέσποτων ζώων για τον παραπάνω σκοπό της στείρωσης, που μελλοντικά θα συμβάλλει στον περιορισμό τους στην ευρύτερη περιοχή.

 

Επιθέσεις σε πολίτες

Προβλήματα εξάλλου με την ύπαρξη μεγάλου αριθμού αδέσποτων παρατηρούνται αυτή την περίοδο και σε άλλες περιοχές της Ηλείας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της εγκατάλειψης σημαντικού αριθμού σκύλων σε έδρα δήμου του Νομού, που έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό στο ζήτημα της περίθαλψης των αδέσποτων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αλλεπάλληλες επιθέσεις σε κατοίκους, κάποιοι εκ των οποίων χρειάστηκε να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο.

Το γεγονός αυτό πάντως γεννάει ερωτηματικά, όσον αφορά τη σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας, που δεν αποκλείεται να προέρχεται από άλλες  περιοχές που αντιμετωπίζουν δυσχέρειες με τα αδέσποτα…

Share this:
Tags:

-

-