Εγκαταστάθηκε το seatrac στις Πλάκες Κατακόλου

Από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας

Εγκαταστάθηκε το seatrac στις Πλάκες Κατακόλου

Ιούνιος 30, 2020 09:00 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Άννα Αγγελίδου
Εγκαταστάθηκε το seatrac στις Πλάκες Κατακόλου

 

 

 

Πραγματοποιήθηκε χθες η τοποθέτηση του ειδικού μηχανήματος πρόσβασης –seatrac-  για άτομα με κινητικά προβλήματα στην παραλία Πλάκες Κατακόλου. Συνεργείο της ΤΟΒΕΑ βρέθηκε νωρίς το πρωί στην παραλία Πλάκες ενώ λίγη ώρα αργότερα στο σημείο βρέθηκε τόσο ο γενικός Γραμματέας του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Γιώργος Παπανικολόπουλος όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος από την προϊσταμένη του τμήματος Διοικητικού – Οικονομικού η Σίσσυ Νικολάου. «Με ιδιαίτερη χαρά παρακολουθούμε τις εργασίες τοποθέτησης του συστήματος πρόσβασης ατόμων με αναπηρία και κινητικά προβλήματα στη θάλασσα. Φέτος, τοποθετήθηκε πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά, αν και υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση. Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να έχει τοποθετηθεί περί τα μέσα Ιουνίου, πλην όμως, κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα και τεχνικά προβλήματα που αφορούν στις εργασίες συντήρησης, δεν μας το επέτρεψαν», εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλος. Ευχαριστώντας και δημόσια τους εργαζόμενους στις αρμόδιες υπηρεσίες για την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ζητημάτων, συμπλήρωσε πως «κοινός στόχος και σκοπός μας είναι να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε, μέσα από τέτοιες δράσεις, την ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτών στην απόλαυση της θάλασσας και των ευεργετικών ιδιοτήτων του θαλασσινού μπάνιου. Κι αυτό, κατ’ εμέ, δεν είναι απλά προνόμιο, αλλά ανάγκη».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανικολόπουλος ευχαρίστησε θερμά την Π.Ε. Ηλείας που μερίμνησε νωρίτερα από κάθε προηγούμενη χρονιά για την εγκατάσταση του ειδικού μηχανήματος και σημείωσε: «Είναι η πρώτη φορά που μπαίνει την ώρα που πρέπει το μηχάνημα πρόσβασης στην θάλασσα και  θέλω να ευχαριστήσω  τόσο τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννόπουλο για την ευαισθητοποίηση και τις κινήσεις που έκανε για να μπει το μηχάνημα νωρίτερα και να προλάβουμε το καλοκαίρι, τις υπηρεσίες και την κ. Νικολάου που συνέβαλε τα μέγιστα και με ευαισθησία είδε το ζήτημα της εγκατάστασης».

 

 

Να προχωρήσουν τώρα τις διαδικασίες

Μπορεί στο Κατάκολο να πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση του ειδικού μηχανήματος πρόσβασης ωστόσο δεν έχει γίνει το ίδιο και σε άλλες περιοχές που εδώ και έναν χρόνο έχει προχωρήσει η προμήθεια του ειδικού μηχανήματος όπως επεσήμανε ο Γ. Παπανικολόπουλος «Στο Κατάκολο σε λίγες ώρες θα έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε το πρώτο μας μπάνιο, στην Ηλεία όμως δεν έχουμε μόνο ένα μηχάνημα.  Έχει η Κουρούτα και η Αγία Μαρίνα στο δήμο Ήλιδας, υπάρχει για τις Θίνες και τη Γλύφα του δήμου Πηνειού που ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί. Τα μηχανήματα βρίσκονται στις αποθήκες και δεν έχουν μπει στη διαδικασία να πράξουν τα προβλεπόμενα για να εγκατασταθούν. Είναι απαράδεκτοι. Εμείς περιμένουμε και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ακόμα και μηνύσεις. Πέρσι μπήκαν στο τέλος Αυγούστου και τα τέσσερα μηχανήματα και είπαμε ότι επειδή ήταν η πρώτη χρονιά που τα αγόρασαν ότι από την επόμενη χρονιά θα μεριμνούσαν να τοποθετηθούν συντομότερα. Στο δήμο Ζαχάρως έχουμε ζητήσει να μπουν δύο  ή έστω ένα μηχάνημα να εξυπηρετήσει τους ανθρώπους με αναπηρία που υπάρχουν στην Ζαχάρω… Στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης ο δήμαρχος δεσμεύτηκε για τρία μηχανήματα. Που είναι τα μηχανήματα αυτά; Είπαμε να γίνουν πράγματα και πάλι καλά που ξεκινάμε από τις Πλάκες και αναμένουμε την εξέλιξη των άλλων. Μην μας αναγκάζουν να φωνάζουμε και να κάνουμε μηνύσει και να γινόμαστε εμείς οι «κακοί» κάθε χρόνο. Εμείς ζητάμε να γίνει απλά το αυτονόητο. Μετά θέλουν γαλάζιες σημαίες, αλλά πως όταν δεν υπάρχει πρόσβαση για τα άτομα με αναπηρία;  Επίσης να πως και για τον δήμο Πύργου. πρέπει να μπουν τα μηχανήματα τα οποία έχουν πει τόσο στην Σπιάντζα όσο και στον Αγ. Ηλία. Να κινήσουν τις διαδικασίες και να μπουν τα μηχανήματα. Είμαι σύμβουλος Δημάρχου για να γίνουν κάποια πράγματα και όχι για να καμαρώνω λέγοντας ότι είμαι σύμβουλος. Πρέπει να κινήσουν τις διαδικασίες των μηχανημάτων».

 

Share this:
Tags:

-

-