Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 14 μονάδων της ΝΔ

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 14 μονάδων της ΝΔ

Ιούνιος 30, 2020 11:35 ΠΜ
Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 14 μονάδων της ΝΔ

Την επιβεβαίωση μεγάλου προβαδίσματος της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει μια ακόμη πανελλαδική δημοσκόπηση αυτή της Prorata.

Σύμφωνα με το γκάλοπ που διεξήχθη στον γενικό πληθυσμό άνω των 17 ετών σε όλη την επικράτεια κατά το διάστημα 22-26 Ιουνίου 2020 η ΝΔ προηγείται με 14 ποσοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.

Πρόθεση ψήφου
Αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 38% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής με 5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 4% και η Ελληνική Λύση με 3%.

Κάτω από το όριο του 3% κινούνται το ΜΕΡΑ25 με 2,5%, οι Έλληνες για την Πατρίδα με 1,5% και η Χρυσή Αυγή με 1%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος στο 21% καθώς το 5% απάντησε «Άλλο Κόμμα» και το 16% «Δεν έχω αποφασίσει/άκυρο/λευκό/δεν θα ψηφίσω».

Στην ερώτηση σχετικά με τη συμπάθεια/αντιπάθεια προς τους πολιτικούς αρχηγούς, το 49% δηλώνει ότι σίγουρα/μάλλον συμπαθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 35% τον Αλέξη Τσίπρα, το 25% την Φώφη Γεννηματά, το 25% τον Δημήτρη Κουτσούμπα, το 22% τον Γιάνη Βαρουφάκη, το 10% τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Δημοφιλία υπουργών
Στην έρευνα πανελλαδικής κάλυψης που διεξήγαγε η Prorata αποτυπώνεται επίσης η συμπάθεια στους υπουργούς της κυβέρνησης αλλά και στους «σκιώδεις» του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση σχετικά με τη συμπάθεια προς τα πολιτικά πρόσωπα στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρώτος έρχεται στο σύνολο του δείγματος ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 49% ενώ στους ψηφοφόρους του κόμματος πρώτος έρχεται ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με 86%.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πρώτος έρχεται ο Ανδρέας Ξανθός με 46% στο σύνολο του δείγματος ενώ στους ψηφοφόρους του κόμματος πρώτη είναι η Έφη Αχτσιόγλου με 95% ποσοστό συμπάθειας.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: tempo24.news
 

Share this:
Tags:

-

-