Δήλωση πρ. αντιδημάρχου Τουρισμού δήμου Ζαχάρως Παν. Παναγόπουλου

Σχετικά με τη διαγραφή του από τη «Ν.Ε.Δ.Α.»

Δήλωση πρ. αντιδημάρχου Τουρισμού δήμου Ζαχάρως Παν. Παναγόπουλου

Δεκέμβριος 31, 2020 08:31 ΠΜ
Δήλωση πρ. αντιδημάρχου Τουρισμού δήμου Ζαχάρως Παν. Παναγόπουλου

Θα έλεγχα ψέματα εάν δήλωνα πως οι πρόσφατες ενέργειες του κ. Δημάρχου Ζαχάρως με εξέπληξαν  - ούτε στο ελάχιστο δεν συνέβη αυτό : μάλλον με απογοήτευσε η προσπάθειά του «να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα» με μάλλον αφελή επιχειρήματα που πείθουν (;) μόνον τους φανατικούς ακολούθους του.

Έτσι, για να δικαιολογήσει την ενέργειά του ότι – με δική του πρωτοβουλία και μόνον –  ΑΠΕΚΡΥΨΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και ΔΟΛΙΑ από το Δημοτικό Συμβούλιο το με αριθμό Πρωτοκόλλου ΥΠΕΝ/ΔΠΟΛΣ/71462/1493/13-8-2020 έγγραφο της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διατείνεται πως τούτο το έπραξε επειδή (δήθεν) «…υπογράφεται από υπάλληλο χωρίς να σημειώνεται ο βαθμός του και κυρίως τονίζει… ότι λέει ΑΠΟΨΗ.».

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο κ. Δήμαρχος παρομοιάζει με «κουρελόχαρτο» ένα επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που υπογράφεται από τον ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ του ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού κ. Σταύρο Λαδά κοινοποιείται ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ : α) στο Γραφείο του Υφυπουργού Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, β) στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, γ) στη Διεύθυνση Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας του Υ.Π.ΕΝ. και δ) στη ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ.ΣΧ. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου.

Κυρίως όμως ένα έγγραφο στο οποίο το Υπουργείο Περιβάλλοντος ερμηνεύει με τρόπο ΕΠΩΦΕΛΗ για τον Δήμο μας τις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό, ώστε να καθίσταται εφικτή η επαναλειτουργία του «Παρά θιν’ αλός» - και τούτο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ (η οποία σε κάθε περίπτωση, δεν εξαρτάται από τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα του κ. Δημάρχου, αλλά από το Συμβούλιο της Επικρατείας).

Στο σημείο δε αυτό, και με δεδομένο το επωφελές περιεχόμενο του ως άνω εγγράφου, ανακύπτουν τέσσερα περαιτέρω ερωτήματα (πέραν των όσων έχω ήδη θέσει), τα οποία έμειναν αναπάντητα από τον κ. Δήμαρχο, παρά τις μακροσκελείς δημοσιεύσεις του :

α) Αντί της – αγνώστου ερείσματος – βεβαιότητας πως «σε κάθε περίπτωση το συγκεκριμένο έγγραφο δεν διευκόλυνε την ΕΤΑΔ μέχρι σήμερα για να ξεκινήσει διαδικασίες για το “Παρά θιν αλός”», δεν θα ήταν προτιμότερο να μας εξηγήσει ο κ. Δήμαρχος εάν – και πότε – κοινοποίησε στην ΕΤΑΔ το με αριθμό ΥΠΕΝ/ΔΠΟΛΣ/71462/1493/13-8-2020 έγγραφο, για τις δικές της ενέργειες;

β) Στο πλαίσιο της εκκρεμούς δικαστικής διαδικασίας στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών μεταξύ του Δήμου και του αντιδίκου του Δήμου, κ. Γρηγορόπουλου, ενημερώθηκε – και πότε – το Διοικητικό Εφετείο Πατρών και ο πληρεξούσιος Δικηγόρος του Δήμου, κ. Παπακωνσταντίνου, για την ύπαρξη του ως άνω ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟΥ εγγράφου; Θυμίζω στους επιλήσμονες πως η αρχική δικάσιμος στην Πάτρα ήταν αυτή της 16ης Οκτωβρίου 2020.

γ) Με δεδομένη την εμπλοκή της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Ζαχάρως στη διαδικασία έκδοσης των αδειών επισκευής του κτιρίου του «Παρά θιν’ αλός», ενημερώθηκε – και πότε – αυτή για το ανωτέρω έγγραφο που αφορά την αρμοδιότητά της;

δ) Όλοι οι παραπάνω (ΕΤΑΔ, νομικός παραστάτης του Δήμου και Υ.ΔΟΜ. Ζαχάρως) συμμερίζονται την άποψη του κ. Δημάρχου πως πρόκειται για έγγραφο χωρίς σημασία;

Συνεπώς, ο κ. Δήμαρχος, αντί για μία κατά πρόσωπο και με διαφάνεια συζήτηση επί της ουσίας των μέχρι τώρα ενεργειών του στο θέμα της επαναλειτουργίας του Τουριστικού Περιπτέρου Ζαχάρως (οι οποίες θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν, λίαν επιεικώς, «ολέθριες»), επέλεξε εύλογα να προχωρήσει – φυσικά ερήμην μου, αντιλαμβανόμενος τον κίνδυνο που διατρέχει, αλλά με διαδικασία διάτρητη («δια περιφοράς» απόφαση) που παραπέμπει σε «αλήστου μνήμης» εποχές –  σε ασκήσεις ενδοπαραταξιακής πειθαρχίας με αντικείμενο τη διαγραφή μου από την παράταξή του. Και τούτο, επειδή – δήθεν – «αμφισβήτησα» τον αγώνα του για την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό, διαστρεβλώνοντας και παραποιώντας κατά το δοκούν τις δημόσιες τοποθετήσεις μου – αν και ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΥ δεν έχω ταχθεί υπέρ του Προεδρικού Διατάγματος, όπως ισχυρίζεται-, διαβάλλοντας, λοιδορώντας και συκοφαντώντας με στην τοπική κοινωνία και στους συναδέλφους μου.

Ποσώς όμως με απασχολεί η διαγραφή μου από την παράταξη της «ΝΕ.Δ.Α.» : έχω τη συνείδησή μου καθαρή, γιατί όλα αυτά τα χρόνια πορεύτηκα με το κεφάλι ψηλά, κοιτάζοντας τους συμπολίτες μου στα μάτια και ενεργώντας με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και της περιοχής μας και με απόλυτο σεβασμό στις αποφάσεις των δημοτικών οργάνων.

Σε αντίθεση με τον κ. Δήμαρχο, που ξεδιάντροπα δήλωνε (και ενώ είχαν προηγηθεί επανειλημμένες ανάλογες σχετικές δηλώσεις του) στις 27 Οκτωβρίου 2020 – δηλαδή ενώ τελούσε σε γνώση του εγγράφου της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού – στον τοπικό Τύπο πως «Σε ότι αφορά δε την περιοχή του Αγ. Νικολάου, είναι γεγονός ότι δεν μπορεί να μπει ούτε καρφί…», διακινδυνεύοντας με τον τρόπο αυτό και τα οικονομικά συμφέροντα του Δήμου μας στο πλαίσιο της υφιστάμενης αντιδικίας του με τον κ. Γρηγορόπουλο.

Και που, προκλητικά, έχει το θράσος να με παρουσιάζει ως παραβάτη της αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Ιουλίου 2020 – την οποία και εγώ είχα υπερψηφίσει : απόφαση την οποία ο ίδιος (και όχι εγώ) παραβίασε όσον αφορά στη συγκρότηση επταμελούς επιτροπής από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για διεξαγωγή εκ νέου συζήτησης για το θέμα του «ΠΑΡΑ ΘΙΝ’ ΑΛΟΣ» με την ΕΤΑΔ. Και, ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ την ολοκληρωτικά, απεύθυνε – ερήμην της παρατάξεως και του Δημοτικού Συμβουλίου – στις 19/12/2020 δια του τοπικού Τύπου πρόσκληση σε βουλευτές και τρίτα πρόσωπα να επισκεφθούν από κοινού με αυτόν την ΕΤΑΔ, επιλέγοντας πλέον να περιφρονήσει – πέρα από τους κανόνες της Δημοκρατίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης – και το ως άνω έγγραφο της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού.

Ας μην ξεχνά όμως, ο κ. Δήμαρχος, ότι – όπως λέει και ο λαός μας – «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια». Πολύ πιο σύντομα απ’ ό,τι ο ίδιος φαντάζεται, και αφού η χρεοκοπία της ακολουθούμενης από τον ίδιο πολιτικής θα καταστεί απολύτως ευκρινής και στον πλέον εύπιστο, θα αναγκαστεί να λογοδοτήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο και την τοπική κοινωνία. Ως τότε, και για το καλό όλων μας, ας δεήσει τουλάχιστον να κοινοποιήσει – έστω και καθυστερημένα – το ως άνω σημαντικό έγγραφο της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και πρόσωπα…

Εύχομαι στους δημότες του δήμου Ζαχάρως και σε όλο τον κόσμο,  το νέο έτος να  μας βρει με υγεία, χαρά  και ευτυχία, καθώς  και απαλλαγή από τον εφιάλτη της πανδημίας.

Share this:
Tags:

-

-