Αύριο η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης

Ενώ γίνεται αγώνας δρόμου για ακατάσχετο…

Αύριο η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης

Δεκέμβριος 19, 2018 09:30 ΠΜ
Αύριο η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης
Για αύριο  Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου μεταφέρεται τελικά –η πληρωμή της εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης, παρά τα όσα αναφέρθηκαν αρχικά ότι η καταβολή της θα γίνει νωρίτερα. 
Η εξέλιξη αυτή είναι όπως φαίνεται αποτέλεσμα της πίεσης που έχει ασκηθεί από πολλές πλευρές να ψηφιστεί πρώτα το ακατάσχετο έτσι ώστε να μην «εξανεμιστούν» για ακόμα μια φορά οι επιδοτήσεις των αγροτών για χρέη και οφειλές.
Επιπλέον, ο αγώνας δρόμου που διεξάγεται για την ψήφιση του ακατάσχετου πριν τις πληρωμές των επιδοτήσεων σχετίζεται και με την αγωνία της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών, ειδικά αυτή την εποχή που ξεκινούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις. 
Ωστόσο, το ενδεχόμενο το αγροτικό ακατάσχετο να μην είναι στα 15.000 ευρώ αλλά στα 12.000 ή ακόμα και τα 8.000 ευρώ σίγουρα αποδεικνύεται κατώτερο των προσδοκιών του αγροτικού κόσμου,  γεγονός που αναμφίβολα θα πυροδοτήσει νέες αντιδράσεις με στόχο την αύξηση του.
Τα παραπάνω – περί της ημερομηνίας πληρωμής της ξόφλησης του τσεκ - επιβεβαίωσε με δήλωσή του και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης, δηλώνοντας: 
«Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου. Από κει και πέρα κάνουμε αγώνα δρόμου για να προλάβουμε ότι είναι εφικτό» επεσήμανε ο κ. Αραχωβίτης.  
 
Share this:
Tags:

-

-