Απάντηση δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων στον Τ. Δημητρουλόπουλο

Απάντηση δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων στον Τ. Δημητρουλόπουλο

Σεπτέμβριος 18, 2020 10:50 ΠΜ
Απάντηση δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων στον Τ. Δημητρουλόπουλο

Ο κ. Δημητρουλόπουλος επιχειρεί κατά καιρούς να κάνει αισθητή την παρουσία του με διάφορα θέματα τα οποία ούτε γνωρίζει αλλά ούτε και φροντίζει να ενημερωθεί πριν για αυτά.

            Δεν τον κάλυψε η συζήτηση για τον Οικονομικό Απολογισμό του Δήμου μας έτους 2018, άρχισε λοιπόν τα παιχνίδια (που τον χαρακτηρίζουν), στην κορυφαία πράξη έγκρισης του Απολογισμού στην συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου  που γίνεται με βάση τον Νόμο, παρουσία του Ορκωτού Λογιστή και των Οικονομικών μας Υπηρεσιών, που φέρνουν και το βάρος ενημέρωσης των Δημοτικών μας Συμβούλων.

1)                Απορεί ο κ. Δημητρουλόπουλος γιατί ψηφίζεται τώρα ο Οικονομικός Απολογισμός, ενώ έχει στα χέρια του την Έκθεση Ελέγχου των Ορκωτών, που έφθασε στο Δήμο μας στις 30/12/2019.

 

          Δεν μπορούσε, φίλε Τάκη, να γίνει απολογισμός χωρίς την Έκθεση των Ορκωτών!...

 

          Προσποιείται ότι δεν θυμάται ότι το 2019 ήταν έτος εκλογικό που έως 31/08/2019 οι Δημοτικές Αρχές ήταν υπό ανανέωση και στο υπόλοιπο διάστημα τα νέα όργανα και πρόσωπα προσπαθούσαν να βρουν το δρόμο τους.

 

          Ξεχνά ότι η χώρα έως και Ιούλιο κινιόταν με το φόβο της πανδημίας και δεν θέλαμε αυτή η κορυφαία διαχειριστική διαδικασία να εγκριθεί ή να απορριφθεί δια περιφοράς.

 

          Για ποιο λόγο εμφανίζεται στον Τύπο με δημοσίευμα; Τι θέλει να πει ακριβώς;

 

2)                Ισχυρίζεται ότι δεν είχε αρκετά στοιχεία να διαμορφώσει άποψη, εδώ κάποιους προσπαθεί να κοροϊδέψει (πάντως όχι εμένα), μπορεί να ήμουν ευγενικός απέναντί του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά πρέπει να παρουσιάσω τα στοιχεία, όπως έχουν καταγραφεί στα κείμενα του Δήμου μας.

 

-        Στις 11/9/2019 με αριθμ. πρωτ. 9096/11-9-2019 έλαβε μετά από αίτησή του στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου μας τον Προϋπολογισμό του Έτους 2018 με όλες τις αναμορφώσεις που είχαν γίνει, Απολογισμούς – Ισολογισμούς – αποτελέσματα χρήσεως των ετών 2014, 2015, 2016, 2017 και για το 2018 που δεν είχαμε ψηφίσει Απολογισμό, όλες τις οικονομικές καταστάσεις που αφορούσαν το έτος.

 

-        Στις 13/12/2019 λαμβάνει από το Δήμο πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία μετέχει ο ίδιος και ένας ακόμη Σύμβουλος εκπροσωπώντας τη παράταξή τους με θέμα: «ΠΡΟΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ – ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018».

 

-        Η πρόσκληση συνοδευόταν με όλες τις οικονομικές καταστάσεις και άλλα κείμενα τα οποία βοηθούν τους Συμβούλους να κατανοήσουν το θέμα.

 

-        Στις 19/12/2019 ακολουθεί η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία παρευρίσκονται όπως προανέφερα, ο ίδιος και ένα μέλος της παράταξής του, παρακολούθησαν τη συνεδρίαση, συμμετείχαν σε αυτή, ψήφισαν, δεν μας ζήτησαν πρόσθετα στοιχεία, φάνηκαν ενημερωμένοι!

 

-        Με κατηγορεί για τον τρόπο διαχείρισης, για αδιαφανείς διαδικασίες, ποιόν;… τον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων; έλεος!...

 

-        Δεν τον έπεισε ο Ορκωτός; δεν τον έπεισε το χρηματικό υπόλοιπο; δεν τον έπεισε η εικόνα μας στην αγορά; Βέβαια είχε άλλα πρότυπα σαν αυτά που κατά κόρον αξιοποιούσε όταν ήταν Νομάρχης… (κτίριο Ανόβερου, Ηλειακή κοκ).

 

-        Κύριε Δημητρουλόπουλε, ο κόσμος πάει μπροστά, δεν μπορείτε να πορευθείτε με όρους δεκαετίας ’80. Η αγάπη για την περιοχή αποδεικνύεται με συμμετοχή, με προτάσεις και όχι με μιζέρια, ψέματα και υποκρισία.

Share this:
Tags:

-

-