Αναβολή χωρίς εξηγήσεις

Για τους εμβολιασμούς των υγειονομικών και στην Ηλεία

Αναβολή χωρίς εξηγήσεις

Ιανουάριος 04, 2021 08:59 ΠΜ
Αναβολή χωρίς εξηγήσεις

Οι εμβολιασμοί κατά της covid-19 θα ξεκινούσαν σήμερα στο Γ/Ν Ηλείας, αλλά αναβλήθηκαν για την Παρασκευή

Καυστική ανακοίνωση για το θέμα από τον Σύλλογος Εργαζομένων της Ν.Μ. Αμαλιάδας

 

Αναβολή για την ερχόμενη Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, πήραν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών στην Ηλεία κατά της covid-19. Αρχικά οι εμβολιασμοί είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν σήμερα, Δευτέρα, στο Γ/Ν Ηλείας, αλλά όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, σε δηλώσεις του στην Πάτρα, κατά την άφιξη των εμβολίων για τα νοσοκομεία της Αχαϊκής πρωτεύουσας, ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει στα μέσα της εβδομάδας. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, τα ραντεβού που είχαν κλειστεί δεν ισχύουν, ενώ αναμένονται νέες οδηγίες.

Το φαινόμενο της αναβολής των εμβολιασμών σε υγειονομικούς παρατηρείται σε όλη την επικράτεια χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τους λόγους που την προκάλεσαν. Η ειδοποίηση που έκανε γνωστή στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό την αναβολή των εμβολιασμών ανέφερε τα εξής: « Έπειτα από προφορική επικοινωνία της 6ης ΥΠΕ δεν θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός την Δευτέρα 4.1.2021 άρα δεν ισχύουν και τα ραντεβού. Αναμένονται νεότερες οδηγίες . Παρακαλούμε όπως ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι. Εκ της Διοικήσεως…».

 

«Ερωτήματα από την αιφνιδιαστική αναβολή  εμβολιασμού των υγειονομικών στην Ηλεία»

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Ν.Μ. Αμαλιάδας εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα με τίτλο «Ερωτήματα από την αιφνιδιαστική αναβολή  εμβολιασμού των υγειονομικών στην Ηλεία», η οποία έχει ως εξής:

«Αιφνιδίως αναβλήθηκαν στα νοσοκομεία της Ηλείας,  οι εμβολιασμοί υγειονομικών (νοσηλευτών, ιατρών) και όχι μόνο…                                                                                                                                                                                    Ενώ λοιπόν είχαν προγραμματιστεί οι εμβολιασμοί, με κλεισμένα ραντεβού, για την Δευτέρα το πρωί   4-01-2021, το μεσημέρι της Πέμπτης 31-1-2020 πληροφορηθήκαμε  ότι εν τέλει, οι συγκεκριμένοι εμβολιασμοί αναβάλλονται.                                                                                                                                                           Παράλληλα, υγειονομικές πηγές, αναφέρουν,  ότι παρόμοια περιστατικά σημειώνονται και σε άλλα  νοσοκομεία, με αποτέλεσμα, να τίθενται ερωτήματα σχετικά με το εάν  υφίσταται κάποιο πρόβλημα στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, ή γενικότερα σε όλη την επικράτεια.                                                                                Αυτό που μας προβληματίζει είναι, ότι  ενώ  όλο το προηγούμενο διάστημα βιώσαμε  εκ των έσω «ένα πυρετό» προετοιμασίας  σχετικά, με την υποδοχή των εμβολίων,  το πρόγραμμα του εμβολιασμού, τους εμπλεκομένους με την διαδικασία , τις λίστες με τους υγειονομικούς και πολιτικούς  με την αντίστοιχη «σέλφι» δημοσιότητα, όλα αυτά  ξαφνικά στο πάρα πέντε χωρίς πολλές εξηγήσεις,  αναβάλλονται.                                                                                  Ένας σχεδιασμός  για «όσκαρ» . Αρχικά είχαν πει για 10 εμβολιασμούς τη μέρα, μόνο πρωί,  στη συνέχεια το άλλαξαν σε πενήντα άτομα και το απόγευμα, χωρίς να προσθέσουν επιπλέον προσωπικό για την διαδικασία. με το ίδιο προσωπικό  πρωί – απόγευμα και ωράρια λάστιχο ..γρήγορα- γρήγορα να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι την Τετάρτη. Δοθήκαν και οι προσκλήσεις  με την  ακριβή ώρα  για τον καθένα,   ειδοποιηθήκαν και τα ΜΜΕ μην χάσουν  τη στιγμή οι παράγοντες.. και εκεί  που ήταν όλα έτοιμα και ψάχναμε  καταχείμωνα  μπλουζάκι T-Shirt για το εμβόλιο… όλα αναβάλλονται.                                                                                                                                             Εκείνο που ήταν γνωστό και από τον Υπουργό Υγείας είναι ότι τη Δευτέρα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των υγειονομικών σε σαράντα νοσοκομεία της χώρας και σταδιακά θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα.                              

Για άλλη μια φορά, το επιτελικό κράτος μπλόκαρε σε αυτή την κρίσιμη περίοδο και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν είχε σχέση με πιθανό παραγκωνισμό και απαξίωση του πληθυσμού της περιοχής μας έναντι «των αρίστων και συγγενών» που εμβολιάστηκαν  σε άλλα κέντρα».                                                                                

Share this:
Tags:

-

-