Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΑίας Γαστούνης: Επιστολή διαμαρτυρίας

Αίας Γαστούνης: Επιστολή διαμαρτυρίας

Ο Αίας Γαστούνης εξέδωσε επιστολή διαμαρτυρίας για όσα συνέβησαν την Κυριακή στο γήπεδο Γαστούνης, στο ματς με τον Πανηλειακό. Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής που υπογράφεται από τη διοίκηση αναφέρει: «Έπειτα από τα τελευταία γεγονότα που συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του εντός έδρας αγώνα Αίας- Πανηλειακός, την Κυριακή 11-2-2024, στο γήπεδό μας στην Γαστούνη, καλούμαστε να πάρουμε επίσημη θέση και ανακοινώνουμε πως είμαστε κατά των φαινομένων βίας. Βρεθήκαμε σε δυσμενή θέση μιας και δεν υπήρχε σεβασμός απέναντι στο σωματείο μας, αλλά και στους φιλάθλους μας που ήρθαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα.
Για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές με πρωταγωνιστές τους διαιτητές του συγκεκριμένου παιχνιδιού.
Οι κύριοι αυτοί στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και της ικανότητάς τους να διαχειριστούν το συγκεκριμένο παιχνίδι.
Δεν θα αναφερθούμε στα τεχνικά θέματα διαιτησίας κατά την διάρκεια του αγώνα, τα οποία καθόρισαν και το αποτέλεσμα του αγώνα, αλλά θα σταθούμε στο πειθαρχικό. Στο 52ο λεπτό τιμωρημένος παίκτης των φιλοξενούμενων (σημειωτέον φορούσε πολιτικά ρούχα), που όπως όλοι γνωρίζουμε απαγορευόταν να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, κατευθύνθηκε απειλητικά προς παίκτη της ομάδας μας και τον απώθησε. Η συνέχεια ήταν να εισέλθουμε στον αγωνιστικό χώρο παράγοντες της ομάδας που νόμιμα βρίσκονταν εκεί, όπως ήταν φυσικό, εφόσον δεν υπήρχε καμία νόμιμη παρέμβαση από κάποιον αρμόδιο, με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος παίκτης να γρονθοκοπήσει τον αναλυτή της ομάδας. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα γεγονότα δεν πήραν μεγαλύτερες διαστάσεις.
Ο μεγάλος μας προβληματισμός είναι πως ο διαιτητής απέβαλε με κόκκινη κάρτα τον αναλυτή μας, ο οποίος χτυπήθηκε κόλας, ενώ δεν έπραξε τα δέοντα για τον τιμωρημένο παίκτη της αντίπαλης ομάδας (και πως θα μπορούσε άλλωστε εφόσον γνώριζαν από την αρχή πως δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εντός αγωνιστικού χώρου, ούτε καν στον πάγκο).
Προς μεγάλη έκπληξή μας, στο τέλος του παιχνιδιού διαπιστώνουμε πως τίποτα από τα παραπάνω που αφορούν στον τιμωρημένο παίκτη δεν αναγράφονται στο φύλλο αγώνα. Σε συνεχείς ερωτήσεις που υποβάλλαμε, όχι μόνο στον ίδιο, αλλά και σε όλα τα αρμόδια όργανα της διαιτησίας που βρίσκονταν εκεί, για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα με τον συγκεκριμένο παίκτη, η μόνη απάντηση που παίρναμε ήταν πως δεν έπεσε κάτι στην αντίληψή τους.
Όλη η φίλαθλη Ηλεία έχει ενημερωθεί για τα γεγονότα εκτός από την αρμόδια διαιτησία!
Κύριοι, η φανέλα του Αίαντα χρήζει μεγάλου σεβασμού από όλους σας, δεν θα επιτρέψουμε εκ νέου τέτοιου είδους συμπεριφορές.
Για ποια καταπολέμηση της βίας μιλάμε, όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε αγώνες τοπικού πρωταθλήματος και ποια είναι τα μηνύματα που περνούν στους νεαρούς ποδοσφαιριστές αυτών των σωματείων;
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ