ΠΑΣ Πύργου: Ιδρύουν νέα ομάδα οι οργανωμένοι οπαδοί του Πανηλειακού

111

Μια νέα ομάδα ιδρύεται στην Ηλεία, μια ομάδα την οποία ιδρύουν οι οργανωμένοι οπαδοί του Πανηλειακού και η οποία θα φέρει το όνομα ΠΑΣ Πύργος. Δεν θα έχει καμία σχέση με τον Πανηλειακό, αλλά θα είναι μια ομάδα η οποία όπως αναφέρουν, θα είναι «τέκνο του Πανηλειακού». Η ομάδα ΠΑΣ Πύργος, θα μετάσχει ως νέο, υπό αναγνώριση μέλος της ΕΠΣ Ηλείας, στη Γ΄ κατηγορία του τοπικού ποδοσφαίρου.

Η ανακοίνωση των RED BOYS έχει ως εξής:

 «…Πάρτε τα ζβάρα όλα κάψτε τα βρε,

κάψτε κάθε παλιό, για να βγει από μέσα

ο πιο όμορφος ανθός…»

Αδέρφια, συνοπαδοί και φίλοι του αγαπημένου μας Πανηλειακού,

Με μεγάλη περηφάνια και ύστερα από συζητήσεις και διαβουλεύσεις πολλών εβδομάδων, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι μία σκέψη, ένα όνειρο πολλών χρόνων είναι έτοιμο πλέον να πάρει «σάρκα και οστά». Η γέννηση του «Ποδοσφαιρικού Αθλητικού Συλλόγου ΠΥΡΓΟΣ 2023» είναι γεγονός. Η ομάδα της «καρδιάς» μας, η ομάδα της πόλης μας που μάθαμε να αγαπάμε από μικρά παιδιά από τους πατεράδες και τους παππούδες μας και την οποία επί δεκαετίες στηρίζουμε σε όμορφες και δύσκολες στιγμές ακολουθώντας την περήφανα σε όλα τα γήπεδα της χώρας, θα κατεβαίνει και πάλι στους αγωνιστικούς χώρους ΠΕΡΗΦΑΝΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και ΚΑΘΑΡΗ, στηριζόμενη αποκλειστικά στον κόσμο της που θα αποτελεί τη βάση και την κινητήρια δύναμή της. Έτσι όπως την έχουμε ονειρευτεί εμείς!

Η πρώτη μεγάλη «μάχη», η εσωτερική διαμάχη με το συναίσθημα και την καρδιά μας, δόθηκε και κερδήθηκε. Η δεύτερη είναι μπροστά μας και έχει να κάνει με την γραφειοκρατία και τα στενά χρονικά περιθώρια. Όμως είμαστε μαθημένοι στις μάχες και είμαστε αποφασισμένοι να τα καταφέρουμε! Αν και είτε τώρα είτε σε λίγους μήνες από τώρα, το «ποτάμι» πλέον δεν έχει γυρισμό!

Προτού προχωρήσουμε όμως στο ποιοι είμαστε, τι στόχους έχουμε θέσει και με ποιο πλάνο σκοπεύουμε να τους επιτύχουμε, θα θέλαμε να αναφερθούμε στους λόγους που μας ώθησαν σε μία τέτοια δύσκολη απόφαση. Γιατί όσο ξενερωμένοι και αποξενωμένοι κι αν αισθανόμαστε με το μόρφωμα που κατάντησε ο Πανηλειακός τα τελευταία χρόνια, πάντοτε είναι δύσκολο να πάρεις την απόφαση και να απαρνηθείς κάτι που αγαπάς παθολογικά. Γι’ αυτό κι αυτή η ιδέα έμενε για πολύ καιρό απλά μία ιδέα. Άλλωστε τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχουμε συνηθίσει στα δύσκολα και το αγωνιστικό τέλμα στο οποίο είχε περιέλθει τόσο καιρό η ομάδα δεν κλόνισε ποτέ την στήριξή μας προς αυτή και την παρουσία μας σε όποιο γήπεδο κι αν αγωνίζονταν οι ερυθρόλευκες φανέλες. Τον τελευταίο χρόνο όμως, το αγωνιστικό πέρασε δυστυχώς σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Σε μία χρονιά που κατά τ’ άλλα ξεκίνησε με λόγια μεγάλα, τζάμπα υποσχέσεις, όνειρα και ελπίδες, αλλά πολύ γρήγορα κατέληξε σε μία χρονιά απόλυτης ντροπής και απαξίωσης. Μία χρονιά που η πεποίθηση ότι οι μόνοι που ενδιαφέρονται πραγματικά για την ομάδα και το μέλλον της είμαστε εμείς, ο απλός Πυργιώτης φίλαθλος και οπαδός, μετατράπηκε σε βεβαιότητα. Μία χρονιά που αν μιλήσουμε πραγματικά για ό,τι συνέβη και αναφερθούμε σε συγκεκριμένες καταστάσεις και γεγονότα, θα εκτεθεί πολύς κόσμος. Μία χρονιά που ο άλλοτε δοξασμένος για τους μεγάλους παίκτες του και τις επιτυχίες του στους αγωνιστικούς χώρους Πανηλειακός, φέτος «δοξάστηκε» και επανήλθε στο «προσκήνιο» των μεγάλων αθλητικών μέσων της χώρας για λόγους που μας έκαναν να κοκκινίζουμε από θυμό και ντροπή. Μία κατάσταση απελπιστική και συνάμα τραγελαφική. Μία κατάσταση που μετέτρεψε τη δύσκολη απόφαση της αποχής από τους αγώνες της αγαπημένης μας ομάδας, σε μία παντελώς φυσιολογική εξέλιξη.

Αυτή η ομάδα δεν μας εκφράζει. Αυτή η ομάδα δεν είναι ο «δικός μας» Πανηλειακός. Δεν είναι η ομάδα που αγαπήσαμε και ακολουθήσαμε παντού πιστά. Αυτή η ομάδα θυμίζει έντονα «μαύρες» μέρες του παρελθόντος που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε και σίγουρα κανείς από εμάς δεν είναι διατεθειμένος να τις ζήσει ξανά!

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, αλλά κι επειδή κουραστήκαμε σε κάθε αναφορά στο όνομα του Πανηλειακού στις συζητήσεις στα διάφορα στέκια της πόλης να δημιουργούνται είτε αισθήματα νοσταλγίας για το παρελθόν είτε αισθήματα θλίψης και απαξίωσης για το παρόν, πήραμε την μεγάλη απόφαση να δημιουργήσουμε τον «δικό μας» Πανηλειακό και πάλι από την αρχή. Την δική μας ομάδα που δεν θα φέρει το όνομα ή το σήμα του Πανηλειακού, αλλά θα φέρει τις αξίες και τα ιδεώδη του. Μία ομάδα που καμία σχέση δεν θα έχει με τον Πανηλειακό, αλλά στην καρδιά μας θα είναι «τέκνο» του Πανηλειακού, ο σύλλογος που μεγαλώσαμε και αγαπήσαμε από παιδιά. Γιατί οι ομάδες είναι ιδέες και «Πανηλειακός» είναι η ιστορία της ομάδας, ο κόσμος της, οι άνθρωποι που τον έκαναν μεγάλο και τρανό, οι ποδοσφαιριστές που φόρεσαν και δόξασαν τη φανέλα του, το «Μαρακανά», ο Πύργος! Γι’ αυτό και η «καρδιά» του Πανηλειακού, ο απλός φίλος και ο οργανωμένος κόσμος αυτής της πόλης, θα «χτυπά» από εδώ και στο εξής δυνατά στον Π.Α.Σ. ΠΥΡΓΟΣ.

Αδέρφια, συνοπαδοί και φίλοι του αγαπημένου μας Πανηλειακού, ξεκινάμε! Αν και για να πούμε την αλήθεια, δεν αρχίζουμε από το «μηδέν». Απλά συνεχίζουμε από εκεί που μείναμε. Με στόχο να βρούμε και πάλι την χαμένη μας αξιοπρέπεια, να αισθανθούμε και πάλι περήφανοι για την ομάδα και την πόλη μας, να δώσουμε και πάλι νόημα και «χρώμα» στις Κυριακές μας. Πάμε να χτίσουμε όλοι μαζί μία ομάδα μακριά από την λογική του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Μία ομάδα με βάση λαϊκή που θα στηρίζει τις όποιες επιτυχίες της στη δύναμη της συλλογικότητας. Στη δύναμη των μελών της, του κόσμου και της πόλης. Μία ομάδα που καθαρή και δίχως την «θηλιά» των «αμαρτιών» του παρελθόντος, θα επιτρέψει σε κάθε Πυργιώτη να ονειρευτεί ξανά! Ήδη είμαστε αρκετοί! Στόχος μας να γινόμαστε ολοένα και περισσότεροι!

Κλείνοντας, θα θέλαμε να αναφερθούμε στο ποιοι είμαστε και ποιοι ακριβώς είναι οι στόχοι μας, ώστε να προλάβουμε τυχόν απορίες κάθε απλού φιλάθλου της ομάδας και της πόλης.

Είμαστε τα παιδιά της οργανωμένης κερκίδας του Πανηλειακού. Τα παιδιά της 1, της 9 και της 10. Τα παιδιά που έχουν βρεθεί σε κάθε γήπεδο της χώρας για να στηρίξουν και να φωνάξουν για τον Πύργο και τον Πανηλειακό.

Είμαστε εμείς, ο απλός και λαϊκός κόσμος του Πύργου, που από τις 14/1/1961 όταν και ιδρύθηκε επίσημα ο πρώτος «Σύλλογος Φίλων Πανηλειακού» στηρίζαμε τον Πανηλειακό στις όμορφες και τις άσχημες στιγμές. Εμείς που ήμασταν παρόντες τόσο στις μεγάλες επιτυχίες της «χρυσής» εποχής του Σταυρόπουλου όσο και στα «πέτρινα» χρόνια που την ακολούθησαν.

Είμαστε εμείς που ζούμε και αναπνέουμε για τον Πανηλειακό. Εμείς που τόσες δεκαετίες παίζουμε τα κεφάλια μας «κορόνα-γράμματα» για να βρεθούμε πλάι σε κάθε αθλητή που φορά την ερυθρόλευκη φανέλα με τη δάδα και την ολυμπιακή φλόγα στο στήθος.

Είμαστε εμείς που έχουμε ως στόχο ο κάθε Πυργιώτης να αισθανθεί ξανά υπερήφανος για την ομάδα της πόλης του. Εμείς που δεν θέλουμε ποτέ ξανά να αισθανθούμε οργή και ντροπή που είμαστε Πανηλειακοί.

Είμαστε εμείς που βαρεθήκαμε τη «βρωμιά», την προχειρότητα και την ανοργανωσιά. Εμείς που θέλουμε να κάνουμε τη διαφάνεια «σημαία» μας και να ωθήσουμε τον κάθε Πυργιώτη να γίνει συμμέτοχος και αρωγός σε μία καθαρή προσπάθεια για την αναγέννηση της μεγάλης ομάδας που αγαπήσαμε και μεγαλώσαμε από μικρά παιδιά.

Είμαστε εμείς που ξεκινάμε χωρίς να έχουμε κανέναν πίσω μας, αλλά που με την αγνότητα, το μεράκι και την αγάπη μας για αυτή την ομάδα, πιστεύουμε πως θα τους ενώσουμε όλους μαζί και θα τους συστρατεύσουμε πλάι μας.

Είμαστε οι RED BOYS, οι οργανωμένοι οπαδοί του Πανηλειακού και όπως τόσο όμορφα έγραψε ο Τάσος Λειβαδίτης: «Είμαστε εμείς που δεν έχουμε τίποτα και ερχόμαστε να πάρουμε τον κόσμο».

Ραντεβού στα σύρματα του Γ’ Τοπικού, δίπλα στην ομάδα του Λαού…».