Αδερφές από τον Βόλο παγκόσμιες πρωταθλήτριες με την σημαία της Αυστρίας! Γιατί τις «έδιωξε» η Ελλάδα – Τι λέει η μητέρα τους στο OPEN

175

Τρεις Ελληνίδες αδερφές από τον Βόλο διαπρέπουν στη συγχρονισμένη κολύμβηση στο εξωτερικό. Οι δύο εξ αυτών,  Άννα-Μαρία και Ειρήνη Αλεξανδρή πήραν χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα συγχρονισμένης κολύμβησης με τα χρώματα της Αυστρίας γιατί κάποια πρόσωπα στην Ελλάδα τις έδιωξαν.

Οι τρίδυμες είχαν μια λαμπρή πορεία στην κολύμβηση στη χώρα, ωστόσο, όπως καταγγέλλει η μητέρα τους, για λόγους αναξιοκρατίας, έφυγαν αφού δέχτηκαν μια πρόταση από την Αυστρία, να συνεχίζουν εκεί το όνειρό τους.

Μιλώντας στο Open και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος η μητέρα των χρυσών κοριτσιών Άρτεμη Αργυροπούλου αναφέρει: «Αυτή η ιστορία είναι εδώ και χρόνια. Το 2012 είχανε γίνει κάποια γεγονότα και η ηλικία των παιδιών τόσο τρυφερή. Τρία χρόνια ήταν τα παιδιά στο κλιμάκια της Εθνικής Ομάδας της κατηγορίας των 13-15. Έξι χρόνια πανελληνιονίκες στο σόλο και στο ντουέτο. Υπήρχε μια πορεία πολύ σημαντική για την πορεία των παιδιών συν ότι το 2011 είχαν έρθει με χρυσό μετάλλιο και στο σόλο και το ντουέτο.

Έφυγαν από την χώρα για θέμα αναξιοκρατίας. Εκείνη την εποχή αναγκάστηκα να απαντήσω με δημόσιες επιστολές για τους λόγους της αποχώρησής μας. Μας είχαν δηλώσει πως μπορούσαν να πάρουν στην ομοσπονδία όποιον αθλητή θέλουνε, όπως και το κάνανε και εκείνη την χρονιά στον αγώνα που είχαν πάει στην Ιταλία, είχαν βγάλει την Ειρήνη από το ομαδικό και σιγά σιγά ανακοινώσανε στα παιδιά πως δεν θα εκπροσωπήσουν στα ατομικά τους αγωνίσματα τη χώρα. Δεν ήταν αρκετές οι επιτυχίες που είχαν αποδείξει τόσα χρόνια».

Αφού έφυγαν από την Ελλάδα έφτασαν στην κορυφή με την πρώτη μεγάλη επιτυχία να έρχεται το 2015 όταν πήραν ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο.

«Για μας είναι μια τελειωμένη ιστορία. Έχουμε προχωρήσει πολύ μπροστά. Κοιτάμε μπροστά και ευχόμαστε να μη συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Οι άνθρωποι διώχνουν, όχι οι χώρες». 

https://www.ethnos.gr/