Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάO Ουόκαπ γίνεται Έλληνας και ζητάει να παίξει στην Εθνική!

O Ουόκαπ γίνεται Έλληνας και ζητάει να παίξει στην Εθνική!

Ο Τόμας Ουόκαπ μέσω επιστολής του στην ΕΟΚ ζήτησε να πάρει ελληνικό διαβατήριο και να παίξει στην Εθνική Ελλάδος. Θετική η εισήγηση της Ομοσπονδίας.

Μπορεί να μην έχει συμπληρώσει καλά – καλά μια διετία στην Ελλάδα, αλλά για τον Τόμας Ουόκαπ φαίνεται πως η παρουσία του εδώ θα συνεχιστεί για πάρα πολλά χρόνια. Αυτή είναι η επιθυμία του, η οποία φανερώθηκε με το συμβόλαιο ζωής που υπέγραψε στον Ολυμπιακό (για τα επόμενα 4 χρόνια) και πλέον αποδεικνύεται με τον πιο τρανό τρόπο.

Πως; Μέσω του αιτήματός του για ελληνοποίησή του. Ο 30χρονος Αμερικανός έστειλε επιστολή στην ΕΟΚ μέσω της οποίας εκφράζει την έντονη επιθυμία του να αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος. Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους θέλει να προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση.

Ο Ουόκαπ δηλώνει εντυπωσιασμένος από την Ελλάδα, τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου, τον οποίο χαρακτηρίζει φιλόξενο. Αναφέρει ότι διαβάζει και μαθαίνει όλο και περισσότερα ιστορικά στοιχεία για τη χώρα μας, πως έχει ενσωματωθεί ήδη στην κουλτούρα της Ελλάδας και τη θεωρεί πατρίδα του.

Κάνει λόγο για υπέρτατη τιμή του να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής ομάδας και μάλιστα αναφέρει πως σε περίπτωση που αρνηθεί στο μέλλον να παρέχει τις υπηρεσίες του, τότε μπορεί να αφαιρεθεί από την ΕΟΚ το ελληνικό διαβατήριο.

Αναλυτικά η επιστολή του Ουόκαπ προς το ΔΣ της ΕΟΚ.

«Αξιότιμε πρόεδρε, αξιότιμα μέλη του ΔΣ,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας εκφράσω την έντονη επιθυμία μου να αγωνιστώ με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος, για όλους τους κατωτέρω αναφερόμενους λόγους.

Όπως καλά γνωρίζετε, τα τελευταία χρόνια αγωνίζομαι στην Ελλάδα σε επαγγελματικό επίπεδο. Από την πρώτη στιγμή, που ήρθα στην Ελλάδα, πραγματικά εντυπωσιάστηκα από τον πολιτισμό και την εν γένει Ιστορία του φιλόξενου αυτού τόπου. Μάλιστα, το ενδιαφέρον μου για να μάθω την Ιστορία και την πολιτισμό της χώρας, με έχει οδηγήσει στο να διαβάζω συνεχώς και να μαθαίνω όλο και περισσότερα. Η διασύνδεση αυτή με βοήθησε να ενσωματωθώ πολύ γρήγορα στην κουλτούρα του έθνους, το οποίο θεωρώ πλέον πατρίδα μου. Αναμφίβολα, η φιλοξενία των Ελλήνων καθώς και η καθημερινή επαφή με έχουν κάνει να αισθάνομαι όλο και περισσότερο μέρος της Ελλάδας.

Θεωρώ ότι όλα τα παραπάνω, που αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητάς μου, με οδηγούν αναπόφευκτα να ζητήσω από εσάς να με τιμήσετε με την υπέρτατη τιμή για έναν αθλητή, που στην προκειμένη περίπτωση είναι να αγωνιστώ με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας. Θεωρώ από την πλευρά μου ότι θα τιμήσω το εθνόσημο και θα μπορέσω να βοηθήσω, ώστε η Εθνική Ελλάδας να κατακτήσω τους στόχους της. Θέλω επίσης, να ξεκαθαρίσω προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι εφόσον μου δοθεί η δυνατότητα να αγωνιστώ στην Εθνική ομάδας, θέτω τον εαυτόν μου στη διάθεση του εκάστοτε Ομοσπονδιακού προπονητή αλλά και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης γενικότερα για οποιαδήποτε αγωνιστική υποχρέωση. Είναι, δε, τόσο πηγαία η διάθεσή μου να προσφέρω, ώστε δεσμεύομαι ότι σε περίπτωση που αρνηθώ στο μέλλον να παρέχω τις υπηρεσίες μου, να αφαιρεθούν από την Ελληνική Κυβέρνηση τα δικαιώματα που απορρέουν από τη χορήγηση διαβατηρίου.

Καταλήγοντας, θέλω να επισημάνω ότι σκοπεύω να μείνω στην Ελλάδα πολλά χρόνια και να αποτελέσει η χώρα αυτή τον τόπο κατοικίας μου, ακόμα και μετά το τέλος της επαγγελματικής μου καριέρας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Thomas Walkup».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ