Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠανηλειακός-Αίας 1-0: Μενσά και Πεντρίνιο έκαναν τη διαφορά

Πανηλειακός-Αίας 1-0: Μενσά και Πεντρίνιο έκαναν τη διαφορά

Με γκολ του Εμανουέλ Μενσά στο 77΄, ο Πανηλειακός πέτυχε τη νίκη στο φιλικό του Σαββάτου απέναντι στον Αίαντα. Πέρα όμως από το αποτέλεσμα, το σημείο στο οποίο θα πρέπει να σταθούμε, είναι πόσο αλλάζει πραγματικά το επιθετικό τέμπο και η φυσιογνωμία της ομάδας, όταν οι Μενσά και Πεντρίνιο συναντώνται στον αγωνιστικό χώρο. Και πόσο έλλειψε ο Βραζιλιάνος στα τρία προηγούμενα ημίχρονα του Πανηλειακού, δυο με το Διαβολίτσι και έναν με τον Αίαντα. Ο Πεντρίνιο έπαιξε για περίπου 25 λεπτά και αμέσως έδωσε μια άλλη διάσταση στο παιχνίδι. Ο Πανηλειακός, έδειξε ότι είναι μια ομάδα στη φάση ακόμα της δημιουργίας. Μια ομάδα η οποία απέχει πολύ από τα στάνταρντ απόδοσης που μπορεί να πιάσει, πράγμα φυσιολογικό, με μόλις τρία φιλικά στα πόδια της. Έχασε κλασικές ευκαιρίες, ιδίως στην επανάληψη, δείχνοντας ότι ακόμα χρειάζεται χρόνος, ώστε οι παίκτες του να βρουν τα τελειώματα που πρέπει. Από την άλλη πλευρά ο Αίας των έξι βασικών απουσιών, με δυο teenagers στην ενδεκάδα του σε ολόκληρο το παιχνίδι, τους Παπασωτηρίου και Φριντζήλα, αφήνει υποσχέσεις. Χωρίς παίκτες όπως οι Σταθάτος, Ζοάο Κλαούντιο, Μπαρί Μέντες, Ρίλντι, Τριανταφυλλόπουλος και Παπαχριστόπουλος, έδειξε ότι είναι μια ομάδα με συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα και όταν μπορέσει ο Αλέξης Γαβριλόπουλος να δουλέψει και πάλι με ολόκληρο το ρόστερ μαζί, θα αλλάξει και η εικόνα της ομάδας. Στο ματς, αγωνίστηκε στο δεύτερο μέρος και ο Νίκος Πυρρής, νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας και αν και πρώτο ματς, έδειξε ότι είναι ένας σέντερ φορ που θα δώσει πολλές λύσεις στο παιχνίδι του Αίαντα.

Ο υπό δοκιμή  Γάλλος Άντερσον

Ο Πανηλειακός, χρησιμοποίησε στο ματς, έναν Γάλλο σέντερ φορ υπό δοκιμή, τον Άντερσον, ο οποίος έπαιξε στο πρώτο μέρος. Πρόκειται για έναν υψηλόσωμο και δυνατό φορ, ο οποίος ωστόσο έδειξε ότι είναι ανέτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης και άρα θα χρειαστεί χρόνος για να κριθεί

Οι καλύτερες στιγμές

  • 2′: Σουτ του Κουλούρη άουτ.
  • 12′: Απευθείας φάουλ του Καράγιωργα, απέκρουσε ο Μαντζάρης.
  • 24′: Σουτ του Αρσενίδη απέκρουσε ο Κουτρουμπής.
  • 29′: Κάθετα ο Μενσά στον Άντερσον, αυτός βρήκε συρτά τον Λούσκο ο οποίος αστόχησε εξ’ επαφής.
  • 46′: Σουτ του Π. Τσίγκρηλα άουτ.
  • 47′: Γύρισμα του Λίμα, πλασέ του Αρσενίδη άουτ.
  • 51′: Απ’ευθείας φάουλ του Λίμα, έδιωξε ο Κουτρουμπής.
  • 52′: Ο Μενσά έβγαλε μόνο του τον Λούσκο, πλασέ άουτ.
  • 68′: Σουτ του Μενσά άουτ.
  • 63′: Σουτ του Μενσά, μπλόκαρε ο Κουτρουμπής.
  • 74′: Πλασέ του Καραχάλιου, έδιωξε ο Ψυχογιός.
  • 77′: Σουτ του Μενσά, απέκρουσε ο Ψυχογιός, νέο εξ’ επαφής πλασέ του Π. Τσίγκρηλα, νέα επέμβαση του Ψυχογιού σε κόρνερ
  • 78′: Ο Μενσά γύρισε μέσα στην περιοχή και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Πανηλειακός: Μαντζάρης, Διαμαντόπουλος, Λίμα, Δ Τσίγκρηλας, Κασμερίδης, Κακά, Μπάλλας, Αρσενίδης, Λούσκος, Μενσά, Άντερσον (Κουρλός, Πεντρίνιο, Καραχάλιος, Γαλανόπουλος, Κακόγιαννος, Ρηγόπουλος, Μπαλλός, Θεοδωρακόπουλος)

Αίας: Κουτρουμπής, Χριστοφοράτος, Μπακατσέλος, Βατσής, Τσίτσος, Τσακοπιάκος, Καράγιωργας, Βράπι, Κουλούρης, Παπασωτηρίου, Φριντζήλας. (Πυρρής, Ψυχογιός, Μαργαρίτης, Μουτσάι)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ