Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠροθεσμία μέχρι σήμερα: Αποφασίζει για ένσταση ο Πανηλειακός

Προθεσμία μέχρι σήμερα: Αποφασίζει για ένσταση ο Πανηλειακός

Για αντικανονική συμμετοχή  ποδοσφαιριστή του Πάτραι στον αγώνα της Τετάρτης

Τρίτο ημίχρονο φαίνεται πως θα έχουμε στον εκτός έδρας αγώνα του Πανηλειακού με το Πάτραι την Τετάρτη, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι «ερυθρόλευκοι»  εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να υποβάλλουν ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Θοδωρή Σαμπανέι, με το τοπίο να ξεκαθαρίζει οριστικά μέχρι σήμερα, με την ολοκλήρωση της σχετικής νόμιμης προθεσμίας δυο εργάσιμων ημερών μετά τη διεξαγωγή αγώνα.   Σύμφωνα με πληροφορίες o Θόδωρος  Σαμπανέι, αυτό το διάστημα παρακολούθησε  μαθήματα της σχολής προπονητών για ανώτερο δίπλωμα UEFA B.  Και συγκεκριμένα, της πρώτης φάσης της Σχολής UEFA B που έγιναν στην Πάτρα από 17 – 24 Μαΐου 2022. Ωστόσο, επειδή για να φοιτήσεις σε σχολή UEFA B, πρέπει να είσαι κάτοχος UEFA C, άρα πρέπει να έχεις και σχετική κάρτα. Εδώ υπάρχει βεβαίως μια εξαίρεση στον Κανονισμό Προπονητών, που επιτρέπει σε ποδοσφαιριστές να εργάζονται ως προπονητές σε Ακαδημία, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν γίνει οι σχετικές ενέργειες προς την ΕΠΟ, οι οποίες ζητούν μια τέτοια εξαίρεση, στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου.

Το άρθρο 13 του Κανονισμού Προπονητών ΕΠΟ αναφέρει:

«Ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να συνεχίζει να αγωνίζεται, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι έχει αποκτήσει δίπλωμα ή διπλώματα προπονητή Ε.Π.Ο. /UEFA οιασδήποτε κατηγορίας. Όμως ένας ποδοσφαιριστής, όταν έχει αποκτήσει ταυτότητα προπονητή Ε.Π.Ο. ή UEFA ή έχει υποβάλλει αίτηση για έκδοση ταυτότητας προπονητή, παύει αυτόματα να έχει δικαίωμα να αγωνίζεται. Η συμμετοχή του θεωρείται ως αντικανονική συμμετοχή και επισύρει τις από τους Κανονισμούς της Ε.Π.Ο. προβλεπόμενες ποινές για τον ίδιο και το σωματείο.

Ένας ποδοσφαιριστής που έχει αποκτήσει ταυτότητα προπονητή Ε.Π.Ο. ή UEFA εν ισχύ, εφόσον επιθυμεί να αγωνίζεται, θα πρέπει να καταθέτει την ταυτότητα αυτή στην Ε.Π.Ο. τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες προ της ενάρξεως της αγωνιστικής περιόδου της κατηγορίας στην οποία θέλει να αγωνιστεί και να υποβάλλει έγγραφη δήλωση με την οποία θα δηλώνει ότι αυτή την αγωνιστική περίοδο επιθυμεί να αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής. Μετά από την ενέργεια αυτή δεν θα έχει δικαίωμα να εργαστεί ως Προπονητής καθ’ όλη την διάρκεια της Αγωνιστικής Περιόδου. Ένας ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής που έχει υποβάλλει την κατά την ανωτέρω παράγραφο δήλωση και κέκτηται τα ανάλογα προσόντα, δύναται κατ’ εξαίρεση να απασχολείται (μόνο) ως προπονητής στα τμήματα Υποδομών του σωματείου στο οποίο αγωνίζεται, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες από τον παρόντα κανονισμό προϋποθέσεις στην έκδοση Δελτίου Πιστοποίησης εισόδου στον
αγωνιστικό χώρο.

– Σύμφωνα με σχετικές διατάξεις της ΕΠΟ: Στα απαιτούμενα δικαιολογητικά για φοίτηση σε σχολή UEFA B (στην προκειμένη περίπτωση ο παίκτης του Πάτραι) μεταξύ άλλων χρειάζεται κάποιος κατοχή διπλώματος UEFA C ή National C PLUS καθώς  κ α ι  αντίστοιχης ταυτότητας τριετίας σε ισχύ»

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΑΜΕΑ επιτραπέζιας αντισφαίρισης ( πιγκ πογκ )

Με συμμετοχή Ιωάννη Δημητρακόπουλου

Με 77 αθλητές και αθλήτριες από 14 αθλητικά σωματεία θα διεξαχθεί το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ, το ερχόμενο τριήμερο 27-29 Μαΐου 2022 στην Αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας. Διοργανωτής είναι η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ με την βοήθεια της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.  

Στους αγώνες θα διεξαχθούν για πρώτη φορά σε εθνικό επίπεδο αγώνες Διπλών και Διπλών Μικτών, μετά τις πρόσφατες αλλαγές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.  

Από την Ηλεία θα συμμετάσχει οΔημητρακόπουλος Ιωάννης στη κατηγορία ΤΤ8 με το σωματείο “Εν Σώματι Υγιεί” της Βέροιας, ενώ θα αγωνιστεί με το συμπαίχτη του στην ίδια ομάδα Λευτέρη Μαύρη από τη Πάτρα ( κατηγορίας ΤΤ6 ) και στο Διπλό Ανδρών στη κατηγορία MS 14 – 18. 

Τους αθλητές θα συνοδέψει ο Τεχνικός Διευθυντής του “Εν Σώματι Υγιεί” και Τεχνικός Σύμβουλος της Εθνικής Ομάδας κ. Καραϊωσήφ Αλέξανδρος, ο οποίος είναι εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γαστούνης και προπονητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στον ΑΟ Αρίων Αμαλιάδας. 

Το “Εν Σώματι Υγιεί” συμμετέχει στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Επιτρ. Αντισφαίρισης ΑμεΑ από το 2016 με 31 συμμετοχές και έχει κατακτήσει συνολικά 27 πανελλήνιες νίκες (1-12-14).  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ