Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΤζόκοβιτς - Τσιτσιπάς 2-0: Ο Στέφανος πάλεψε, αλλά υποκλίθηκε στον κορυφαίο Σέρβο

Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 2-0: Ο Στέφανος πάλεψε, αλλά υποκλίθηκε στον κορυφαίο Σέρβο

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης) είναι ο μεγάλος νικητής του Rome Masters. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης) δεν κατάφερε να περάσει το εμπόδιο του κορυφαίου Σέρβου τενίστα και ηττήθηκε 2-0 στα σετ (6-0, 7-6). Ο Έλληνας τενίστας έκανε ένα κακό πρώτο σετ, βελτιώθηκε στο δεύτερο, αλλά έχασε στο tie-break.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν καταιγιστικός στο πρώτο του σετ. Κατάφερε να κάνει το break από το πρώτο game και να προσθέσει πίεση στον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Σέρβος είχε μεγάλη ποιότητα στα χτυπήματά του και δεν άφηνε περιθώρια στον Έλληνα τενίστα, ο οποίος έκανε λάθη, ενώ τα ποσοστά του ήταν σε χαμηλό επίπεδο. Ο Τζόκοβιτς “καθάρισε” το πρώτο σετ με 6-0.

Η ψυχολογία του Τσιτσιπά άλλαξε στο δεύτερο σετ. Ο Έλληνας τενίστας βελτίωσε τα ποσοστά του, πήρε συνεχόμενους πόντους και κατάφερε να κάνει το break για το 3-1. Από εκεί και πέρα διαχειριζόταν πολύ καλά τα σερβίς του και έφτασε μία ανάσα από το κλείσιμο του σετ, αφού σέρβιρε για το 1-1 σετ.

Όμως ο Σέρβος τενίστας δεν λύγισε, έμεινε όρθιος και μείωσε σε 4-5 κάνοντας break και στη συνέχεια ισοφάρισε σε 5-5. Τελικά το δεύτερο σετ οδηγήθηκε στο tie-break, εκεί όπου ο Τζόκοβιτς με δύο μίνι break επικράτησε 7-5, παρά το γεγονός ότι ο Τσιτσιπάς έδωσε μεγάλη μάχη. Έτσι, ο Σέρβος κατέκτησε τον 9ο του τίτλο στη Ρώμη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ