Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΤελικός Euroleague πόλο γυναικών, Ολυμπιακός - Σαμπαντέλ 11-7: Παρέμειναν στον θρόνο τους...

Τελικός Euroleague πόλο γυναικών, Ολυμπιακός – Σαμπαντέλ 11-7: Παρέμειναν στον θρόνο τους οι «βασίλισσες» της Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 11-7 της Σαμπαντέλ στον Πειραιά και στον τελικό του Final-4 της Euroleague στο πόλο γυναικών και κατέκτησε για 2η σερί φορά και 3η στην ιστορία του το πρωτάθλημα Ευρώπης – Στους 16 ευρωπαϊκούς τίτλους έφτασε ο Ολυμπιακός

Πρωταθλήτριες Ευρώπης back to back στέφτηκαν οι πολίστριες του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε με 11-7 της Σαμπαντέλ στον τελικό του Final-4 της Euroleague που διεξήχθη στον Πειραιά, υπερασπίστηκε τον τίτλο που κατέκτησε το 2021 στη Βουδαπέστη και έφτασε στα 3 πρωταθλήματα Ευρώπης (2015, 2021, 2022).Παράλληλα η ομάδα πόλο γυναικών έχει πλέον 6 ευρωπαϊκούς τίτλους και ο Ολυμπιακός σε πόλο,μπάσκετ,βόλεϊ και πάλη έχει πλέον 16! Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε και τη Βουλιαγμένη (πόλο γυναικών) η οποία έχει 5 ευρωπαϊκά. Η Ελλάδα έχει πλέον 15 ευρωπαϊκούς τίτλους στο πόλο γυναικών. Τον μεγάλο τελικό παρακολούθησε ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης και ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης. 
Μαρινάκης: «Υψώσατε την Ελληνική και την Ερυθρόλευκη σημαία στον υψηλότερο ιστό»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνεχάρη δημόσια τις πρωταθλήτριες Ευρώπης με μήνυμα του στα social media.




Αναλυτικά το μήνυμα:

«Θερμά συγχαρητήρια στην Ομάδα πόλο Γυναικών που συνεχίζει να γράφει χρυσές σελίδες στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού.
Η κατάκτηση του 3ου Ευρωπαϊκού τίτλου και ο άθλος να κατακτήσουν δυο συνεχόμενα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, σκορπίζει χαρά και υπερηφάνεια στον κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας και τοποθετεί τις σπουδαίες αυτές αθλήτριες στο Πάνθεον του πόλο και των σπορ συνολικά.
Υψώσατε την Ελληνική και την Ερυθρόλευκη σημαία στον υψηλότερο ιστό και μεγαλώσατε ακόμα περισσότερο τον ΘΡΥΛΟ του Ευρωπαϊκού αθλητισμού.
Το θαύμα της τελευταίας δεκαετίας με τους εκατοντάδες τίτλους, τις αμέτρητες νίκες, τα ευρωπαϊκά τρόπαια σε όλα τα σπορ είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, θυσιών, επιμονής για το καλύτερο και αγάπης για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!
Συγχαρητήρια σε όλες και όλους!».



Συγχαρητήρια και από την ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Συγχαρητήρια στη γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού για την κατάκτηση της LEN Euroleague!»

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός με όπλο την άμυνα κράτησε την Σαμπαντέλ στο ένα γκολ στο 1ο οχτάλεπτο.

Η ομάδα του Πειραιά βρήκε δίχτυα με τις Βασιλική και Ελευθερία Πλευρίτου αλλά και την Ελευθεριάδου για το 3-0. Η Βασιλική Πλευρίτου χάνει πέναλτι και η Στέφενς μείωσε σε 3-1. Η Κρίστμανς “γράφει” το 4-1 και κλείνει το οχτάλεπτο.Στο 2ο οχτάλεπτο ο Ολυμπιακός δέχτηκε ξανά μόλις ένα γκολ. Θα σκοράρει για την Μυριοκεφαλιτάκη και μείωσε σε 5-2 η Φαν Ντερ Σλοτ. Στο 3ο η Σαμπαντέλ με την Πέρεζ έφτασε στο 6-4 ενώ προηγήθηκε το 2ο γκολ της Μυριοκεφαλιτάκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ