Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠαναιτωλικός - Ολυμπιακός 2-1: Φονέας των γιγάντων, η πρόκριση κρίνεται στο Καραϊσκάκη

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 2-1: Φονέας των γιγάντων, η πρόκριση κρίνεται στο Καραϊσκάκη

Ο Παναιτωλικός, ο οποίος εξελίσσεται σε φονέα των γιγάντων, πήρε προβάδισμα στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας 2-1 του Ολυμπιακού με ανατροπή. Ο Αραμπί άνοιξε το σκορ (13′), ο Μεντόσα ισοφάρισε (23′), ο Καρέλης βρήκε δίχτυα στο 23′. Πλέον όλα κρίνονται στο Καραϊσκάκη.Μετά τη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, ο Παναιτωλικός πανηγύρισε νίκη και στο Κύπελλο Ελλάδας επί του Ολυμπιακού στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών και εξελίσσεται σε φονέα των γιγάντων. Οι Αγρινιώτες επικράτησαν 2-1 των ερυθρόλευκων και έχουν μικρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο Καραϊσκάκης την επόμενη εβδομάδα. Μάλιστα και κόντρα στην Ένωση και απέναντι στους ερυθρόλευκους, οι Αγρινιώτες έκαναν την ανατροπή και με τους ίδιους σκόρερ.

Ο Ολυμπιακός, ο οποίος είχε πολλές αλλαγές, δεν μπόρεσε να υπερασπισθεί το προβάδισμά του που έδωσε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 23′ και έτσι παρέμεινε χωρίς νίκη μέσα στο 2022. Ο Μεντόσα με σουτ εκτός περιοχής πέτυχε το 1-1, ενώ την ανατροπή της ομάδας του Αγρινίου ολοκήρωσε ο Καρέλης στο 60′.

Άνοιξε το σκορ ο Αραμπί

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στον αγωνιστικό χώρο του Αγρινίου. Συγκεκριμένα με 3-4-3, με τους Μπα-Μπαγκαλιάνης και Αβραάμ στην άμυνα, Ξενιτίδη – Σουρλή στα χαφ, ενώ ο Αραμπί επιλέχθηκε στην κορυφή της επίθεσης. Χωρίς μεγάλες αλλαγές ο Παναιτωλικός πέρα απ’ το ντεμπούτο του Ανέστη κάτω από τα δοκάρια.

Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι. Στο 3′ ο Μεντόσα σε μία αντεπίθεση έψαξε τον Ντουάρτε. Εκείνος έκανε το σουτ, ο Ξενιτίδης έδιωξε σε κόρνερ βάζοντας το πόδι του. Οι ερυθρόλευκοι μετά από εκείνη την ευκαιρία πήραν τα ηνία και προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί. Γρήγορα έφτασαν και στο πρώτο γκολ.

Στο 13ο λεπτό οι παίκτες του Ολυμπιακού συνεργάστηκαν πολύ καλά έξω από την περιοχή. Ο Βαλμπουενά πήρε την μπάλα από τον Αραμπί, έκανε τη σέντρα από τα δεξιά προς τον Μαροκινό που έκανε την κίνηση και με ωραία προβολή με το αριστερό στα όρια της μικρής περιοχής κάνοντας άλμα άνοιξε το σκορ.

Ισοφάρισε ο Μεντόσα

Οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν να έχουν τον έλεγχο και στο 17′ είχαν ευκαιρία γι’ ακόμη ένα γκολ. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ απ΄τα αριστερά, ο Αραμπί πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Ανέστης απέκρουσε. Μετά από οδηγίες του Αναστασίου, ο Παναιτωλικός προσπάθησε να βγει πιο μπροστά και να πιέσει ψηλότερα. Στο 23ο λεπτό μάλιστα έφερε και το παιχνίδια ίσα.

Αρχικά ο Ντουάρτε έπειτα από σέντρα απ’ τα αριστερά σούταρε πάνω στο αριστερό δοκάρι. Η μπάλα έπειτα από κόντρες έφτασε στον Μεντόσα, ο οποίος έκανε το σουτ εκτός περιοχής στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Από εκεί και ύστερα το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Πότε ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να πατήσει στην περιοχή του Παναιτωλικού, πότε το αντίθετο χωρίς τη μεγάλη ευκαιρία. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 1-1, ενώ και υπήρξε ένα ιατρικό συμβάν που προκάλεσε ανησυχία.

Ο Καρέλης ολοκλήρωσε την ανατροπή

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με αλλαγές το β’ μέρος. Ο Παπασταθόπουλος πέρασε στη θέση του Μπα, ο Τικίνιο αντί του Αραμπί και ο Λόπες αντικατέστησε τον Βαλμπουενά. Οι ερυθρόλευκοι είχαν το πάνω χέρι και στο 52′ έχασαν καλή στιγμή. Ο Τικίνιο πήρε την μπάλα στα αριστερά, πάτησε στην περιοχή, ντρίμπλαρε, έκανε το σουτ, έδιωξε σε κόρνερ ο Ανέστης.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν μεν την κατοχή, αλλά όχι και σπουδαίες ευκαιρίες, με τους Αγρινιώτες να προσπαθούν να χτυπήσουν στην κόντρα. Στο 60′ μπήκαν και μπροστά στο σκορ. Ο Καρέλης έπειτα από ωραία μπαλιά βγήκε απέναντι από τον Κρίστινσον και με ωραία μπαλιά έγραψε το 2-1. Στα επόμενα λεπτά ο Παναιτωλικός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ του. Στο 68′ ο Βέργος με τρομερό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα νικώντας τον Κρίστινσον. Ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, κάτι που επιβεβαίωσε και το VAR.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να γίνει πιο επιθετικός με την είσοδο του Λοβέρα αντί του Παπαδόπουλου. Οι ερυθρόλευκοι πίεζαν ψηλά στον αγωνιστικό χώρο, όμως δύσκολα δημιουργούσαν μεγάλες στιγμές, με τον Παναιτωλικό να απορροφά την όποια πίεση. Οι Αγρινιώτες επιχείρησαν να χτυπήσουν στην κόντρα έως και το φινάλε βλέποντας τον Ολυμπιακό ψηλά στο γήπεδο. Ωστόσο, το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανέστης, Χουχούμης (88′ Περέιρα), Κορνέλιους, Μάλης, Μπακαδήμας (83′ Λούι), Αντούνες, Μάρτενσον (62′ Τσιγγάρας), Βέργος, Μεντόσα (84′ Φλόρες), Ντουάρτε, Καρέλης (62′ Μόρσεϊ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κρίστινσον, Μπαγκαλιάνης, Παπαδόπουλος (77′ Λοβέρα), Μπα (46′ Παπασταθόπουλος), Ανδρούτσος, Καρμπόβνικ (62′ Κίτσος), Ξενιτίδης, Σουρλής, Βρουσάι, Βαλμπουενά (46′ Λόπες), Ελ Αραμπί (46′ Τικίνιο).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ