Νόβακ Τζόκοβιτς – Αναφορές για σύλληψη του σέρβου τενίστα

263
FILE PHOTO: Tennis - ATP Cup - Ken Rosewall Arena, Sydney, Australia - January 12, 2020 Serbia's Novak Djokovic in action during his Final singles match against Spain's Rafael Nadal REUTERS/Edgar Su/File Photo

Μέχρι στιγμής, δεν έχει βγει κάποια επίσημη ενημέρωση είτε από την πλευρά του ίδιου του Τζόκοβιτς είτε από την κυβέρνηση της Αυστραλίας, όμως στη Σερβία κάνουν λόγο για νέο σκάνδαλο, με τις πληροφορίες πάντως να είναι ακόμη συγκεχυμένες

Τέλος δεν έχει το θρίλερ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς μόλις δύο ώρες μετά τη δικαίωσή του από δικαστήριο της Μελβούρνης για τη διατήρηση της βίζας του, πληροφορίες -ανεπιβεβαίωτες πάντως προς το παρόν- εμφανίζουν τον σέρβο τενίστα να έχει συλληφθεί από τις αρχές της Αυστραλίας.

Όπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, επικαλούμενα μια Σέρβα δημοσιογράφος, η ίδια είχε συνομιλία με τον πατέρα του «Νόλε» προκειμένου να μάθει λεπτομέρειες σχετικά με τη δικαίωσή του στην έφεση στην υπόθεση της βίζας του.

Τότε, εκείνος φέρεται να υποστήριξε ότι ο γιος του συνελήφθη με σκοπό την απέλασή του από τη χώρα.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει βγει κάποια επίσημη ενημέρωση είτε από την πλευρά του ίδιου του Τζόκοβιτς είτε από την κυβέρνηση της Αυστραλίας, όμως στη Σερβία κάνουν λόγο για νέο σκάνδαλο, με τις πληροφορίες πάντως να είναι ακόμη συγκεχυμένες.

Η σύλληψη -εφ’ όσον επιβεβαιωθεί- γίνεται μόνο για έναν λόγο κι αυτός είναι η απέλαση του Σέρβου από τη χώρα. Μετά την αθώωσή του, ο δικηγόρος της κυβέρνησης τόνισε στο δικαστήριο πως ο υπουργός Μετανάστευσης έχει το δικαίωμα βάσει αξιώματος να ενεργήσει μόνος του και να ακυρώσει ξανά τη βίζα του Νόλε, για να απελαθεί στη συνέχεια.

Σε περίπτωση που το πράξει αυτό, η πλευρά του Τζόκοβιτς θα έχει το δικαίωμα να κάνει έφεση και μετά θα υπάρξει νέα και τελεσίδικη απόφαση.

Η δικαίωση από το δικαστήριο

Σημειώνεται πως το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Μελβούρνης δικαίωσε νωρίτερα τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην υπόθεση της βίζας του, με αποτέλεσμα οι αρχές να πρέπει να του παραδώσουν πίσω τα πράγματά του και το διαβατήριό του.

Μετά από την απόφαση αυτή, ο Τζόκοβιτς αναμενόταν να πάει στο σπίτι το οποίο νοίκιασε για την παραμονή του στη χώρα.

Οπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, η κυβέρνηση αναγνώρισε στη διάρκεια των διακανονισμών ότι δεν έδωσε αρκετό χρόνο στον Σέρβο να απολογηθεί και να παραθέσει στοιχεία κατά την κράτησή του στο αεροδρόμιο ώστε να μην ακυρωθεί η βίζα του.

Ο συνήγορος του Τζόκοβιτς εξήγησε την διαδικασία της Ειδικής Επιτροπής για το πώς εγκρίνει κάποιον προκειμένου να πάρει εξαίρεση όταν δεν έχει εμβολιαστεί.

Στην αίτηση που συμπληρώνει ο αιτών, όπως ανέφερε, φαίνεται ξεκάθαρα ότι αν κάποιος έχει περάσει κοροναϊό το τελευταίο εξάμηνο (με απόδειξη το PCR τεστ), μπορεί να αιτηθεί προσωρινή εξαίρεση, σημειώνοντας ότι δεν «συμβουλεύει το χαρτί πως ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει».

Ακόμη, ο ίδιος εξήγησε στο δικαστήριο πως αιτήθηκε δικηγόρο και του αρνήθηκαν πρόσβαση από τις αρχές στο αεροδρόμιο, λέγοντάς του ότι «κανείς δεν μπορούσε να τον βοηθήσει εκείνη τη στιγμή».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον υπεύθυνο που αποφάσισε να ακυρώσει τη βίζα ότι δεν έδωσε ποτέ στον Τζόκοβιτς επαρκή στοιχεία για τους λόγους που το κάνει.

Σημείωσε, δε, ότι παρά το γεγονός ότι ο Τζόκοβιτς δεν ήταν υποχρεωμένος, μπήκε στη διαδικασία να κάνει δήλωση για την ιατρική του αντένδειξη, προσκομίζοντας αποδεικτικά στοιχεία.