Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΣτέφαν Γέλοβατς: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του στο Νόβι Σαντ

Στέφαν Γέλοβατς: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του στο Νόβι Σαντ [εικόνες]

Σε κλίμα οδύνης έγινε το μεσημέρι της Τρίτης 7 Δεκεμβρίου η κηδεία του Στέφαν Γέλοβατς, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 32 ετών.

Το τελευταίο «αντίο» στον άτυχο μπασκετμπολίστα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο πριν από περίπου 20 ημέρες, ειπώθηκε στη γενέτειρά του, το Νόβι Σαντ.

Ο παίκτης της Ένωσης «έφυγε» από αυτόν τον κόσμο την Κυριακή (5/12), έπειτα από νοσηλεία εβδομάδων στην Αθήνα, ενώ τις τελευταίες ημέρες είχε μεταφερθεί στην πατρίδα του, κατόπιν απόφασης της οικογένειάς του.

Στη νεκρώσιμο ακολουθία έδωσαν το «παρών» μέλη της μπασκετικής ΑΕΚ, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός Δημήτρης Μαυροειδής, αλλά και ο πρόεδρος της Σερβικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς.

Στην ανάρτηση που έκανε η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ για τη νεκρώσιμο ακολουθία αναφέρεται: «Πάγωσε ο χρόνος. Θρήνος. Οδύνη. Δεν υπάρχουν λόγια… Ο δικός μας άγγελος, ο STEVAN, “ταξίδεψε” σήμερα στη γειτονιά των αγγέλων. Οι Δημήτρης Μαυροειδής, Νίκος Κότσιαρης (Τ. Manager), Γιώργος Νικολάου (Διευθυντής Επικοινωνίας) από πλευράς ΑΕΚ έδωσαν το ”παρών” στο κατευόδιο του αθλητή μας στο Κοιμητήριο του Νόβι Σαντ.

Στο μεταξύ, σε άκρως συγκινησιακό κλίμα ο εκ των κορυφαίων προπονητών φυσικής κατάστασης της Σερβίας και στενός φίλος της οικογένειας, Αλεξάνταρ Γιοβάντσεβιτς, έκλεισε τον επικήδειο μιλώντας στα ελληνικά με το εξής μήνυμα: “ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕΡΒΟΙ ΠΑΝΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ…».

ΕΣΑΚΕ: Με επίθετο «Γέλοβατς» οι παίκτες
Για να τιμήσει τη μνήμη του πρώην παίκτη της ΑΕΚ, ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να αγωνιστούν όλοι οι αθλητές όλων των ομάδων της Basket League με το επίθετο του εκλιπόντος (Jelovac) στο πίσω μέρος της φανέλας τους.

Επιπρόσθετα, σε όλες τις αναμετρήσεις της 10ης αγωνιστικής θα υπάρξει διακοπή στο 13ο λεπτό (ο Γέλοβατς φορούσε το νούμερο 13 στην Ένωση) για να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Τέλος, στον κύκλο στο κέντρο του γηπέδου, αντί του λογότυπου του χορηγού της διοργάνωσης, θα τοποθετηθεί ειδικό γραφικό σχέδιο στη μνήμη του Σέρβου μπασκετμπολίστα.

Δείτε φωτογραφίες από την κηδεία του Γέλοβατς:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ