Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάEuroleague, Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός 81-48: Διασυρμός στο Βελιγράδι!

Euroleague, Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός 81-48: Διασυρμός στο Βελιγράδι!

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε ντροπιαστική ήττα στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα για την 8η αγωνιστική της  Euroleague – Οι πράσινοι ήταν τραγικοί από το πρώτο λεπτό και γνώρισαν απίστευτο διασυρμό χωρίς να προβάλουν την παραμικρή αντίσταση

ΤΟύτε αυτή τη φορά κατάφερε ο Παναθηναϊκός να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός σε παιχνίδι της EuroLeague μακριά από το ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» παραδόθηκαν άνευ όρων στον Ερυθρό Αστέρα με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την 6η ήττα τους σε 8 παιχνίδια.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη παρουσίασε ένα κάκιστο πρόσωπο, ειδικά στην επίθεση όπου σημείωσε μόλις 48 πόντους, τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στην ιστορία του στην EuroLeague ενώ το -33 συνιστά και την πιο βαριά ήττα στην ιστορία του στη διοργάνωση.

Φυσικά το παιχνίδι δεν αντέχει κριτικής καθότι το σκορ «μιλάει» από μόνο του. Ένας τραγικός Παναθηναϊκός, χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα στο παρκέ του Βελιγράδιου. Το τελικό σκορ απλά… αποτυπώνει όλα όσα συνέβησαν στο ματς.

Το ματς
Το παιχνίδι φάνηκε να ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό. Καλές άμυνες και προβάδισμα με 2-6 στο 3′ ξεκινώντας με 3/4 εντός παιδιάς. Κάπου εκεί μπήκε και η… τελεία. Ο Νέιτ Ουόλτερς έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση των Σέρβων σημειώνοντας 10 σερί πόντους, ο Κάλινιτς τον ακολούθησε και κάπως έτσι ο Ερυθρός Αστέρας πραγματοποίησε επιμέρους 19-2 με αποτέλεσμα να φτάσει στο 21-8 (!!) έως τη λήξη της πρώτης περιόδου. Όπερ και σημαίνει ότι οι πράσινοι πέτυχαν μόλις ένα καλάθι σε διάστημα επτά λεπτών έχοντας 1/11 σουτ από εκείνο το σημείο και μετά.

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να επιστρέψουν στο ματς με ένα 6-0 στην δεύτερη περίοδο με αποτέλεσμα να μειώσουν σε 21-14 στο 14′. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός είχε επαφή με το σκορ. Έκτοτε άρχισε να βλέπει και πάλι το καλάθι του Ερυθρού Αστέρα ως… κουμπότρυπα, με το ένα λάθος να διαδέχονταν το άλλο και η αστοχία να είχε γίνει συνώνυμη της ελληνικής ομάδας, Αποτέλεσμα; Η διαφορά να εκτοξευθεί στο +19 (39-20) για τους γηπεδούχους καθώς η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη δεν… μπορούσε με τίποτα να βρει σκορ.

Προς το τέλος του ημιχρόνου τα κλεψίματα του Σαντ-Ρος προσπάθησαν να… περισώσουν την κατάσταση με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια στο 39-26. Στο πρώτο μισό του ματς, ο Παναθηναϊκός είχε 1/10 τρίποντα και 13 λάθη (!) ενώ οι γηπεδούχοι μέτρησαν αντίστοιχα 12/20 δίποντα, 4/9 τρίποντα και +6 ριμπάουντ (17-11). Ο Νέιτ Ουόλτερς είχε 14 πόντους με 4/6 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ ενώ από τον Παναθηναϊκό ο Μέικον είχε 8 πόντους (αλλά και 3 λάθη, όσα και ο Φέρελ).

Παρόλα αυτά δεν υπήρξε και ανάλογη συνέχεια καθώς δεν άλλαξε ιδιαίτερα η εικόνα του αγώνα στην 3η περίοδο. Αν και αρχικά η ελληνική ομάδα πλησίασε στους 11 πόντους (39-28) στη συνέχεια η «ψαλίδα» άρχισε και πάλι να «ανοίγει» για τους γηπεδούχους με αποτέλεσμα να φτάσει και πάλι στους 19 πόντους (47-28 στο 24′ και 53-34 στο 27′) πριν κλείσει το 3ο δεκάλεπτο στο 57-36! Τίποτε δεν λειτουργούσε σωστά για τον Παναθηναϊκό έχοντας πετύχει μόλις 10 πόντους στην 3η περίοδο έχοντας συνολικά 1/14 τρίποντα!

Η διαφορά άρχισε να παίρνει τεράστιες διαστάσεις στην τελευταία περίοδο καθώς οι «πράσινοι» είχαν παραδοθεί άνευ όρων στον Ερυθρό Αστέρα ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στην πράσινη «καθίζηση» η οποία ξεκίνησε στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Ερυθρός Αστέρας πραγματοποίησε επιμέρους 19-2 Παναθηναϊκός με αποτέλεσμα το +4 (2-6) να γίνει -13 (21-8) με τη λήξη της περιόδου. Έκτοτε το γήπεδο υπήρχε μόνο μια ομάδα στο παρκέ και καμία άλλη.

Ο MVP: Ο Νέιτ Ουόλτερς ήταν ο παίκτης που έδωσε το έναυσμα για την θριαμβευτική νίκη των Σέρβων έχοντας 18 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: ΟΛΟΣ ο Παναθηναϊκός.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Νίκολα Κάλινιτς ήταν εκείνος που βοήθησε τον Ουόλτερς ώστε να ανοίξει η ψαλίδα της διαφοράς από το πρώτο μισό του ματς.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το -33 ήταν η πιο βαριά ήττα των «πρασίνων» στην EuroLeague και οι 48 πόντοι που πέτυχε η δεύτερη χειρότερη επίδοση της ιστορίας τους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: 3/22 τρίποντα ο Παναθηναϊκός και 19 λάθη. Τα λένε όλα.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το τελικό σκορ μιλάει από μόνο του. Ένας τραγικός Παναθηναϊκός δίχως αρχή, μέση και τέλος. Αποκαρδιωτικός! Και μάλιστα απέναντι σε μια ομάδα που δεν ήταν και κάτι το ιδιαίτερο.

Τα δεκάλεπτα: 21-8, 39-26, 57-36, 81-48

Πηγή:www.gazzetta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ