Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠοτέ δεν είναι νωρίς: Η Άρσεναλ “έκλεισε” τον 5χρονο… Μέσι!

Ποτέ δεν είναι νωρίς: Η Άρσεναλ “έκλεισε” τον 5χρονο… Μέσι!

Ποτέ δεν είσαι αρκετά μικρός για να γίνεις… μεγάλος ποδοσφαιριστής. Απόδειξη ο 5χρονος Ζάιν Αλί Σαλμάν, ο οποίος μπορεί ήδη να δηλώνει παίκτης της Άρσεναλ!

Είναι γεγονός: Η κορυφαία βρετανική ομάδα ανακοίνωσε πριν από μερικές ώρες τη «δέσμευση» του 5χρονου Ζάιν Αλί Σαλμάν, εκτοξεύοντας το επίπεδο της… στρατολόγησης νέων σε εντελώς νέο επίπεδο.

Ο μικρούλης έχει χαρακτηριστεί ως «μικρός Μέσι», λόγω των εντυπωσιακών ικανοτήτων του στο γήπεδο. Λέγεται ότι η ισορροπία του είναι εφάμιλλη του «ψύλλου».

Όλα ξεκίνησαν πριν από έναν χρόνο, όταν ο Σαλμάν, μόλις τεσσάρων ετών, μπήκε στην προ-Ακαδημία της Άρσεναλ. Πλέον εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής των «κανονιέρηδων», με την ομάδα του Βόρειου Λονδίνου να αναδεικνύεται νικήτρια στη «μάχη» πολλών συλλόγων για την απόσπαση της υπογραφής του πιτσιρικά.

Ο 5χρονος έκλεψε την καρδιά του προπονητή της First Touch Football Academy της Άρσεναλ, Όστιν Σκόφιλντ, χάρη στην ταχύτητά του και την ικανότητά του να πασάρει την μπάλα. Πολύ σύντομα τον δοκίμασε απέναντι στα μεγαλύτερα παιδιά. Από εκεί τον εντόπισε ο ανιχνευτής ταλέντων της Άρσεναλ, Στίβεν Ντινς, ο οποίος εξεπλάγη που ο Ζέιν επιδείκνυε τέτοια ικανότητα σε τόσο μικρή ηλικία.

«Ο τρόπος που κλωτσούσε τη μπάλα έδειχνε πολύ γρήγορος για κάποιον αυτής της ηλικίας. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι έχει βρεθεί τέτοιο ταλέντο στο νηπιαγωγείο. Είπα ότι έπρεπε να μιλήσω στους γονείς μεγαληου. Τον φέραμε σε κάποιες από τις προπονήσεις μας και ήταν εκπληκτικός. Και αυτό δεν έγινε μόνο μια φορά, το κάνει συνεχώς», είπε ο Ντινς.

Παρόλο που ήταν πολλές οι ακαδημίες που τον διεκδίκησαν, η Άρσεναλ ήταν αυτή που τελικά τον κατέκτησε. Έτσι, ο 5χρονος έγινε ο νεαρότερος παίκτης που αποκτά η Άρσεναλ στα τμήματα υποδομή της!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ