Γιώργος Αλέρτας… ο Άγνωστος ήρωας!!!

Στα βήματα του Φειδιππίδη – 39 ο Σπάρταθλον!!

Ο Γιώργος Αλέρτας γεννήθηκε στον Πύργο το 1974 και από το 2002 σε ηλικία 28 ετών, σιγά-σιγά μυήθηκε τις μεγάλες αποστάσεις όπως οι Μαραθώνιοι και αποστάσεις μεγαλύτερες αυτών.

Ο Γιώργος αποτελεί πραγματικά ένας άγνωστο ήρωα στις υπεραποστάσεις με αρκετά

ρεκόρ! Ένα εκ των πολλών είναι η συμμετοχή του για 17 συνεχείς χρονιές στο OLYMPOUS Marathon (42 χλμ στον Όλυμπο που περνούν κάτω από την κορυφή του Μύτικα) κάνοντάς τον να ανήκει ανάμεσα στους 3 αθλητές στον κόσμο που έχουν συμμετοχή και στις 17 διοργανώσεις! Ανάμεσα στις υπερβάσεις των μεγάλων αποστάσεων και στην προσωπική του φαρέτρα ανήκουν ο αγώνας στην Ροδόπη των 100 μιλίων (168 χλμ) σε 39 ώρες σε ορεινή πάντα διαδρομή. Επίσης στην Γαλλία στον αγώνα UTMB των 100 μιλίων ορεινού

τρεξίματος όπου εξελίχθηκε στην οροσειρά των Άλπεων περνώντας από τρείς χώρες (Γαλλία– Ιταλία – Ελβετία)! Ένας δύσκολος αγώνας με επικίνδυνα περάσματα και συνολική υψομετρική διαφορά 12.500 μ. που ο Γιώργος τον ολοκλήρωσε σε 42 ώρες!

Δεκάδες άλλοι αγώνες όπως ο Ολύμπιος Δρόμος 180 χλμ, (Αρχαία Νεμέα – Αρχαία

Ολυμπία), Ευχίδειος Άθλος 107.5 χλμ (Δελφοί – Πλαταιές), αγώνες 24 ωρών στην Κόρινθομε συνολικά 3.000 αγωνιστικά χλμ συνολικά σε 23 events!

Τέλος αποκορύφωμα σε όλα αυτά με την προχθεσινή συμμετοχή του αποτελεί η 4 η συμμετοχή του στο Σπάρταθλον με 2 τερματισμού! Ένας εκ των οποίων ήταν το περασμένο Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 στην Σπάρτη 39 η χρονιά της διοργάνωσης!

Ο Γιώργος Αλέρτας ήταν ένας εκ των 300 αθλητών από 52 χώρες που πήρε εκκίνηση από την Ακρόπολη και ένας εκ των 167 που τερμάτισαν μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα στην Σπάρτη ύστερα από 35.43’ ώρες προσπάθειας στον ορεινό όγκο που περνάει η διαδρομή!

Το Σπάρταθλον έχει διεθνή αναγνώριση και θεωρείται από τους κορυφαίους του είδους παγκοσμίως και είναι αγώνας 246 χλμ. Λόγω της ιστορικότητας του αγώνα, της υψηλής δυσκολίας αλλά του υψηλού επιπέδου οργάνωσης είναι το όνειρο κάθε αθλητή

υπεραποστάσεων! Μάλιστα σε κάποιες χώρες όπως η Ιαπωνία, Γερμανία, Ελλάδα όπου τοενδιαφέρον είναι μεγάλο, ο αριθμός συμμετοχών είναι αυστηρά καθορισμένος.

Του Σάκη Μαντά

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ