Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΞεκίνησε την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου: Στην Αρχαία Ολυμπία διεξάγεται το 49ο Διεθνές...

Ξεκίνησε την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου: Στην Αρχαία Ολυμπία διεξάγεται το 49ο Διεθνές Ράλι ΦΙΛΠΑ – 2021

Το 49ο Διεθνές Ράλι ΦΙΛΠΑ – 2021, το οποίο ξεκίνησε την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, έχει ως κεντρική περιοχή διεξαγωγής τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, ο οποίος αποτελεί την αφετηρία για τα αυτοκίνητα – αντίκες και τα πληρώματά τους προς γνωστούς ιστορικούς προορισμούς της Πελοποννήσου.

Ο αγώνας, που γίνεται με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ξεκίνησε από τις 23 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως και τις 26 του μήνα,ακολουθώντας τις παρακάτω διαδρομές ανά ημέρα:

1η ΗΜΕΡΑ: Εκκίνηση από Ισθμό Κορίνθου. Διαδρομή προς: Κιάτο, Αρχ. Φενεός, Λαμπεία, Κούμανι, Λάλας, Αρχ. Χώρος Ολυμπίας.

2η ΗΜΕΡΑ: Εκκίνηση από Ξενοδοχείο. Διαδρομή προς: Δημητσάνα, Στεμνίτσα, Καρίταινα, Ανδρίτσαινα, Κρέστενα, Ξενοδοχείο.

3η ΗΜΕΡΑ: Εκκίνηση από Αρχ. Χώρος Ολυμπίας, Διαδρομή προς Καλιθέα, Ανδρίτσαινα, Ναός Επικουρίου, Πλατεία, Νέα Φιγαλεία, Ζαχάρω, Πλάτανος,  Αρχ. Χώρος Ολυμπίας.

ΚΥΡΙΑΚΗ : Διαδρομή από Ξενοδοχείο προς  Αρχ. Χώρο Ολυμπίας.

Το Διεθνές Ράλι ΦΙΛΠΑ, διεξάγεται από το 1972. Σε αυτή την εκδήλωση συμμετέχουν περίπου 60 πληρώματα, με αυτοκίνητα αντίκες, από Ευρώπη, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία,  Κύπρο και από πολλές περιοχές της Ελλάδας! Κατά τη διάρκειά του, πληρώματα και συντελεστές, διανύουν πάνω από 600 χλμ, εξερευνώντας τόπους και κρυμμένους θησαυρούς της χώρας μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ