Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΣτέφανος Τσιτσιπάς: Αλλάζει ο κανονισμός για το toilet break

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αλλάζει ο κανονισμός για το toilet break

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκάλεσε τη δυσφορία του κοινού στο US Open για τα toilet break του, που ήταν μεγάλα σε διάρκεια. Όμως, τώρα, η ATP αποφάσισε να γίνει λιγότερο ελαστική.

Σύμφωνα το Reuters, η ATP, μετά τη συζήτηση που άνοιξε στον χώρο του τένις, σκοπεύει να κάνει την πολυσυζητημένη αλλαγή στον κανονισμό για το toilet break, έως το τέλος της χρονιάς.

Όπως δημοσίευσε το πρακτορείο, επικαλούμενο πηγή από την ΑΤΡ, τα toilet break μακράς διαρκείας είναι πολύ πιθανό να ανήκουν σύντομα στο παρελθόν.

“Θα υπάρξει αλλαγή του κανονισμού για τα toilet break, καθώς και για τα medical timeouts εντός γηπέδου”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΑΤΡ στο Reuters.

“Ελπίζω πως θα γίνει πριν τελειώσει η χρονιά και θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο”, πρόσθεσε.

Ο Άντι Μάρει και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ ήταν οι δυο παίκτες που έκαναν πολύ μεγάλο ζήτημα τα διαλείμματα με toilet break. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής τους,  καθώς και οι δύο μίλησαν εναντίον του ‘Έλληνα πρωταθλητή.

Άλλοι παίκτες, αναμεσά τους και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, υπερασπίστηκαν τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος τόνισε ότι δεν παραβίασε κάποιον κανονισμό.

Τελικά, οι περισσότεροι συμφώνησαν πως αν έπρεπε να γίνει κάτι, θα ήταν να αλλάξει ο συγκεκριμένος κανονισμός που δεν περιορίζει χρονικά τους παίκτες όταν αποχωρούν για τα αποδυτήρια.

Η εξήγηση που είχε δώσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τα toilet break

Ο Έλληνας πρωταθλητής δήλωσε, σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει στο περιθώριο του US Open, ότι οι κατηγορίες που του προσάπτουν είναι άδικες, λέγοντας ότι ο κόσμος δεν τον καταλαβαίνει.

“Δεν προσποιούμαι ότι όλοι με αγαπάνε. Δεν είναι στις προθέσεις μου να με αγαπάνε όλοι. Ο καθένας μπορεί να έχει τον αγαπημένο του παίκτη. Ένιωσα αυτή την αύρα, αλλά κατά μια έννοια το αγνόησα. Επειδή ο κόσμος δεν ξέρει, αυτό είναι το θέμα. Ο κόσμος που δεν είναι στον αθλητισμό, δεν ξέρει τι συμβαίνει, όλες αυτές οι κατηγορίες ήταν λανθασμένες.

Εκείνη στον αγώνα μου στο Σινσινάτι (για coaching από το κινητό – όπως υποστήριξε ο Ζβέρεφ), είναι από τα πιο γελοία πράγματα που έχω ακούσει στη ζωή μου. Δεν ξέρω τι να πω γι’ αυτό, δείχνει το επίπεδο του ανθρώπου που το είπε” ανέφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

“Μετά το κοινό εδώ, υποθέτω αυτά τα δυο πράγματα ήταν τα πιο έντονα που έλαβαν χώρα εδώ. Με εξέπληξε, αλλά δεν άφησα τον εαυτό μου να τον πάρει από κάτω επειδή ήμουν εκεί έξω και έπαιζα το παιχνίδι. Η στήριξη των fans είναι σημαντική, αλλά πρέπει να βγεις εκεί έξω και να παίξεις. Ξέρω πως όλα αυτά τα πράγματα έγιναν εναντίον μου χωρίς λόγο.

Πήρα toilet break σαν κάθε κανονικός αθλητής. Μπορεί να έκανα λίγο περισσότερο από άλλους αθλητές, αλλά αν υπήρχε ένας κανονισμός που να έλεγε ότι δεν μπορώ να κάνω παραπάνω από έναν συγκεκριμένο χρόνο, θα τον ακολουθούσα”, τόνισε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αποδοκιμασίες.

“Ο κόσμος όμως δεν καταλαβαίνει. Είναι εδώ για το θέαμα. Θέλουν να δουν τένις. Είναι ανυπόμονοι, ειδικά η νέα γενιά. Απλά θέλουν να έχουν τένις γρήγορα. Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να αλλάξω τα βρεγμένα ρούχα με στεγνά ρούχα. Προφανώς, είναι τεράστιο ζήτημα αυτό” συμπλήρωσε.

“Και κανείς δεν συζητάει για άλλα θέματα, όπως όταν οι παίκτες κάνουν περισσότερο χρόνο απ’ όσο επιτρέπεται να κάνουν, κάτι που ήταν και για μένα δύσκολο όταν τους αντιμετώπιζα, κρύωνα, έχανα τον ρυθμό μου, έπρεπε να περιμένω 30-35 δευτερόλεπτα ανάμεσα στα σερβίς – σε έναν από τους αγώνες μου εδώ, έπρεπε να περιμένω πολύ ώρα μεταξύ πρώτων και δεύτερων σερβίς. Δεν παραπονέθηκα όμως.

Δεν υπάρχει κανόνας που να λέει πόσο χρόνο έχεις μεταξύ πρώτου και δεύτερου σερβίς, οπότε το σεβάστηκα αυτό.

Μετά έχεις και εκείνους τους παίκτες που παίρνουν πολύ χρόνο και κανείς δεν λέει τίποτα. Δεν ξέρω γιατί όλοι ξαφνικά εναντιώθηκαν σε μένα, ειδικά όταν άλλοι παίκτες δεν ακολουθούν τους κανονισμούς και δεν τηρούν τα 25 δευτερόλεπτα που έχουμε ανάμεσα στους πόντους.” είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Πηγή πληροφοριών: tennisnews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ