Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΟλυμπιακός - Αντβέρπ 2-1: Ο από μηχανής Ρέαμπτσουκ έδωσε τη νίκη στους...

Ολυμπιακός – Αντβέρπ 2-1: Ο από μηχανής Ρέαμπτσουκ έδωσε τη νίκη στους ερυθρόλευκους στο 87′

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 της Αντβέρπ για την πρώτη αγωνιστική του Europa League, χάρη στα γκολ των Ελ Αραμπί στο 52ο λεπτό και Ρέαμπτσουκ στο 87′. Ισοφάρισαν προσωρινά με τον Σαμάτα οι Βέλγοι στο 75′.

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη της έδρας του και επικράτησε της Αντβέρπ με 2-1, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ με τον Ελ Αραμπί στο 52′ της αναμέτρησης, είδαν τους φιλοξενούμενους να απαντούν στο 75ο λεπτό, αλλά δεν πτοήθηκαν.

Ο Πέδρο Μαρτίνς φόρτωσε την επίθεσή του με σκοπό να λύσει τον γόρδιο βελγικό δεσμό, είδε όμως έναν αμυντικό να καθορίζει το αποτέλεσμα. Ο Ρέαμπτσουκ με πανέμορφη ενέργεια και άψογο τελείωμα βρήκε δίχτυα στο 87′ και υπέγραψε τον “άσο” των ερυθρολεύκων στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

Φτωχό το πρώτο ημίχρονο, ακυρώθηκε για οφσάιντ γκολ του Ελ Αραμπί

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος δεν είχε πολλές καλές στιγμές, με τον ρυθμό του αγώνα να είναι ιδιαίτερα αργός. Ωστόσο και οι δύο ομάδες είχαν διάθεση να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις προς την αντίπαλη εστία.

Πρώτη τελική για τον Ολυμπιακό στο 12ο λεπτό. Ο Αγκιμπού Καμαρά έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ωστόσο ο Ονιεκούρου με προβολή έστειλε την μπάλα εκτός εστίας, δίχως να ανησυχήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια ακόμα τρία λεπτά μετά. Ο Μπουχαλάκης έκλεψε την μπάλα στην περιοχή και την έστρωσε στον Ελ Αραμπί στο 15ο λεπτό, αλλά ο Αλμέιδα έκοψε το σουτ και με προβολή παραχώρησε κόρνερ.

Στο 29′ οι ερυθρόλευκοι έχασαν την καλύτερη στιγμή τους στο παιχνίδι. Ο Μπουχαλάκης εκτέλεσε το φάουλ με κατεύθυνση το ύψος του πέναλτι, ο Σισέ πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας των Βέλγων, ωστόσο η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ.

Ο Ολυμπιακός σκόραρε στο 37′ με τον Ελ Αραμπί έπειτα από ασίστ του Καμαρά, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε από τον βοηθό για οφσάιντ, με το VAR να επιβεβαιώνει την απόφασή του.

Η Αντβέρπ είχε δύο καλές ευκαιρίες πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Έπειτα από λάθος των Σισέ – Παπασταθόπουλου, οι παίκτες του Μπράιαν Πρίσκε έφυγαν στην αντεπίθεση. Ο Σαμάτα μοίρασε στον Φίσερ στο 42′ στην περιοχή, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε πέρασε ξυστά από το δεξί δοκάρι του Βατσλίκ.

Ένα λεπτό μετά, ο Σαμάτα έπιασε την κεφαλιά αφύλακτος και αυτή πέρασε λίγο άουτ. Στάθηκε τυχερός ο Ολυμπιακός σε αυτή τη φάση.

Πήρε νωρίς το προβάδισμα στο σκορ στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός πήρε νωρίς το προβάδισμα στο σκορ. Οι ίδιοι πρωταγωνιστές της φάσης του ακυρωθέντος γκολ, συνδυάστηκαν και στο 52′. Ο Ελ Αραμπί νίκησε στον αέρα τον Αλμέιδα και με κεφαλιά την έστειλε στην αριστερή γωνία του Μπουτέζ. Με αυτό το γκολ ο Μαροκινός φορ έπιασε τον Αναστόπουλο, στη λίστα των σκόρερ των ερυθρολεύκων στην Ευρώπη.

Η Αντβέρπ προσπάθησε να βρει άμεσα το γκολ της ισοφάρισης, δημιουργώντας κάποιες ευκαιρίες, ωστόσο δεν ήταν σωστές οι επιλογές τους στην τελική προσπάθεια.

Στο 72′ απείλησαν με αξιώσεις την εστία του Βατσλίκ. Ο Φίσερ έστρωσε στον Γκέρενς στο ημικύκλιο της περιοχής, αλλά το σουτ του κόπηκε από την αντίπαλη άμυνα. Στην εξέλιξη της φάσης οι Βέλγοι κέρδισαν κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Τρία λεπτά μετά η Αντβέρπ πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Σε φάση διαρκείας στα καρέ των ερυθρολεύκων, ο Μπένσον έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Σαμάτα με κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας έκανε το 1-1, με την άμυνα του Ολυμπιακού να “παγώνει”.

Οι Βέλγοι είχαν τις στιγμές τους, με τον Σαμάτα στο 84′ και τον Μπένσον στο 86′, ωστόσο ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ της λύτρωσης στο 87ο λεπτό. Ο Βρουσάι κράτησε την μπάλα στην περιοχή, είδε την κίνηση του Ρέαμπτσουκ και του έδωσε την μπάλα. Ο Μολδαβός μπακ με ωραίο τελείωμα έκανε το 2-1.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Καρμπόβνικ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά (81′ Κούντε), Εμβιλά (76′ Βαλμπουενά), Αγκιμπού Καμαρά (81′ Βρουσάι), Ονιεκούρου (81′ Τικίνιο), Ελ Αραμπί (88′ Μπα).

Αντβέρπ: Μπουτέζ, Μπατάιγ, Ντε Λαέτ, Αλμέιδα, Μπούτα, Ναϊνγκολάν (67′ Γκέρκενς), Βεστράετε, Σαματά, Μιγιόσι (67′ Μπένσον), Φίσερ, Φρέι (79′ Έγκενσταιν).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ