Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΡόνι Λόπες: Το ταλέντο της Σίτι και πρώην σταρ της Μονακό στον...

Ρόνι Λόπες: Το ταλέντο της Σίτι και πρώην σταρ της Μονακό στον Ολυμπιακό

Ο Ρόνι Λόπες προβάρει τη φανέλα του Ολυμπιακού και είναι έτοιμος να αποδείξει ξανά την αξία του έχοντας ήδη μία πλούσια καριέρα στην ηλικία των 25. Το ρεκόρ με τη Μάντσεστερ Σίτι, η τρομερή σεζόν στη Μονακό των Φαμπίνιο και Φαλκάο και το πραγματικό του… όνομα.

Ο Ολυμπιακός κλείνει μία σημαντική μεταγραφή. Οι ερυθρόλευκοι ενισχύονται στα άκρα με την απόκτηση του Ρόνι Λόπες απ’ τη Σεβίλλη με τη μορφή δανεισμού. Ο 25χρονος εξτρέμ, ο οποίος μπορεί να παίξει και ως δεκάρι, έφτασε το μεσημέρι της Δευτέρας (16/8) στην Αθήνα, θα περάσει απ’ τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει συμβόλαιο με τους ερυθρόλευκους.

Οι ερυθρόλευκοι αναβαθμίζονται στη μεσοεπιθετική τους αποκτώντας έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή, του οποίου η καριέρα έως τώρα αποδεικνύει για το τι είναι ικανός. Είναι αφενός 25 ετών, όμως έχει αγωνιστεί για μεγάλα κλαμπ, όπως στις Μάντσεστερ Σίτι, Μονακό, Λιλ, Σεβίλλη και Νις. Πλέον είναι έτοιμος για ακόμη ένα βήμα σε μία συνεργασία, απ’ την οποία έχουν να επωφεληθούν και οι δύο πλευρές.

Πήρε το όνομά του απ’ τον Ρονάλντο

Ο Ρόνι Λόπες γεννήθηκε στη Βραζιλ’ia και συγκεκριμένα στο Μπελέμ από Βραζιλιάνο πατέρα και Πορτογαλίδα μάνα, η οποία είχε γεννηθεί στην Αγκόλα. Επομένως, η πολυπολιτισμικότητα είναι ένα χαρακτηριστικό του νέου παίκτη του Ολυμπιακού.

Να σημειωθεί πως το Ρόνι δεν είναι το πραγματικό όνομά του, αλλά αυτό που έχει καθιερωθεί. Έτσι τον αποκαλούσαν οι φίλοι του, όταν ως παιδί έκανε τα κόλπα του με την μπάλα φορώντας τη φανέλα του Βραζιλιάνου θρύλου, Ρονάλντο, ο οποίος είναι και το ίνδαλμά του. Στην πραγματικότητα το όνομα του είναι Μάρκος.

Ο Λόπες από νωρίς μετακόμισε στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στην ηλικία των τεσσάρων. Στα 11 του εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Μπενφίκα, όμως γρήγορα συγκέντρωσε πάνω του τα βλέμματα μεγαλύτερων ομάδων, εξαιτίας των ικανοτήτων του.

Το μεγάλο άλμα στη Μάντσεστερ Σίτι

Το σύστημα του σκάουτινγκ της Μάντσεστερ Σίτι τον παρακολουθούσε απ’ τα 14 του. Η Μπαρτσελόνα βρισκόταν επίσης στο κόλπο και μάλιστα βρισκόταν σε συζητήσεις με τους γονείς του Ρόνι Λόπες. Ωστόσο, οι πολίτες τού προσέφεραν όλα όσα ήθελε. Έτσι, το καλοκαίρι του 2012 μετακόμισε στο Μάντσεστερ. Ήταν η ώρα να ξεκινήσει για μία μεγάλη περιπέτεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ