Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΣε έξι ομίλους το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής

Σε έξι ομίλους το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής

Μπάσκετ

Σε έξι ομίλους, στους οποίους θα μετέχουν 11-12 ομάδες στον καθένα, θα διεξαχθεί το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, όπου ανακοίνωσε η ΕΟΚ. Μετά την ακύρωση της εφετινής σεζόν, λόγω της πανδημίας, δεν είχαμε προβιβασμούς από τα τοπικά, ενώ δεν είχαμε και υποβιβασμούς από τις πιο πάνω κατηγορίες.

Έτσι ο ΑΣΣ Αμαλιάδας, εκπρόσωπος της Ηλείας στον θεσμό, θα περιμένει να μάθει τον καταρτισμό των ομίλων και τους αντιπάλους τους, οι περισσότεροι των οποίων είναι ήδη γνωστοί και θα προέρχονται από τις κοντινές περιοχές, αφού ο καταρτισμός θα γίνει με γεωγραφικά κριτήρια.

Ακόμα δεν έχει καθοριστεί ο αριθμός των ομάδων που ανεβαίνουν και υποβιβάζονται, ωστόσο το Πρωταθλημα θα διεξαχθεί σε δυο γύρους, χωρίς κατά τα φαινόμενα πλέι οφ, με το κλασικό σύστημα βαθμολόγησης, δυο βαθμούς για τη νίκη και έναν για τη νίκη.

Το πρώτο τζάμπολ στη διοργάνωση, θα γίνει στις 17 Οκτωβρίου, ενώ οι ομάδες έχουν προθεσμία μέχρι τις 16 Ιουλίου ώστε να δηλώσουν συμμετοχή.

ΕΣΑΚΕ

 Άδεια συμμετοχής και οι 11 ΚΑΕ

Και οι 11 ομάδες της Basket League πήραν άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα μετά το πρώτο στάδιο της διαδικασίας Αξιολόγησης Η διαδικασία Αδειοδότησης ήταν ένα πάγιο αίτημα του ΕΣΑΚΕ προκειμένου να προστατευθεί η ακεραιότητα και η ομαλή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος, να βελτιωθεί η χρηματοοικονομική δυνατότητα των ΚΑΕ, αυξάνοντας την διαφάνεια και την αξιοπιστία, να προστατευτούν οι πιστωτές και να συμβάλει στην εξυγίανση των ομάδων. Οι εισηγητικές εκθέσεις ήταν 10 θετικές και μια αρνητική για την ΚΑΕ Άρης. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στη χθεσινή  του  συνεδρίαση του και ύστερα από αναλυτική διαδικασία αποφάσισε ομόφωνα για τις δέκα ομάδες και με ψήφους 7-3 για την ΚΑΕ Άρης να χορηγήσει δικαίωμα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα 2021-22 στις 11 ΚΑΕ, οι οποίες μετείχαν στην Stoiximan Basket League 2020-21 και βάσει της κατάταξης έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο Πρωτάθλημα.

Δηλαδή στις εξής ΚΑΕ:
Παναθηναϊκός, Λαύριο, ΑΕΚ, Προμηθέας, ΠΑΟΚ, Περιστέρι, Κολοσσός, Ιωνικός, Άρης, Ηρακλής, Λάρισα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ