Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΨυχρολουσία και αντίο Wimbledon για Τσιτσιπά

Ψυχρολουσία και αντίο Wimbledon για Τσιτσιπά

Με το καλημέρα εκτός Wimbledon ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι κόντρα στον εξαιρετικό Φράνσις Τιάφοου και γνώρισε την ήττα σε straight sets.

«Άδειος» μετά την τρομερή προσπάθεια στο Roland Garros πριν από δύο εβδομάδες, ο Στεφ «παραδόθηκε» με 6-4, 6-4, 6-3 στον 23χρονο Αμερικανό (Νο.57) και αποκλείστηκε στην πρεμιέρα της διοργάνωσης για δεύτερη σερί φορά (το 2019 είχε χάσει από τον Τόμας Φαμπιάνο).https://0c057a03963c7efce4e2a9d9040f01ee.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Δεν ήταν, βέβαια, μόνο θέμα ψυχολογικό… Ήταν φανερό ότι ο Τσιτσιπάς επηρεάστηκε και από το γεγονός ότι δεν έπαιξε κανένα ματς φέτος στο χορτάρι πριν μπει στη διοργάνωση. Δεν είναι και εύκολο πράγμα η μετάβαση από το χώμα στο χορτάρι…

Ήταν, λοιπόν, «φλατ» από το ξεκίνημα του αγώνα και έδωσε αμέσως την ευκαιρία στον αντίπαλό του να κάνει το μπρέικ και να περάσει στη θέση του οδηγού. Μετά από αυτή την απώλεια του πρώτου γκέιμ, ουσιαστικά ο Στέφανος κυνηγούσε τον Τιάφοου μέχρι το τέλος του αγώνα!

Και όταν έχεις απέναντί σου έναν παίκτη σε σούπερ ημέρα και εσύ δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς τις (πολλές) ευκαιρίες που σου δίνονται, τότε το δεν μπορείς να περιμένεις και κάτι περισσότερο από τον αγώνα. Ειδικά, αν δεν προσπαθείς να επιβάλλεις τον δικό σου ρυθμό, αλλά παίζεις παθητικά, χωρίς να παίρνεις καμία πρωτοβουλία…

Έχοντας χάσει το πρώτο σετ με το μπρέικ στο ξεκίνημα, ο Στέφανος φάνηκε να μπαίνει πιο δυνατά στο δεύτερο, όμως και πάλι δεν μπορούσε να απειλήσει το σερβίς του Τιάφοου. Και αυτό που δεν έκανε εκείνος, το έκανε τελικά ο Τιάφοου στο πιο κρίσιμο σημείο του σετ, στο 4-4, για να «γράψει» στη συνέχεια και το 2-0, παρότι ο Τσιτσιπάς απείλησε με τρία μπρέικ πόιντ.

Σα να μην έφτανε το… σοκ του 2-0, ο Στεφ έχασε το σερβίς του και στο πρώτο γκέιμ του τρίτου και έδειχνε σα να έχει αποδεχτεί τη… μοίρα του. Πάλεψε, πάντως, για να πάρει το μπρέικ, αλλά όταν βρέθηκε μπροστά με 15-40 στο 3-4, έκανε ένα φθηνό λάθος στο πρώτο μπρέικ πόιντ και στη συνέχεια ο Αμερικανός κράτησε το σερβίς του (3-5).

Με την απογοήτευση φανερή στο επόμενο γκέιμ, είδε τον Τιάφου να έχει τρία ματς πόιντ (0-40) και παρότι έσβησε τα δύο πρώτα, δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και με το τρίτο. Ο 23χρονος τενίστας καθάρισε τη νίκη σε 2 ώρες και 2 λεπτά και περιμένει τώρα Ρομπέρτο Καρμπαγές Μπαένα ή Βάσεκ Πόσπισιλ. Ήταν η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του!

Σε ό,τι αφορά τους αριθμούς, ο Στέφανος είχε 35 winners και 22 αβίαστα, ενώ ο Τιάφοου είχε αντίστοιχα 43-22. Η μεγάλη διαφορά ήταν στο δεύτερο σερβίς, πίσω από το οποίο ο Στεφ πήρε το 42% των πόντων, έναντι 67% του Τιάφοου. Καθοριστική ήταν και η αδυναμία του να επιστρέψει με το backhand…

Σίγουρα πρόκειται για οδυνηρή ήττα, όμως κάποια στιγμή θα γινόταν και αυτό τη φετινή σεζόν… Θυμίζουμε ότι στα προηγούμενα σλαμ ο Στεφ είχε έναν ημιτελικό και έναν τελικό, ενώ έχει τις περισσότερες νίκες για το 2021 (39).

Δεν χάθηκε ο κόσμος, βέβαια, αφού έτσι είναι η ζωή του τενίστα! Και μην ξεχνάμε ότι έρχονται και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όπου περιμένουμε να δούμε πολλά πράγματα τόσο από τον Τσιτσιπά, όσο και από τη Μαρία Σάκκαρη.

Ο Στεφ, πάντως, θα παραμείνει για την ώρα στο Wimbledon, καθώς έχει και το διπλό παρέα με τον αδερφό του, τον Πέτρο.

Πηγή: sdna.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ