Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΕΠΟ: Ο Ζαγοράκης θα βρεθεί για πρώτη φορά ως πρόεδρος στην UEFA...

ΕΠΟ: Ο Ζαγοράκης θα βρεθεί για πρώτη φορά ως πρόεδρος στην UEFA και το ταξίδι δεν θα είναι «εθιμοτυπικό»

Μόλις 20 ημέρες έχουν περάσει από την εκλογή του Θοδωρή Ζαγοράκη στη θέση του νέου προέδρου της ΕΠΟ, ως διάδοχος του Βαγγέλη Γραμμένου. Τι μεσολάβησε έκτοτε, μετά και το «μαύρισμα» των πρώην πρωταθλητών Ευρώπης του 2004 από τους εκπροσώπους των Ενώσεων;

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας η συνάντηση του Ζαγοράκη. Με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Τζον Φαν’τ Σχιπ για την εθνική ομάδα λίγες ημέρες μετά το Ελλάδα – Γεωργία 1-1. Η εκλογή του Ιάκωβου Φιλιππούση στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της ομοσπονδίας. Η προσφυγή του Ολυμπιακού εναντίον αυτής της εκλογής με επιχείρημα το ότι δεν προτάθηκε από τον ίδιο τον Ζαγοράκη όπως προβλέπεται. Ο ορισμός της σημαντικής γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ για τα τέλη Ιουνίου και οι πρώτες επαφές/συζητήσεις του νέου προέδρου στα γραφεία της ομοσπονδίας.

Ολα αυτά και… ακόμα περισσότερα θα έχει την ευκαιρία να τα κουβεντιάσει και να τα αναλύσει ο Ζαγοράκης σε ανώτατο επίπεδο. Αυτό της UEFA, τη Δευτέρα και την Τρίτη. Δεν είναι δεδομένο αν θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα της UEFA, Θόδωρο Θεοδωρίδη. Αλλά μάλλον παράλογο μοιάζει να μην συζητήσει μαζί του σ’ αυτό το ταξίδι: Γνωρίζονται πολύ καλά εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια. Μαζί «έτρεχαν» για την υπόθεση της τεστοστερόνης λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Euro 2004! Ο ένας ως «υπόλογος», ο άλλος ως υπεύθυνος (τότε) διεθνών σχέσεων της ομοσπονδίας.

Απίθανο μοιάζει να μην συναντηθεί και με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν, με τον οποίο επίσης γνωρίζεται. Θα είναι αυτή μια θαυμάσια ευκαιρία για να μοιραστεί τις σκέψεις του με στελέχη της UEFA που ασχολούνται με το… «ελληνικό θέμα» για τους βασικούς άξονες των επόμενων βημάτων: την εφαρμογή (μερική ή ολική) της “ολιστικής μελέτης”. Μέσω του καταστατικού της ΕΠΟ (κρίσιμη η γενική συνέλευση του Ιουνίου), τα οικονομικά προβλήματα της ΕΠΟ, το οργανόγραμμα. Τη «γκρίνια» για ορισμένους ξένους διαιτητές και κάποιους από τους ορισμούς του Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Τους τομείς στους οποίους θα πρέπει να στοχεύσει, την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού και τη στελέχωσή της…Οτιδήποτε τον “βασανίζει” και θεωρεί «πρόβλημα» στην ομοσπονδία. Ακόμα και τη σύνθεση του «γραφείου προέδρου» που έχει και ως ευρωβουλευτής. Για να διαχειρίζεται με μεγαλύτερη ευελιξια και αποτελεσματικότητα τα θέματα της καθημερινότητας και όχι μόνο.

Το ταξίδι είναι προγραμματισμένο στο πλαίσιο του συνεδρίου της UEFA που θα λάβει χώρα την Τρίτη. Αλλά ασφαλώς το ελληνικό ενδιαφέρον εστιάζεται στις off the record συναντήσεις και συζητήσεις που θα έχει ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ. Την ώρα που όλη η Ευρώπη θα περιμένει πολύ πιο σημαντικές ανακοινώσεις τη Δευτέρα: Την επισημοποίηση του νέου format για το Τσάμπιονς Λιγκ της τριετίας 2021-2024. Την οριστικοποίηση των πόλεων και των προϋποθέσεων (αριθμός φιλάθλων ανά χώρα και γήπεδο, πιστοποιητικά για εμβόλιο Covid-19 κ.ο.κ.) για το Euro 2020 που έγινε λόγω κορωνοϊού «Euro 2021».

Oλα αυτά τα εξόχως σημαντικά για όλους τους άλλους, θα ανακοινωθούν μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, τη Δευτέρα (17/4). Τα… υπόλοιπα, τα «ελληνικά», ίσως να μην τα μάθουμε ποτέ, έστω μέρος αυτών. Πιθανότατα θα δούμε μόνο τις… συνέπειες των συζητήσεων που θα έχει ο Θοδωρής Ζαγοράκης στην Ελβετία, όπως αυτές θα καταγραφούν στις πράξεις του μετά την επιστροφή του. Και ειδικότερα μετά τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου (πρωτάθλημα και Κύπελλο). Ενόψει και της γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ στα τέλη Ιουνίου. Η οποία θα αποφασίσει για το αν και ποια σκέλη της «ολιστικής μελέτης» των FIFA/UEFA θα υιοθετήσει στο καταστατικό της.

πηγη: dete.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ