Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠαναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 3-0: Ηταν... Ευρωπαίος και κυριάρχησε

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 3-0: Ηταν… Ευρωπαίος και κυριάρχησε

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε με 3-0 στο ντέρμπι της Λεωφόρου με τον ΠΑΟΚ. Οι Πράσινοι μπήκαν για τα καλά στο κυνήγι του ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Ενας Παναθηναϊκός εξαιρετικά αποτελεσματικός σε επίθεση και άμυνα επικράτησε ολοκληρωτικά του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, πέτυχε μια σπουδαία νίκη με 3-0. Κι επέστρεψε δυναμικά στη μάχη για τη διεκδίκηση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Οι Πράσινοι είχαν εκπληκτικό ποσοστό ευστοχίας καθώς πέτυχαν τρία γκολ σε τρεις τελικές προσπάθειες σε αντίθεση με τον Δικέφαλο. Που παρά την κατοχή της μπάλας και την (ανούσια) υπεροχή του, δεν μπόρεσε να βρει διέξοδο στην εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία του Τριφυλλιού.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι κι έδειξε διάθεση για να πιέσει ψηλά τον Παναθηναϊκό. Που όμως ανταποκρίθηκε σωστά και δεν δέχθηκε ουσιαστική απειλή. Από την άλλη το Τριφύλλι όμως, επιθετικά δεν μπόρεσε να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή. Το έκανε μία και μοναδική φορά στο 39′ και βτο σκορ με καταπληκτικό τρόπο. Ο Βιγιαφάνιες γέμισε με 30άρα μπαλιά προς τον Χατζηγιοβάνη. Ο οποίος με τη μία γύρισε καταπληκτικά στον Μακέντα, που εκτέλεσε από κοντά (1-0). Ηταν μόλις η πρώτη τελική του Παναθηναϊκού αντί έξι προσπαθειών που είχε ο ΠΑΟΚ στο α’ ημίχρονο.

Στο 66′ ο ΠΑΟΚ δημιούργησε την πρώτη πολύ μεγάλη φάση του. Όταν έπειτα από πολιορκία ο Διούδης απέκρουσε το σουτ του Κρέσπο από κοντινή απόσταση.

Ο Δικέφαλος άρχισε να ανεβάζει ταχύτητα και να πιέζει τον Παναθηναϊκό, που όμως βρήκε και δεύτερο γκολ στο 79′ με πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνιες και λανθασμένη εκτίμηση του Πασχαλάκη που έκανε βήμα προς την αντίθετη κατεύθυνση και το πλήρωσε.

Και ο θρίαμβος του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε στο 85′ οπότε έπειτα από ταχύτατη αντεπίθεση, ο Αϊτόρ κουβάλησε την μπάλα από το κέντρο μέχρι και την περιοχή του ΠΑΟΚ, κι εκεί με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 3-0.

H βαθμολογία

Ολυμπιακός 70

Αρης 51

ΠΑΟΚ 50

Παναθηναϊκός 49

ΑΕΚ 48

Αστέρας Τρίπολης 43

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Νιάς (87′ Καμπετσής), Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (74′ Σάντσες), Χατζηγιοβάνης (78′ Αϊτόρ), Βιγιαφάνιες, Μακέντα (78′ Ιωαννίδης).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Αουγκούστο, Σβαμπ (70′ Ουάρντα), Μουργκ (62′ Τζόλης), Ελ Καντουρί, Α. Ζίβκοβιτς, Σβιντέρσκι (70′ Κρμέντσικ).

πηγη: ethnos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ