Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΔιασυρμός του Ολυμπιακού από την Μπασκόνια

Διασυρμός του Ολυμπιακού από την Μπασκόνια

Πανωλεθρία με 91-66 στην Ισπανία για την EuroLeague

Η Μπασκόνια σκόρπισε το «φάντασμα» του Ολυμπιακού με 91-66. Αν και στο τελευταίο τρίλεπτο τράβηξε το πόδι της από το γκάζι, στο πλαίσιο της Euroleague.

Η εικόνα των «ερυθρόλευκων» ήταν άθλια μετά τη δεύτερη περίοδο. Με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να κάνουν λάθη, να σουτάρουν άστοχα τρίποντα και να παίζει ο καθένας για τον εαυτό του.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν εντυπωσιακά την αναμέτρηση. Η παρουσία του Κουφού στο αρχικό σχήμα πρόσφερε παιχνίδι μέσα από τη ρακέτα (4-7, 3′). Αλλά η αναγκαστική αλλαγή του Έλληνα σέντερ λόγω δύο φάουλ δεν άλλαξε την εικόνα της ομάδας. Με καταπληκτική άμυνα και τον Ζαν Σαρλ να μη χάνει σουτ βρέθηκε μπροστά με 13-21 (8′). Η παρουσία του Νικολαΐδη στο παρκέ διατήρησε το υψηλό επίπεδο πίεσης στην άμυνα και έτσι οι Βάσκοι δε μείωσαν.

Ο Ολυμπιακός πήγε στο +10 (15-25) νωρίς στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά η αλλαγή του Σλούκα έφερε κακή επιθετική λειτουργία. Ο ΜακΚίσικ ήταν άστοχος. Η ομάδα δεν έβρισκε καλές επιλογές και περίμενε μόνο να βρει πόντους από τα επιθετικά ριμπάουντ του Έλις. Η Μπασκόνια έτρεξε, βρήκε σκορ από τους Πολονάρα, Πίτερς και Φολ κι έτσι ισοφάρισε στους 28 πόντους (15′). Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έκαναν διαγωνισμό λαθών. Ο Γκιεντράιτις έβαλε συνεχόμενα τρίποντα και μέσα σε ένα δίλεπτο έγινε το 41-30 (19′).

ΜακΚίσικ και Σλούκας ξεκίνησαν με μεγαλύτερη επιθετικότητα, αλλά η άμυνα έμπαζε για τα καλά. Οι γηπεδούχοι με υπέροχη δημιουργία, με εύκολη κυκλοφορία της μπάλας και με τρίποντα των Πίτερς, Πολονάρα και Βιλντόζα έγινε το 57-43 (25′). Κάποιες εξάρσεις με μακρινά σουτ από τον ΜακΚίσικ έριξαν τη διαφορά (59-50, 28′). Αλλά οι Βάσκοι ήταν αποφασισμένοι και κυρίως… συγκεντρωμένοι στη δουλειά τους σκοράροντας εύκολα (65-52, 29′).

Ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε ίχνος αντίδρασης στην τελευταία περίοδο, ο Βιλντόζα με πέντε συνεχόμενους πόντους έκανε το 77-58 (33′). Ο Μπαρτζώκας έριξε τους αναπληρωματικούς, αυτοί σούταραν μόνο άστοχα τρίποντα και η διαφορά έφτασε τους 25 πόντους (88-60, 38′).

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 43-32, 68-58, 91-66

Πηγή: gazzetta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ