Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΛ. Αυγενάκης: «Η αθλητική οικογένεια δεν ζει πια στις μαύρες εποχές, αλλά...

Λ. Αυγενάκης: «Η αθλητική οικογένεια δεν ζει πια στις μαύρες εποχές, αλλά στις φωτεινές»

Στη διασφάλιση του αδιάβλητου, της μυστικότητας και της ακεραιότητας των ψηφοφοριών, μέσω της ψηφιακής κάλπης «Ζευς», εφόσον οι Ομοσπονδίες επιλέξουν την εναλλακτική λύση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, αναφέρθηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνου Μάρκου, ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ότι «η τρέχουσα συγκυρία, με τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού, τα οποία δεν επιτρέπουν τη συγκέντρωση πολλών προσώπων στον ίδιο χώρο, μας προσφέρουν την πιο κατάλληλη ευκαιρία, την καλύτερη «πάσα» να ακολουθήσουμε τα σημεία των καιρών: Να θεσπίσουμε τη δυνατότητα εισαγωγής των νέων τεχνολογιών και στην εσωτερική λειτουργία των αθλητικών φορέων. Και είναι μεγάλο προσόν μιας κυβέρνησης, να αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα μιας κατάστασης, να θέτει προτεραιότητες, γιατί μην ξεχνάμε προέχει η δημόσια υγεία και να βρίσκει καίριες λύσεις».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε ότι η εναλλακτική λύση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, εφόσον την επιλέξουν οι ομοσπονδίες για τις αρχαιρεσίες τους, θεσπίστηκε «με αυστηρά κριτήρια, με διαφανείς διαδικασίες, με τάξη και νοικοκυροσύνη και πρωτίστως με τη διασφάλιση του αδιάβλητου, της μυστικότητας και της ακεραιότητας των ψηφοφοριών που αποτελούν τον πυρήνα της δημοκρατικής λειτουργίας».

πηγη: tempo24.news

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ