Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΑστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 2-1: Τιμώρησε τον «Δικέφαλο» και βλέπει Ευρώπη

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 2-1: Τιμώρησε τον «Δικέφαλο» και βλέπει Ευρώπη

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ: Οι Αρκάδες έπαιξαν έξυπνα και πήραν νίκη… Ευρώπης κόντρα στους «ασπρόμαυρους».

Ελπίδες… Ευρώπης απέκτησε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος επικράτησε 2-1 του ΠΑΟΚ. Οι Αρκάδες βάζουν… φωτιά στα ευρωπαϊκά εισιτήρια, καθώς βρίσκεται στο -3 από την τέταρτη θέση, ενώ αύριο περιμένουν και το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκός-ΑΕΚ.

Στα του αγώνα, ο Αστέρας άντεξε στην πίεση του ΠΑΟΚ. Που είχε ακυρωθέν γκολ με τον Κρμέντσικ και δοκάρι με τον Ουάρντα. Στο 37’ όμως ο Σίτο πέτυχε το 1-0 και στο 54’ ο Λουίς Φερνάντεθ έγραψε το 2-0.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να βγάλει αντίδραση στο 84’. Με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να μειώνει σε 2-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Πώς παρατάχθηκαν

Χωρίς εκπλήξεις παρέταξε ο Μίλαν Ράσταβατς τον Αστέρα Τρίπολης απέναντι στον ΠΑΟΚ. Χωρίς να αντιμετωπίζει απουσίες, ο Σέρβος τεχνικός δεν έκανε ιδιαίτερες αλλαγές, σε σχέση με το ματς απέναντι στην ΑΕΚ. Διατήρησε τον Τσιφτσή κάτω από τα δοκάρια, την ίδια άμυνα και τη μεσαία γραμμή. Ενώ στην επίθεση η τετράδα που σκοράρει δεν… αλλάζει.

Αρκετά πειραματικό ήταν το σχήμα που κατέβασε στην Τρίπολη ο Πάμπλο Γκαρσία. Μη θέλοντας να ρισκάρει με τη συμμετοχή των Τζόλη και Αντρίγια Ζίβκοβιτς από την αρχή, μιας και προέρχονται από τραυματισμούς. Έδωσε φανέλα βασικού στον Λάμπρου, όπως και στον Μουργκ, για να παίξουν ως εξτρέμ, ενώ ο Κρμέντσικ ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Δυνατό ξεκίνημα και ακυρωθέν γκολ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό και στο 2’ ο Κρμέντσικ δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά τον Τσιφτσή που μπλόκαρε, ενώ στο 3’ απάντησε ο Αστέρας με σουτ του Μουνάφο. Ο ΠΑΟΚ μετά το πρώτο 20λεπτο ανέβασε στροφές και πίεσε για το γκολ. Στο 21’ ο Τσέχος φορ από μπαλιά του Ζίβκοβιτς, πέτυχε το τέρμα, το οποίο όμως δεν μέτρησε, καθώς ήταν για εκατοστά οφσάιντ.

Δοκάρι ο ΠΑΟΚ, γκολ ο Αστέρας

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία συνέχισε να πιέζει, με τον Ουάρντα να παίρνει περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες. Στο 35’ το δυνατό σουτ του Αιγύπτιου σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι των Αρκάδων.

Στο 37’ ο Αστέρας πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ, όταν ο Κρέσπι έκανε το γέμισμα από δεξιά για τον Σίτο, ο οποίος έπιασε με τη μια το σουτ και εκτέλεσε τον Ζίβκοβιτς για το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ έψαξε άμεσα την απάντηση, αλλά το σουτ του Ουάρντα στο 39’ το απέκρουσε ο Τσιφτσής.

Αλλαγές ο ΠΑΟΚ, γκολ ο Αστέρας

Ο Πάμπλο Γκαρσία έριξε με την έναρξη του δευτέρου μέρους στο παιχνίδι τους Τζόλη και Αντρίγια Ζίβκοβιτς, προκειμένου να ενισχύσει την επιθετική δημιουργία της ομάδας του. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει.

Κάτι που έκανε ο Αστέρας, καθώς στο 54’ ο Μπαράλες έβγαλε την κεφαλιά-πάσα στον Λουίς Φερνάντεθ, ο οποίος πέρασε τον Μιχαηλίδη και πέτυχε το 2-0.

Φλυαρία και τελικά γκολ ο Α. Ζίβκοβιτς

Το γκολ αυτό «πάγωσε» τον ΠΑΟΚ, που δεν έβρισκε χώρους να αντιδράσει και να απειλήσει. Ο Αστέρας φρόντισε να ενισχύσει την άμυνά του, παίζοντας με τρεις στόπερ για να αντέξει στην πίεση και να μην την πατήσει όπως την περασμένη αγωνιστική με την ΑΕΚ.

Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν και έψαχναν τον τρόπο να σκοράρουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Αυτό έγινε το 84’, όταν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς με διαγώνιο πλασέ νίκησε τον Τσιφτσή, μειώνοντας σε 2-1.

Ο ΠΑΟΚ έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, αλλά η κεφαλιά του Κρμέντσικ στο 90’ δεν βρήκε στόχο. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και ο Αστέρας πήρε μια μεγάλη νίκη.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κώτσιρας, Άλβαρες, Σουάρεθ, Καστάνιο, Βαλιέντε, Μουνάφο, Κρέσπι (67’ Τιλίκα), Σίτο (83’ Καπίγια / 90+2’ Ριέρα), Λουίς Φερνάντεθ (67’ Ιγκλέσιας), Μπαράλες.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο (63’ Μπάμπα), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας, Ελ Καντουρί (63’ Καγκάβα), Ουάρντα (83’ Σφιντέρσκι), Μουργκ (46’ Α. Ζίβκοβιτς), Λάμπρου (46’ Τζόλης), Κρμέντσικ.

πηγή: onsports.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ