Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΗ συνάντηση «κορυφής» μαφιόζων στην Αθήνα και η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. –...

Η συνάντηση «κορυφής» μαφιόζων στην Αθήνα και η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. – Τρεις συλλήψεις

Στη συνάντηση συμμετείχαν 15 περίπου άτομα από τη Γεωργία, την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Μολδαβία αλλά και την Ελλάδα

Μία… συνάντηση «κορυφής» στην Αθήνα με άγνωστο σκοπό αλλά «υψηλούς» προσκεκλημένους χάλασαν χθες Τρίτη (25/6) στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. περνώντας χειροπέδες σε τρεις άνδρες από τη Μολδαβία, την Ουκρανία και τη Ρωσία.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του protothema.gr, δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες από τότε που οι αστυνομικοί του Οργανωμένου Εγκλήματος πληροφορήθηκαν πως στη χώρα μας πρόκειται να λάβει χώρα μία συνάντηση στην οποία θα συμμετάσχουν και βαριά ποινικά ονόματα του εξωτερικού.

Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση με τους αστυνομικούς να θέτουν τους συμμετέχοντες υπό παρακολούθηση. Τελικά πράγματι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κάπου στην Αθήνα και σε αυτή συμμετείχαν 15 περίπου άτομα από τη Γεωργία, την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Μολδαβία αλλά και την Ελλάδα.

Ο σκοπός της συνάντησης δεν είναι γνωστός, ωστόσο τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως οι συμμετέχοντες σε αυτή έκαναν τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για κάποιο σοβαρό αδίκημα.

Τελικά η συνάντηση “χάλασε” με την επέμβαση των ανδρών του Οργανωμένου Εγκλήματος οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη τριών ανδρών από τη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Μολδαβία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πιο σοβαρή από αυτές θεωρείται η σύλληψη του Ουκρανού καθώς, σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για ποινικό που έχει απασχολήσει τις Αρχές χωρών του εξωτερικού για σοβαρά αδικήματα ενώ σε βάρος έχει εκδοθεί από τη Ρωσία ερυθρά αγγελία για ληστείες και κλοπές.

Όσον αφορά στους δύο άλλους συλληφθέντες ο ένας έχει σημανθεί για έγκλημα στην Ισπανία, ενώ ο άλλος για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Αυτό που εξετάζουν τώρα οι ερευνητές είναι το πεδίο δράσης των συλληφθέντων καθώς και αν ανήκουν σε διεθνείς οργανώσεις όπως η Vor V Zakone.

protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ