“Έκλαιγα κι αυτός με βίαζε”: Ανατριχιάζει η 18χρονη που κατηγορεί οδηγό ταξί – Τον άφησαν ελεύθερο

992

Μία 18χρονη κατήγγειλε στην Αστυνομία τον βιασμό της, από 30χρονο οδηγό ταξί, στα βόρεια προάστια, στις 17 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, δέκα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της 17ης Σεπτεμβρίου, η νεαρή κοπέλα, μαζί με μια φίλη της, πήραν ταξί από την πλατεία της Δροσιάς για να μεταβούν στα σπίτια τους και αφού αποβιβάστηκε η φίλη της, σύμφωνα με το φερόμενο ως θύμα, ο οδηγός ταξί αντί να την πάει στο σπίτι της, έστριψε σε ένα στενό και τη βίασε.

Ο κατηγορούμενος, με ομόφωνη απόφαση Ανακρίτριας και Εισαγγελέως, αφέθηκε ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο να εμφανίζεται μια φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας του.

Κατά την απολογία του, αρνήθηκε ότι συνέβη το παραμικρό ανάμεσα στον ίδιο και στην καταγγέλλουσα και παρέθεσε αναλυτικά στοιχεία για τις διαδρομές και τα χρονικά σημεία της επίμαχης βραδιάς.

Η κατάθεση της 18χρονης

Όπως αναφέρει η 18χρονη στην κατάθεσή της: «Στις 23:50 της 17ης Σεπτεμβρίου 2023 βρισκόμουν στην πλατεία Δροσιάς μαζί με τη φίλη μου. Εκείνη την ώρα σταματήσαμε ένα διερχόμενο ταξί και του ζητήσαμε να μας πάει μέχρι τα σπίτια μας. Επιβιβαστήκαμε στο όχημα το οποίο το οδηγούσε άντρας νεαρός περίπου 30 ετών, με καστανά μαλλιά, είχε μούσι ελαφρύ – λίγων ημερών.

Όταν κατέβηκε η φίλη μου, ο οδηγός με ρώτησε αν θέλω να κάνουμε ένα τσιγάρο μαζί, εγώ του απάντησα ότι δεν θέλω και πηγαίνοντας προς το σπίτι μου, τελείως ξαφνικά, μπήκε σε ένα στενό και τότε άρχισε να μου λέει διάφορα πράγματα, όπως ποσό του αρέσω και διάφορα τέτοια. Μετά ήρθε προς τα πάνω μου με φίλησε, εγώ του έριξα ένα χαστούκι, τότε μου έπιασε τα χέρια, μου έβγαλε τη ζώνη, κατέβασε το παντελόνι του και στη συνέχεια και το δικό του και με βίασε. Το όλο περιστατικό κράτησε περίπου 2 λεπτά, εγώ φοβόμουν φώναζα και έκλαιγα. Μετά με πήγε έξω απ’ το σπίτι μου. Το μόνο που μου είπε είναι το όνομα του…».

Advertisement

Η 18χρονη βρίσκεται σε κατάσταση σοκ

Η κοπέλα που βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ, έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στις 19 Σεπτεμβρίου, υπό την παρουσία ψυχολόγου, η οποία επιβεβαίωσε με περισσότερες λεπτομέρειες τα καταγγελλόμενα.

Από την ψυχολόγο συντάχτηκε σχετική έκθεση πραγματογνωμοσύνης, στην οποία αναφέρεται ότι «Το θύμα φέρεται να έχει καλή αντιληπτική ικανότητα, δομημένη σκέψη και συνέπεια στα λεγόμενα της, ενώ μετά την επίθεση εναντίον της, έχει γίνει πιο νευρική και ανήσυχη».

Όπως αναφέρει η δικογραφία, η μητέρα της παθούσας παρέδωσε τα ρούχα που φορούσε η κόρη της το επίμαχο βράδυ, ένα μπλε τζιν παντελόνι και ένα επίσης μπλε γυναικείο εσώρουχο, τα οποία κατασχέθηκαν και εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, προκειμένου να εξεταστούν.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην δικογραφία, αναφορικά με την ιατροδικαστική εξέταση, «η παθούσα στις 22 Σεπτεμβρίου 2023, εξετάστηκε από ιατροδικαστή και σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση κλινικής εξέτασης, δεν διαπιστώθηκαν κακώσεις στο σώμα της ή στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και του πρωκτού».

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου, που εκπροσωπεί τον οδηγό ταξί, σημείωσε «η ομόφωνη απόφαση της κ. Ανακρίτριας και της κ. Εισαγγελέως να αφεθεί ελεύθερος ο εντολέας μου -τον οποίο υπερασπίστηκα μαζί με τον εκλεκτό νέο συνάδελφο Μαρίνο Σταυρόπουλο- θεωρώ ότι είναι δίκαιη και απόλυτα σύμφωνη με το υλικό της δικογραφίας. Η συνεκτίμηση των πραγματικών περιστατικών, τα οποία με ακρίβεια και χωρίς καμία αντίφαση, εξέθεσε ο κατηγορούμενος στην πολύωρη απολογία του και της αρνητικής ως προς τα ευρήματα ιατροδικαστικής έκθεσης, πιστεύω ότι ήταν καθοριστικά για τη λήψη της απόφασης αυτής. Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι όταν οι Δικαστικοί Λειτουργοί κρίνουν με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, χωρίς να επηρεάζονται από δημοσιεύματα, περιρρέουσα ατμόσφαιρα και δήθεν κοινό περί δικαίου αίσθημα και λαμβάνουν τις αποφάσεις τους με αποκλειστικό γνώμονα την συνείδηση τους και το υλικό της δικογραφίας, τότε κερδισμένη στο τέλος είναι η Δικαιοσύνη».

https://www.enimerotiko.gr/